Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari noi

Vizitator

Postări Recomandate

Pot sa spun doar atit : VA URMA!!! :)

Chiar sînt curios, am ceva bănuieli despre ce scheme se folosesc ptr asta, dar nu vreau să deschid o cutie a Pandorei. Sper doar să nu fie cu lampa strîmbă ca secera şi tare ca ciocanul... :rade:
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Interesantă realizare, am mai văzut amplifuri cu 5 canale pe lămpi, doar că erau SE.Din cele trei trafo de alimentare (bănuiesc că asta sînt, sau două trafo şi un mare drosel), unul e numai ptr filamente, sau cel mare ptr lămpile finale, unul mai mic numai ptr defazoare şi al treilea...?

Link spre comentariu

Interesantă realizare, am mai văzut amplifuri cu 5 canale pe lămpi, doar că erau SE.Din cele trei trafo de alimentare (bănuiesc că asta sînt, sau două trafo şi un mare drosel), unul e numai ptr filamente, sau cel mare ptr lămpile finale, unul mai mic numai ptr defazoare şi al treilea...?

Probabil cel mare e pt. anodica si filamente, iar din cele doua mai mici unul e drosel (daca vad bine are intrefier) si celalalt pt. tensiunea de negativare (sunt totusi 10 tuburi finale) Cate kile are ? Frumoasa realizarea !
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Probabil cel mare e pt. anodica si filamente, iar din cele doua mai mici unul e drosel si celalalt pt. tensiunea de negativare (sunt totusi 10 tuburi finale) Frumoasa realizarea !
Pentru negativarea celor 10 finale are nevoie de maxim 0,1A,deci nu are nevoie de un traf separat,tensiunea de negativare se poate obtine și din infasurarea pt tensiunea anodica,un lucru important,tensiunea de negativare e bine sa urmărească tensiunea anodica , sa se obțină din același traf. Daca tensiunea de negativare rămîne constanta si tensiunea anodica scade apare fenomenul de compresie a sunetului,fenomen supărător pt ampurile de audiție.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Gabriele,ai intrerupatoare de stand-by pentru fiecare canal?Daca nu sunt folosite toate canalele ieșirile rămîn în aer.Eu cred ca ampul este comandă de la cineva care o sa folosească ampul pt home cinema. Felicitări pt munca depusă,e manoperă multa acolo,eu pe așa ceva ceream 3000 euro.

Link spre comentariu

Viorel are dreptate,ca de obicei ......in rest e un singur traf de alimentare anodica ,negativare,filamente ,2 drosere unul pt anodica celalalt G2 si ....negativare cu 2 bobine separate dar de sens opus !! stby-ul scoate/activeaza anodica si G2 ,sunt 10 trimere pt reglaj bias,deci fiecare finala in parte,trafurile au 4,2K/4/8 ohm banda 40-21khz/ 24,5W/canal mai precis.,sensibilitate 0,77Vrms fara feedback.Va fi integrat in o sala de auditie pt home teatre si hi-fi .....

Link spre comentariu

Ce drosele mari... de obicei sînt mai mici ca trafo de ieşire. Credeam că numai eu le fac aşa mari. :freaza:

E normal ,la virfuri de putere curentul ajunge la 800mA ,droserul are 0,9H/1A.Cine tine des letcolu' in manuta intelege fenomenu'.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări