Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Gabriele, nu cred ca merita tinta de 1K fiindca tuburile vor intra int-un regim greu de lucru, stii bine ca pentru chitara bass este nevoie de o putere mare sustinuta iar aceste tuburi PL36 sint perfecte daca sint bine adaptate, votez pentru 2,2-2,4K . Cel mai simplu ar fi testul cu un rezistor reglabil 2-10 ohm/150w in secundar si osciloscopul pe post de paznic Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Sa inteleg ca sunteti "dezamagiti" ca pot varia Ug2....si asfel pot obtine cum am mai spus cu mult peste 100W,pe mine ma ingrijoreaza cu totul altceva si anume trafo de alimentare in sensul ca sper sa nu "cada" HT sub +400v la putere nominala,am folosit fir de 0,8 in secundar si 1 in primar.Traful de iesire are 30H in primar masurati.Desigur 32cm2 tola 0,18 GO.....si traful de alimentare e identic ca sectiune doar tola e de 0,5 normala!!!Marius de data asta sunt Gabi contra, de fapt toata povestea e un circuit de test,un prototip....tuburile PL36 mi-au dat rezultate deosebite in toate configuratiile pina acum ,sunt ieftine,robuste deci...ma "joc" si eu cu "simulare" pe viu :rade:Hai sa privim poveste altfel si sa nu mai fim(ti) asa reticenti si indirjiti si "reci" adica cer un pic de flexibilitate onoratilor nostri colegi forumisti ,relax "baietii" nu va alearga nimeni si nu va "fura" nimeni ce-i al vostru ,sa ne imaginam ca stam totii "grei" si mai putin greii la masa la un spritz icon_jookPt test am reostat de 360w si 0...10 ohm ,sper sa-l inrosec Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Relaxat fiind precizez şi eu Raa pentru Ua=430V Ug2=200V adică 1k3 chiar 1K4 anod-anod desigur 4xEL36 ,puterea în sarcină o descoperiţi dumneavoastră în aceste condiţii(clare) vedeţi eventual şi randamentul(poate reuşim să comparam cu situaţia Raa=1k din ultima simulare...). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 "Relaxat fiind precizez........"........................................................E un bun inceput,eu am traful gindit si realizat fizic pt 1k sau poate am calculat gresit ....1286 spire primar serie cu 3x116 spire in secundar paralel .Va rog sa ma corectatii daca am gresit Raa . Rcc primar 24 ohm .Apropo de G2 ...stby-ul am sa-l introduc pe aceasta tensiune.!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Ar fi recomandat (relaxat) să mai adăugaţi două finale EL36 ca să fie bine-bine când Ug2=200V. Mai exact 6xEL36 în etajul final pentru Raa 1k (ăla precizat de dumneavoastră). În altă ordine de idei nu mă interesează dacă aţi calculat greşit sau nu ,personal remarc doar precizările exacte sau inexacte(valorice). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Vali ,nu cred ca solutia 6*EL36/1K este viabila, mai degraba un circolotron cu 4*EL36 pot sustine aceasta impendanta de 1K dar nu cred ca este convenabila lui Gabriele fiindca trebuiesc modificate sursele... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Ar fi recomandat (relaxat) să mai adăugaţi două finale EL36 ca să fie bine-bine când Ug2=200V.Mai exact 6xEL36 în etajul final pentru Raa 1k (ăla precizat de dumneavoastră). quote] Bine punctat ,m-am gindit si eu la o asemenea vesiune dar hai sa merg mai departe pe varianta intiala sa vedem ce iese practic.......din pacate inca lucrez la montajul general. Oricum cu 6 finale puterea de iesire e de peste 200w.!!!!! iar cu 12 finale peste 500w....!!!!!! cu un Raa=400 ohm!!!!! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 @gabrieleCa sa aveti un "dosar" complet pentru acest amplificator iata si a-3-a varianta si cred ca este cea mai buna dintre toate,Raa=1.4K,asa cum bine spune dl.Vali: Comparati din nou randamentul cu Raa=1K Ps=120W si Raa=1.4K Ps=153W !!!!!!Pentru dv. care le "simulati" practic cred ca ar trebui sa fie foarte important acest aspect al randamentului,nu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 @Lăzăroiu Aplauze multiple pentru ajutorul acordat în stabilirea/lamurirea unor chestiuni esenţiale (probabil pentru cei interesaţi de tuburi electronice). Relaxat să vadă fiecare cu ochii lui ce ar fi de văzut. ......................................................................................................................................................................... Domn gabriele aşa cum vezi relaxat 1k anod-anod(4xEL36) se pupă greu ,mă rog mai există lozuri...,sa plecat cu Ua=125V am lungit/suplimentat "pelteaua" Ua=200V şi tot cam nasol(randament mic/prost) ,vezi fără să pun EL36 la lucru precizez mai bine decât tine Raa pentru un regim dat Ua repectiv Ug2 cum de o fi posilbil acest lucru ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 E tirziu sunt de la 8 dimineata in laborator ....vedem maine ce si cum ,sper pe la prinz sa incep probele ...seara buna si multumesc pt colaborare Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Se pare ca trafo out trebuie rebobinat .Asta-i treaba ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Se pare ca trafo out trebuie rebobinat .Asta-i treaba ...NEVER!!!!!!!! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Daca tensiunea anodica este batuta in cuie esti prins intre ciocan si nicovala (ori traful de iesire trebuie refacut, ori traful de alimentare). "nicovala"= Sa inteleg ca sunteti "dezamagiti" ca pot varia Ug2....si asfel pot obtine cum am mai spus cu mult peste 100W,pe mine ma ingrijoreaza cu totul altceva si anume trafo de alimentare in sensul ca sper sa nu "cada" HT sub +400v la putere nominala,am folosit fir de 0,8 in secundar si 1 in primar. "ciocanul"= Se pare ca trafo out trebuie rebobinat .Asta-i treaba ... + NEVER!!!!!!!! Deci ori mergi asa inainte si te rogi sa tina (mergand pe "mana" unui randament slab), ori schimbi ciocanul sau nicovala. Cele mai multe pareri sunt pentru a schimba "ciocanul" = traful de iesire. Este proiectul tau si tu decizi, dar un randament slab se regaseste intr-o disipare suplimentara de caldura + factura la curent "generoasa". Acum am vazut ca ai scris: ,am de asemeni un traf de iesire cu mai multe sectiuni respectiv 2 ohm,4 ,8 ohm ,aici pot jongla cu sarcina pt a varia si impendanza din primar , dar care va fi sarcina finala pe care va presta acest amplificator? (multe boxe sunt pe 16 ohmi) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Să explicăm omului ,randament mic/slab=disipaţie mare la anozi(poate nu ştie). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Nu exista boxa de chitara bas pe 16 ohm (never) si chiar daca ar fi Raa creste.....deci!?e rau e bine !?.De asemeni apar citeva variabile ,printre care :tensiunea anodica datorita consumului de loc neglijabil acum in stby am +445v ,e posibil ca la 100w sa ramina +400v deci trageti niste concluzii !?Si mai sunt si alte variabile ....va las pe voi sa le descoperiti.Peste o ora ma apuc de montaj in continuare...poate in seara asta ii dau drumu' Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum