Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari noi

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Interesant tub 6BQ7,am si eu cîteva zeci,ma gîndeam să incerc cîteva intr-un preu de chitară,din păcate nu am găsit timp pt așa ceva,e în plan.E un tub care se folosește în RF.

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Distorsiunea e tot sunet,distorsiunea lui Vai,Satriani,Santana,Malmsteen,etc,sună foarte frumos,ce zici? Eu nu am fost si nu sunt fun pick-up,mi se pare o tehnologie antică și greu de folosit,e părerea mea, nu trebuie să fiți de acord cu mine,imi place sunetul obținut cu următorul lant,pick-up cu doza mm/mc,preu cu tuburi,amp cu tuburi (PP minim 20W),incinte cu SPL minim 92dB.

Link spre comentariu

Distorsiunea e tot sunet,distorsiunea lui Vai,Satriani,Santana,Malmsteen,etc,sună foarte frumos,ce zici? 

Corect . Daca este sa o luam dupa definitii toata instrumentele muzicale produc numai distorsiuni ca si muzica ,in general . Nu exista vreun sunet muzical care sa fie liniar, exceptand cel produs de sintetizatoare .

Link spre comentariu

Teoretic , numai semnalul unui generator este absolut liniar . Numai cand facem testele statice, lucram cu semnale liniare ca sa observam neliniaritatea sistemului .

Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Teoretic , numai semnalul unui generator este absolut liniar . Numai cand facem testele statice, lucram cu semnale liniare ca sa observam neliniaritatea sistemului .

Perfect de acord..!!!!

Distorsiuni apar si aici pe forum ,ele fiind generate de uni colegi care nu prea inteleg fenomenul asta si datorita neliniaritatii in gandire .....!! sau inspiratii tip google !!

Glumesc desigur   :rade:

Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Si o noua versiune cu finale PL36 conexiune triode....si 6BQ7 driver/pre ,de acasta data 2x28w/4-8 ohm  3 intrari linie ,am redesenat sasiul dar si am adus corectii la partea electronica ,in special alimentarea HT....cu stabilizator de tensiune ,soft start si altele.

Posted Image

Posted Image

Editat de gabriele
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator gabriele

.Revin si eu cu alte realizari ,un head pe comanda cu 2 canale primul clean stil twin si OD stil cornford , putere iesire 25w finale EL34 in AB ,si o boxa 1x12" vintage30 celestion

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator gabriele

MK50II imi place mult .....si am pus un semireglabil dupa primul etaj (in loc de pot) de amplificare pe OD asfel controlez precis gradul de saturatie global,practic l-am adus in o "zona " mai putin agresiva ,asa cum a cerut clientul.

Apropo stby-ul meu aici...pune in "aer"catozii finalelor....

Am si o iesire balansata line out cu separare masa  ,practic am am luat de pe iesirea infasurarii de 8 ohm semnal si l-am dus in un transformator 1/1 atenuat desigur ....

Editat de gabriele
Link spre comentariu
Vizitator viobio

MK50II imi place mult .....si am pus un semireglabil dupa primul etaj (in loc de pot) de amplificare pe OD asfel controlez precis gradul de saturatie global,practic l-am adus in o "zona " mai putin agresiva ,asa cum a cerut clientul.Apropo stby-ul meu aici...pune in "aer"catozii finalelor....Am si o iesire balansata line out cu separare masa  ,practic am am luat de pe iesirea infasurarii de 8 ohm semnal si l-am dus in un transformator 1/1 atenuat desigur ....

Foarte curios,nu a scris nimeni nimic de genul " o sa strici tuburile din preuri",nu prea se defecteaza,au fost milioane de aparate fara stand-by,eu asteptam rindurile scrupulosilor care se impacienteaza imediat si fac tragedii din topologii mai altfel.La ampurile Silvertone se unesc grilele finalelor,cind se face stand-by,o alta topologie mai altfel
Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Foarte tare cu unirea grilelor (la AC30 parca se monteaza master volum-ul intre grilele finalelor)...... :aplauze ar mai fi o varianta:devierea semnalului care ajunge in grilele finalelor catre un bec cu neon :rade:ca sa nu zic ...in nestiinta mea ...... folsesc si condesatoare de filtraj de 1360microF/450v cu riscul de a avea o dinamica prea mare :)

Editat de gabriele
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Putini stiu ca sursa e foarte importanta la ampurile de chitara.Cu 1360microF ampul zburda,dinamica mare,mai ales daca sursa este dimensionata cu un curent mai mare,anodica scade 10..20V,de la puterea maxima la puterea minima a etajului final.Pentru ampurile unde se doreste compresie( in special pe clean,vezi Fender) se folosesc capacitati mici ,de 20...47microF.Unele ampuri au un comutator care comuta diferite valori ale condensatorilor de filtraj,de ex Vox AC30,in functie de acele valori se obtine un anumit ton al amplificatorului.

Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Revin si eu cu un SE editie limitata ....cu lampa PE 06/40 asemanatoare 807....(dar nu echivalent direct) un 2x6,5w cu 3 intrari line  selectabile cu telecomanda si volum motorizat...trafo home made .(Droser electronic ,start soft,bias fix)

Deocamdata in probe    (humm insesizabil..!!!) bas rotund inalte fine....!!!

In curind si foto mai bune si detaliate

Posted Image

Link spre comentariu

buna dimineata neculeacorneliu!  :limb: (banuiesc ca ai dormit de pe 3 iunie pana astazi si cum te-ai trezit ai zis sa-ti mai cresti numarul de posturi cu un off topic). 

gabriele bagi si niste oscilograme sa ma convingi ca puterea este de 6,5W? (nu ma supar nici daca pui un sinus la 20Hz si unul la 20kHz, iar daca curajul debordeaza poate vedem si un dreptunghiular). 

Legat de aspect nu-mi plac cele doua comutatoare mici (play/mute si on stand by). In opinia mea carcaselele tale sunt la un nivel mult mai sus decat butoanele pe care le folosesti. Bagi capace faine la trafuri si la urma ..... pui uraciunile alea de comutatoare (si in alte modele si butoane) de parca doresti sa faci de ras amplificatoarele. 

Toate aplauzele pentru amplificatorul de chitara de mai sus (din postul 499). 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări