Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari noi

Vizitator

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...
Vizitator gabriele

Revin pt. cei care apreciaza eforturile mele........cu o vedere sub sasiu al prototipului Calypso pe PCB ,tot 2 intrari linie si o intrare phono MM/MC selectionabil din interior (deocamdata) finale KT88 configuratie SE 15w pe 8 ohm HT +415v sttabilizat cu mosfet ,drivere PCL82...pre phono 6BQ7 ,EF183 si atac J-fet in catod !!!!! ochi magic EAM86 .Desigur volmum motorizat si schimb canale telecomandat la distanta.Fiind prototip estetica conexiunilor e de imbunatatit desigur ,asfel am testat si noile PCB-uri ,fiind 98% ok. Vor urma o serie de 5 ampuri in 2 versiuni :finale KT88 dar si 300b ,cablajul e f versatil si suporta ambele versiuni ,mai mult e gindit pt a putea fi realizat divizat in 2 ....sau mai bine zis ca si cum as avea 2 ampuri separate complet :alimentare ,masa etc.

Posted Image

Editat de gabriele
Link spre comentariu

Revin pt. cei care apreciaza eforturile mele........cu o vedere sub sasiu al prototipului Calypso pe PCB ,tot 2 intrari linie si o intrare phono MM/MC selectionabil din interior (deocamdata) finale KT88 configuratie SE 15w pe 8 ohm HT +415v sttabilizat cu mosfet ,drivere PCL82...pre phono 6BQ7 ,EF183 si atac J-fet in catod !!!!! ochi magic EAM86 .Desigur volmum motorizat si schimb canale telecomandat la distanta.Fiind prototip estetica conexiunilor e de imbunatatit desigur ,asfel am testat si noile PCB-uri ,fiind 98% ok. Vor urma o serie de 5 ampuri in 2 versiuni :finale KT88 dar si 300b ,cablajul e f versatil si suporta ambele versiuni ,mai mult e gindit pt a putea fi realizat divizat in 2 ....sau mai bine zis ca si cum as avea 2 ampuri separate complet :alimentare ,masa etc.

Posted Image

Frumos, felicitari !

Link spre comentariu

Soclurile finalelor nu par sa fie pe sasiu :aplauze , deci este proiectat inginereste. Prima intrebare care se naste: cat costa PCB-ul? 

Fiind vorba de un amplificator cu PCB as fi interesat cum sta la capitolul hum, hiss .

Mai vrem poze! Mai vrem poze!

Mufele de intrare fiind in spate, trebuie incercat cu orice pret mutarea potentiometrului de volum tot in spate. Stiu ca nu-i usor (in regim de DIY) de facut rost de o tija de metal si sistemul de prindere pentru potentiometru pentru a-l muta in partea din spate  dar nu trebuie abandonata asa usor aceasta varianta. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator gabriele

PCB-ul e o bijuterie ...dupa aproape 2 luni de chin ..a iesit  aproape perfect ..........costul nu depaseste 35 euro/buc (daca stii unde si cum sa-l faci in nici un caz la mesteri de pe acest forum) Soclurile sunt toate pe sasiu mai putin cele pt finale. Nu am cum sa mult volumul in spate pt ca e motorizat dar mai ales pt estetica ,ma complic prea mult cu tije si alte minuni ,humm-ul e imperceptibil pe line,iar pe phono e acceptabil la maxim (am folosit boxe cu difuzoare fostex la probe ..) . sensibilitatea phono e cca 1,6mV la 1khz deci f mare .

Zilele urmatoare incerc sa pun niste foto si diagrame.

Editat de gabriele
Link spre comentariu

Incontestabil,se vede mana de profesionist <Gabri's AMP>,imi place dar ca electronist as fi fost curios si de o schema,bineinteles daca nu-i ceva clasificat!

Felicitari dl.Gabriel!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Pt moment nu public schemele dar o sa revin cu detalii  cit de curind. Modelul din video e vechiul Calypso echipat cu KT88............prototipul actual va fi disponibil pt. vizionare si la vanzare in cca 2-3 saptamani.

Lucrez frenetic si la noul model Vegas.....o vesiune imbunatatita cu intrare line& phono si EL34 finale si la acesta am reproiectat cablajele pt a 3 a oara ..!!!! Dar cind va veni momentul voi da alte detalii probabil primul realizat va fi tot cu cablaj conventional .....asfel pot ajusta ici si colo fara sa fac si sa desfac piesele pe C.I.

Editat de gabriele
Link spre comentariu

Pt moment nu public schemele dar o sa revin cu detalii  cit de curind. Modelul din video e vechiul Calypso echipat cu KT88............prototipul actual va fi disponibil pt. vizionare si la vanzare in cca 2-3 saptamani.

Lucrez frenetic si la noul model Vegas.....o vesiune imbunatatita cu intrare line& phono si EL34 finale si la acesta am reproiectat cablajele pt a 3 a oara ..!!!! Dar cind va veni momentul voi da alte detalii probabil primul realizat va fi tot cu cablaj conventional .....asfel pot ajusta ici si colo fara sa fac si sa desfac piesele pe C.I.

OK! scuza-ma!

Calypso din video este  cu KT88 (15W !! la ce THD ??) ca si cel din prezentarea de mai sus,eram interesat de schema pentru ca am vazut utilizarea un driver cu PCL82,eu am gandit ceva foarte fain pentru un SE cu KT120 si driver cu PCL85,adica ceva ce ar avea un spectru armonic foarte apropiat de un SE cu 300B dar ceva mai cu nerv.

Fii sigr ca-mi pot gandi orice schema doresc,eram doar curios de ce abordare mai putea fi gandita referitoare la acel driver,am inteles si-mi cer scuze!

Spor ! :multumesc

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări