TESSLA Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Este un amplificator push-pull, redresare cu tub, probabil si ceva tub stabilitron. Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Final PP cu 4xEL84. Ca referinta ar fi: Orange TH30H Peavey Delta Blue 115, iar daca ar fi sa fie de "referinta" pentru acest tip de final as inclina pentru faimosul AC30 de la care s-a folosit ceva de genul: http://i15.photobucket.com/albums/a397/fabiomayo/AC15TopBoost2007-08-14b.gif Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Probabil nu m-am facut inteles:1)tipul si marca aparatului..?? 2)daca s-a intervenit in schema originala cu ceva si ce anume ...!??.....................................Oricine isi da seama ca e ceva pe lampi...eu vreau date clare :marca .,modelul...si ce am cerut la punctul 2.Hai Zal tata, hai si tu ce daca ai jdemii de posturi........la treaba Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Nu cred ca e Peavey, e un model Marshall JMP sau JTM 45-100. Modificari... redresare cu tuburi si un stabilitron. Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Eu cred ca e vorba de 4 finale EL34 (sau alte "arome"), paralel PP si legate in mod trioda. Probabil in asta consta si modificarea...Tind sa cred ca e EL34 ca are legate impreuna K si G3, 100 ohmi in mod trioda si are filamentele la 2-7.Daca octalele ar fi redresoare, as vrea sa vad si eu cine pune 4 redresoare octale ca sa alimenteze EL84...indiferent cate...Lampile novale sunt ECC-uri (filamente la 4+5 si 9), unde vedeti voi redresare pe tub? Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Nu sant EL84, intr-adevar sant finale octale EL34. Nu vad redresoare dar nici diode... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Aveti dreptul sa sunati un chitarist.... .mai mult nu va spun (.................)Si desigur am sa tin cont de nr. de incercari(conform regulamentului) Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Chiar pe dinafara nu stiu daca santem....eu zic ca e un Marshall JTM45 cu finale KT66. Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Sa fie Hiwatt DR103? Eu sunt sigur ca e un amplificator cu 4XEl34 sau poate 6550 acolo, se vad si rezistentele de 1 sau 10 ohmi pt. masurat curentul de catod. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Nu va grabiti ,nu stiti ce pierdeti......... Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Nu pierdem, ca n-am avut. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Eu cred ca e un CUSTOM HIWATT 100 Cam asa arata unu la origine: Se observa ca are atat trafo alimentare cat si trafo iesire pe acelasi sasiu. Gabriele cred ca a mai pus un semireglabil in plus ca sa aiba bias pe fiecare pereche de finale (o mai buna echilibrare). S-au inlocuit condensatorii vechi din preu si rezistentele, filtrajul si cablurile desigur, probabil o punte redresoare in locul celor 4 diode, rezistente de 10ohmi presupun, din catodul fiecarei finale (pinii1+8 adica g3+k )catre masa pentru o citire mai usoara a curentului, si cine stie... la nevoie drept fuzibil, fiindca sunt de putere mica. Pentru detalii despre sasiu sau imbunatatiri se poate arunca un ochi si aici: http://hiwatt.org/DIY/ unde exista deja un sablon pt sasiu: Lampile finale cred ca au ramas tot EL34 daca s-a mers pe reconditionare si s-au pastrat trafurile originale. Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Pai daca mergem pe clone si customizari...cautam pana dimineata...ceva indicii in plus n-ar strica, eu cautam doar dupa amplificatoare originale, de firma. Se vede oricum ca sunt piese de calitate acolo...sau asa cred.Cred ca e un HiWatt la care s-a modificat partea de alimentare si negativare...ca o fi CP103, DR 103...Sound City 100...ramane de vazut :)Numai The Who cate modele vad ca a folosit si a customizat... Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 EDIT: Nu cred ca e un amplificator vintage, arata prea bine tabla...sau e o clona perfecta...totusi, cred ca e o varianta facuta mai nou, de chinezi, a amplificatorului original si Gabriele doar a reparat acel amplificator. Mai nou am vazut ca nu prea mai stau chinezii sa torsadeze firele de la filament...HiWatt e inca pe piata. Sper ca nu e varianta actuala a unui amplificator faimos, ci chiar e un amplificator faimos acolo... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Bun venit la concursul: "CINE STIE CISTIGA" De acesta data proba consta in recunoasterea tipului de aparat din poza si descrierea modificarilor(daca sunt) fata de schema originala (aparatul e de firma si faimos) Regulamentul e urmatorul ,cei cu sub 200 posturi au dreptul la 5 incercari,cei cu peste la 2 incercarii, succes tuturor,premiu va fi generos De ce nu 4 semireglabili pt bias? Lipsesc rezistentele pt echilibrarea tensiunilor pe condensatorii de filtraj,mai mult ca sigur ca urmează să fie montate.Amplu e gabriele,pt ca e custom :-) / Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum