Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari noi

Vizitator

Postări Recomandate

Probabil nu m-am facut inteles:1)tipul si marca aparatului..?? 2)daca s-a intervenit in schema originala cu ceva si ce anume ...!??.....................................Oricine isi da seama ca e ceva pe lampi...eu vreau date clare :marca .,modelul...si ce am cerut la punctul 2.Hai Zal tata, hai si tu ce daca ai jdemii de posturi........la treaba :rade:

Link spre comentariu

Eu cred ca e vorba de 4 finale EL34 (sau alte "arome"), paralel PP si legate in mod trioda. Probabil in asta consta si modificarea...Tind sa cred ca e EL34 ca are legate impreuna K si G3, 100 ohmi in mod trioda si are filamentele la 2-7.Daca octalele ar fi redresoare, as vrea sa vad si eu cine pune 4 redresoare octale ca sa alimenteze EL84...indiferent cate...Lampile novale sunt ECC-uri (filamente la 4+5 si 9), unde vedeti voi redresare pe tub?

Link spre comentariu

Eu cred ca e un CUSTOM HIWATT 100 :)

Cam asa arata unu la origine:

Posted Image

Posted Image

Se observa ca are atat trafo alimentare cat si trafo iesire pe acelasi sasiu. Gabriele cred ca a mai pus un semireglabil in plus ca sa aiba bias pe fiecare pereche de finale (o mai buna echilibrare). S-au inlocuit condensatorii vechi din preu si rezistentele, filtrajul si cablurile desigur, probabil o punte redresoare in locul celor 4 diode, rezistente de 10ohmi presupun, din catodul fiecarei finale (pinii1+8 adica g3+k )catre masa pentru o citire mai usoara a curentului, si cine stie... la nevoie drept fuzibil, fiindca sunt de putere mica.

Pentru detalii despre sasiu sau imbunatatiri se poate arunca un ochi si aici: http://hiwatt.org/DIY/ unde exista deja un sablon pt sasiu:

Posted Image

Lampile finale cred ca au ramas tot EL34 daca s-a mers pe reconditionare si s-au pastrat trafurile originale.

Link spre comentariu

Pai daca mergem pe clone si customizari...cautam pana dimineata...ceva indicii in plus n-ar strica, eu cautam doar dupa amplificatoare originale, de firma. Se vede oricum ca sunt piese de calitate acolo...sau asa cred.Cred ca e un HiWatt la care s-a modificat partea de alimentare si negativare...ca o fi CP103, DR 103...Sound City 100...ramane de vazut :)Numai The Who cate modele vad ca a folosit si a customizat...

Link spre comentariu

EDIT: Nu cred ca e un amplificator vintage, arata prea bine tabla...sau e o clona perfecta...totusi, cred ca e o varianta facuta mai nou, de chinezi, a amplificatorului original si Gabriele doar a reparat acel amplificator. Mai nou am vazut ca nu prea mai stau chinezii sa torsadeze firele de la filament...HiWatt e inca pe piata. Sper ca nu e varianta actuala a unui amplificator faimos, ci chiar e un amplificator faimos acolo...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Bun venit la concursul:

"CINE STIE CISTIGA"

De acesta data proba consta in recunoasterea tipului de aparat din poza si descrierea modificarilor(daca sunt) fata de schema originala (aparatul e de firma si faimos)

Posted Image

Regulamentul e urmatorul ,cei cu sub 200 posturi au dreptul la 5 incercari,cei cu peste la 2 incercarii,

succes tuturor,premiu va fi generos :101

De ce nu 4 semireglabili pt bias? Lipsesc rezistentele pt echilibrarea tensiunilor pe condensatorii de filtraj,mai mult ca sigur ca urmează să fie montate.

Amplu e gabriele,pt ca e custom :-)

/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări