Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari noi

Vizitator

Postări Recomandate

Si un final stereo cu EL509 jj Pout=60w sinus/4,6,8 ohm(30hz-32khz) si reglaj bias la vedere...

Posted Image

Desigur capabil de 2x100w fara probleme pt o banda mai restrinsa....

Fara semnal consum din retea :120w iar pt 2x60w .... 320w iar la 2x100w consumul creste la 580w

HT=540v

Ug2=270v

Ug1=-80V

Sensibilitate intrare :3,6V rms/pt 2x60w

Brum nesesizabil

Link spre comentariu

Fain, imi place ampliful. Banda e masurata la -3dB?Ca idee ce Raa ati folosit, ce anodica / Ug2/negativare au finalele? Trafo out ce sectiune are? Si inca o intrebare: cu EL509-02 cum se comporta ? adica ce scoruri se obtin?

Link spre comentariu

Fain, imi place ampliful. Banda e masurata la -3dB?

Ca idee ce Raa ati folosit, ce anodica / Ug2/negativare au finalele? Trafo out ce sectiune are? Si inca o intrebare: cu EL509-02 cum se comporta ? adica ce scoruri se obtin?

Sfe=18cm2

Raa=2,28k

Ua=540V

Ug2=270V

..............................

varianta EL509 de la jj e mai stabila si permite Ug2 mai mare fata de versiunea rusa(am renuntat la aceasta versiune pt ca e prea greu de pus la punct) desigur cresta si -Ug1 cum am spus (80-90v)

Trafo iesire are secundarul format di 6 infasurari legate in paralel asfel am renuntat la prizele pt 4-6 ohm........ adaptarea se face automat prin modificarea parametrilor in primarul transformatorului de iesire respectiv curentul prin finale....pt cei 60w aceste variatii imi mentin in parametri ampul.

Pe ansamblu sunt f multumit singura problema e ca ar merita un traf de iesire mai generos pt ca e loc de mai bine clar!!! probabil voi valorifica 100% lampa in viitor pe un amp de bass :freaza: adica in clasaB.

Potentiometrele de pe panolu frontal permit reglajul individual al curentului de repaus prin finale pina la un max. de 55mA desigur asta inseamna pozitionarea in clasa AB1-AB2 sau B........acum e reglat la 42mA pe fiecare finala ! cea ce inseama o disipatie de 23w/tub f lejer pt acest tub.....mai ales ca e inca in rodaj....

Si inevitabil o vedere sub capota:

Posted Image

Desigur filtre multe si f eficace..............

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Si un preamplificator stereo all tube 6 intrari line 2 iesiri +o iesire pe jak casti(120-600 ohm) are in dotare si control de ton activ care se poate activa dezactiva cu un clik.....cistig general 24dB! banda reprodusa 12hz-45khz

Posted Image

Monteaza 7 tuburi(4x6P1P...2X6N1P...1xECC85)...impendanta pe iesire sub 150 ohm/pt 2v rms !!! tensiune max.20v rms/1000 ohm deci poate pilota orice final.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Foarte frumos preamplificatorul! Felicitari! O privire sub capota se poate? :da

E cam tirziu ....sa vindut, dar am sa caut in arhiva personala poate gasesc ceva foto :nas:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aveti grija,,,cocosul ia in greutate si pana la toamnacand se face vinul e si el numa`bun !free up

Mai traieste cocosul!???peste 2 saptamini vin(ajung) si eu..... :freaza: SI CUM AM PROMIS ADUC CEVA ALL TRIODE!!! :rade:
Link spre comentariu

Triode - triode sau pentode/tetrode legate ca triode?

Nu spun ce tip de triode sunt....dar vor(sunt deja) fi triode pure nascute triode :da atit finale cit si restul..........
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări