Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari noi

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator gabriele

............................

Fii sigr ca-mi pot gandi orice schema doresc,eram doar curios de ce abordare mai putea fi gandita referitoare la acel driver,am inteles si-mi cer scuze!

Spor ! :multumesc

De asta sunt convins.....si nu de azi  ..ci de ceva ani de cind ne-am cunoscut,cum am mai spus eu sunt doar un negustor ....

Apropo vreau sa abordez KT150 daca tot e balll ..!!!!!!

Acelas driver cu PCL82 voi folosi(c.i. e desenat pt asa ceva ...) ,traf de iesire cu contrareactie pe catodul finalei si sper  25w sinus ,sectiunea trafului de iesire e limitata la 19,2cm2..!!!! si tensiunea de alimentare la 550v nu mai mult.

Editat de gabriele
Link spre comentariu

De asta sunt convins.....si nu de azi  ..ci de ceva ani de cind ne-am cunoscut,cum am mai spus eu sunt doar un negustor ....

Apropo vreau sa abordez KT150 daca tot e balll ..!!!!!!

Acelas driver cu PCL82 voi folosi(c.i. e desenat pt asa ceva ...) ,traf de iesire cu contrareactie pe catodul finalei si sper  25w sinus ,sectiunea trafului de iesire e limitata la 19,2cm2..!!!! si tensiunea de alimentare la 550v nu mai mult.

Daca nu va este cu suparare,astazi o sa ma gandesc si eu la o schem cu KT150 cu specificatiile dv.,traful de iesire este OK,dar s-ar putea ca la 25W/sacina deci la 0dB sa aveti Fmin de numai 35Hz,insa la -3dB sa aveti liniaritate 20Hz....35Khz sigur.

Imi place abordarea dv. in cee ce priveste atacul cu PCL82,putini stiu ca E(P)CL82 este una dintre cele mai "audio" tuburi posibile,un simplu SE de numai 2.5W cu acest tub va incanta urechile ,fara doar si poate multor pretentiosi in ale sunetului.

Treaba cu "negustorul" va rog sa o lasati deoparte,sunteti modest va cunosc si stiu care-i puterea dv.si care-i proportia intre "negustorie si tehnica",negustor e ala care vinde papuci si gogosi,in tehnica este cu totul alta poveste,iar negustoria in cazul dv. este mai mult o treaba conjuncturala pe care va garantez ca si eu daca as fi fost in acel mediu as fi facut la fel.

Suneti de admirat pentru ceea ce faceti/realizati,analizele mele sunt pur tehnice pentru ca am mereu tendinta sa fac lucrurile intelese de colegi DIY-sti mai tineri si dornici sa realizeze cu mainile lor aceste faine montaje,in rest toata stima si respectul meu! :ewryt45w

P.S daca este OK si nu-i cu suparare,mai tarziu o sa apar cu o schema de SE cu KT150 .

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Astept cu mare placere o schema cu frumoasa lampa KT150 ......si atac PCL82 ,e irezistibila combinatia  ...nu !!??

Promit ca in concediu .. :colac .daca va fi ...am sa studiez si eu ....povestea cu simularile astea ,prea se pupa cu realitatea !!! :scarpin

Link spre comentariu

Daca n-am mai spus-o, o spun acum: arata exceptional ! Se vede atunci cand este profesionalism. Probabil si suna bine

povestea cu simularile astea ,prea se pupa cu realitatea !!!

Da, se cam pupa. Insa uneori o iau razna fara vreun motiv anume. Ceea ce pentru incepatori ca mine poate fi o capcana. Asta doar asa, ca o paranteza.

Link spre comentariu

Astept cu mare placere o schema cu frumoasa lampa KT150 ......si atac PCL82 ,e irezistibila combinatia  ...nu !!??

Promit ca in concediu .. :colac .daca va fi ...am sa studiez si eu ....povestea cu simularile astea ,prea se pupa cu realitatea !!! :scarpin

Cam asta ar fi propunerea mea,sincer sa fiu cred ca un astfel de amplificator ar fi supremul SE cu pentoda moderna si de cel mai de bun simt tehnic,consum rezonabil(chiar foarte bun),raspuns armonic exceptional,putere peste nevoile unei case normale (2x26W sinus este ceva ,nu?),dinamica foarte buna ,incintele cu SPL < 85dB vor fi NIMIC pentru un astfel de amplificator.

O specificatie este necesara: transformatorul de iesire este dupa un model personal @LMO cu Ra=3000ohmi+ Rdc=100ohmi,S=26cm^2,La=25H pt. Idc=150mA si La=43H pt. Idc=0mA,Cp/s=1.11nF,Llk=0.009H,miez M6 cu 1.6Tsi secundare din Ag, dstributie diferentiala pentru intrefier si bariera paramagnetica din Al de 0.25mm la fiecare L/4 din MgML.

Deci diagrama Bode este valabila NUMAI pentru modelul OT de mai sus.

Se poate face un model si pentru traful dv.,dar personal mi se pare cam mic pentru a obtine tot ce-i mai bun din KT150,dar pana la urma clientul dv. va fi cel care va decide.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

@bloodmist: niciodata simularile nu o iau razna,este matematica pura dar...daca introducem date incorecte,incorecte vor fi si rezultatele si nu orice simulator ce-l gasim pe aici free este chiar asa de precis ,chiar si pentru LtSpice se cam plateste un "mic" abonament pentru care se vor primi diverse upgrate-uri dar si modele pentru diverse dispozitive printre care si tuburi, acestea vor face diferenta intre free si plata,stiu ce spun,credeti-ma,nu este singurul program pentru care platesc/platim daca vrem sa invatam si sa avem acces la cunostinte peste limita free-ului !

Profesorul meu in LtSpice a fost @sebi_c,doi ani i-au trebuit sa ma lamureasca cat de utila este o simulare buna/precisa,iar mai tarziu daca stii ce sa ceri ...restul merge de la sine (norocul meu este ca sunt electronist !!),dar sa nu uit de ajutorul foarte important pe partea de soft a colegului Gelu (@gg101),un foarte bun IT-ist...

post-175212-0-16882800-1425732969_thumb.png

post-175212-0-84769100-1425732980_thumb.png

post-175212-0-71897900-1425732992_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Intradevar ,performante deosebite  ,multumesc mult pt simulare  don Lazaroiu,cum am mai spus sunt conditionat de dimensiunile tolei si sectiunea de 19,2cm2 ,asfel am introdus artificiul cu knfb ,in speranta unui compromis decent ,asfel am apreciat o incrementare de cca 12% pt knfb,schema mea e  ca mai jos ,desigur o mica parte ,ce cuprinde alimentarea si etajul audio final . Posted Image

Link spre comentariu

Intradevar ,performante deosebite  ,multumesc mult pt simulare  don Lazaroiu,cum am mai spus sunt conditionat de dimensiunile tolei si sectiunea de 19,2cm2 ,asfel am introdus artificiul cu knfb ,in speranta unui compromis decent ,asfel am apreciat o incrementare de cca 12% pt knfb,schema mea e  ca mai jos ,desigur o mica parte ,ce cuprinde alimentarea si etajul audio final .

Simplu si eficient,asta este schema pentru KT88 (Calypso-2),pentru KT150 trebuiesc facute ceva modificari,dar nu-i bai,iar pentru OT sectiunea este de doar 19.2cm^2 asa dupa cum ati spus, KNFB largeste intr-adevar banda spre joase dar nu veti castiga in putere poate chiar veti pierde,parerea mea este ca pentru aceasta sectiune cel mai fain ar fi sa utilizati KT120 care este totusi un tub de varf,pentru un KT150 ar fi pacat sa nu-l soareceti de tot ce "stie" priviti si dv. aici ce preturi se poarta in lumea buna : http://www.westonacoustics.com/page007.html ,te sperii d-le,zau asa!

Modelul din adresa de mai sus cu KT150 (Topaz Duo KT150) cantareste 20Kg !!!

Astept cu nerbdare sa publicati aici ce ati obtinut cu KT150,chiar ar fi o noutate pe acest forum!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Pt ca sunt negustor  .....glumesc ,se gaseste mai usor seria PCL82 si marci bune zic eu ....Siemens sau Mullard la preturi modice (4-6 euro/buc) performantele sunt identice indiferent de tensiunea filamentului .

Romica ,succes cu cea ce realizezi si apropo saptamina care vine ....te sun.!!!!!

........................

Acum am vazut si replica dl Puiu.......

Daca as locui in SUA ar fi alta poveste ,dar sa fim realisti aici cine cumpara la acel pret !??

Poate as mai marii grosimea pachetului de tole pt o sectiune mai generoasa dar....nu mai am chiar si asa L=L ci aproape L=2L !!!! sau as putea folosi C-Core .inchis frumos .la cutie !?

Uitasem.....am utilizat  si lampa  KT120 anul ttrecut pe un Calypso mai personalizat pt. cineva nu stiu daca am mai pus photo !! .

Editat de gabriele
Link spre comentariu

Mda ...credeam ca e cine stie ce curiozitate...! Suna-ma cand vrei , eu am lasat proiectul meu deoparte pentru ca nu mai sunt bani... am inceput cu ce stii tu ca fac atunci

cand nu mai sunt ,,furnici,, ,poate de Paste sa mai stau vreo saptamana sa termin amplificatorul . 

Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Revin si cu o photo de la modelul Vegas ,dat fiind agresivitatea tuburilor am decis sa le tin in cusca !!! in curind disponibil si  in kit !!

90% din componente sunt montate pe circuit imprimat ,acestea realizate la nivel profesional.

Posted Image 

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator gabriele

Si modelul Calypso cu 300B cu comanda de la distanta  ,montaj realizat integral pe PCB.

Driver finale PCL82,pre phono :EF184;6BQ7 v-meter EM84

Posted Image

Editat de gabriele
Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Si o noua versiune Vegas cu finale EL34............ .2x40w ......cu 2 intrari line si una MM phono

In curand si versiunea cu montaj integral pe PCB.

Posted Image

Editat de gabriele
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări