Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari noi

Vizitator

Postări Recomandate

Spre deosebire de majoritatea tuburilor pt BO......Ug2 la acest model poate avea valori de tensiune apropiate sau egale cu Ua ,desigur am conectat o rezistenta de 220 ohm intre anod si G2 pt limitare curent si am dus disipatia (anod+G2) la cca 20w, bias reglabil ,tubul se comporta perfect ,e mult mai aproape de PL519 decit de PL500..........anod masiv ,etc ,posibil sa fiu eu subiectiv dar repet lampa se comporta incredibil de bine la capitolul stabilitate.Repet e o constatare strict personala ,am vazut si eu datele de catalog si referitor la Ug2 e foarte interesant ca poate ajunge in functie de curent pina la +550 v limita (curent nul).Din fericire mai am peste 300 bucati ......si am sa mai construiesc si alte configuratii ,mai mult ,datorita variatiilor din retea (la 238v) am si +470v La anod si G2 si.....liniste in front :rade: Sunt cu el in probe de 2 saptamani .......!!!!

PL500 (504) este un tub superb atunci cind este legat ca trioda, chiar am un SE in constructie cu acest tub si la 400v/60mA scoate lejer 6W adevarati ba chiar mai mult daca este tras spre 450v asa ca inteleg de ce Gabriele pregateste cele 300 de tuburi :freaza: Despre acest nou amplificator pot spune doar : :101 :n1 :31
502 nu e 500 si nici 504 (PL)...e un fel de SF in gama PL mai ales in audio
Link spre comentariu

Schema acestui amp e aceasi pe care am folosito la modelul anterior cu PL36 ....desigur am marit HT la 450v fata de 370v ,driverul e la fel......transformatoare de iesire mai generoase si Raa =4,2k/4/8 .ohm.Romica a intuit bine ,PL502 e altceva .

Link spre comentariu

Am numarat 7 trafuri:1 retea+2 iesire+2 socuri+2 de cuplaj asa zis interstage.E buna intuitia?Sant curios ce dimensiuni are sasiul ?

Mai sunt inca 2 trafuri care nu se vad deci 9 buc.
Link spre comentariu

Am numarat 7 trafuri:1 retea+2 iesire+2 socuri+2 de cuplaj asa zis interstage.E buna intuitia?Sant curios ce dimensiuni are sasiul ?

Mai sunt inca 2 trafuri care nu se vad deci 9 buc.
Atunci totul devine mai clar: trafurile de cuplaj se afla sub sasiu (oricum cele deasupra sant prea mari ptr. interstage).Iar pe sasiu se afla:-in randul din spate la mijloc se afla traful ptr. filamente invecinat in dr. si stg. cu trafurile ce asigura Ua ptr. canal dr.si stg.-in randul din mijloc se gasesc trafurile de iesire-in randul din fata sant socurile separat pe canaleEu asa as fi procedat.Mai astept dimensiunile sasiului
Link spre comentariu

Gasesti mai multe date pe http://www.gabrisamp.it

Foarte faina lucrarea,dar puneti d-le si schema,ca doar e un forum de electronisti nu un forum pentru fotografii artistice!? Daca tot este un "concurs" cu schema la ghici,cred ca este vorba de un parafeed cu preamp cu ECC180 si atac cu 6L6WGC (6P3S-E) si 6C33C in clasa A,nu stiu,dar chiar sunt curios sa vad ce configuratie ati abordat. Glumesc,poate e ceva clasificat sau nu doriti sa fie publica,dar ma gandesc ca daca ajunge si prin zona noastra un astfel de amplificator produs de dv. si se defecteza dupa perioada de garantie sa-l putem repara,nu? Felicitari dl.Gabi!...industrie,nu joaca! :aplauze :daP.S eu am ce am cu schemele si Dl.Vali (@valderama) cu oscilogramele,asa ca de noi nu scapati prea de usor,credeti-ma :rade:
Link spre comentariu

Si un SE cu 6C33C

Felicitări !(cu sau fără oscilograme).

Şi pentru mine impactul vizual este foarte important cu preponderență în zona păstrări formei de undă redate/amplificate.

Ca aspect/înfățișare face impresie(mult fier şi cupru) ,nu ştiu dacă o să vedem şi cum funcţionează(6S33S fiind un tub final foarte dificil în configuraţie SE).

Strict personal aş utiliza că tub final 6s33s numai în configuraţie push-pull(AB1 sau AB2 fără curent gc) ,desigur 6s33s ca tub final funcţionează şi în configuraţie SE dar rămâne de văzut cum(se vede pe ecranul osciloscopului).

Oricum atât pentru o configuraţie sau alta(PP/SE) 6s33s ca tub final aduce ca avantaj Ra/Za sau Raa/Zaa de valoare mică(se asigură relativ uşor un OT cu o fugă a fazei redusă la capetele benzi redate).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări