Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari noi

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Postez schema amplificatorului prezentat mai sus adica PP cu 4xPL36/canal ......partea finala si alimentarea fara etajul de intrare ,indicator canal etc.

Posted Image

Simplu si eficient,imi place defazorul si biasul individual pt fiecare finala.
Link spre comentariu

Postez schema amplificatorului prezentat mai sus adica PP cu 4xPL36/canal ......partea finala si alimentarea fara etajul de intrare ,indicator canal etc.

Posted Image

Simplu si eficient,imi place defazorul si biasul individual pt fiecare finala.
Perfect adevarat,am in lucru alte 2 ampuri cu aceasta configuratie,PL-urile fac valuri.....in paralel merg si cu versiunea cu 2 pl-uri pe canal......ca sa exemplific:

Aceasta varianta e cu chassis in inox...imortal :rade: 22w/canal modalitate trioda,ccs cu trioda (6N1P)

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si in rodaj.......la probe am obtinut lejer 46w sinus si peste(in functie de variiatiile tensiuni in retea)

Posted Image

Si un dreptunghiular la 10khz fara feedback,

Posted Image

Si la 100hz

Posted Image

Link spre comentariu

Mare greşeală osciloscopul ce se vede în poze, pot apare comentarii. Eu m-am lecuit. :rade:

Nu am nimic de ascuns........e realitatea gol-goluta :rade: Ampul merge brici...la orice nivel,deja am 4 ore de cind il ascult, trafo retea nu depaseste 50 grade(asta e sigura grija....)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Revin cu o noua realizare e vorba de un amplificator stereo cu finale KT88 in contratimp ,bias automat/katod......putere iesire 46w sinus continu,alimentare cu redresare mixta tub/dioda ,HT=480v Raa=6K

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Mare greşeală osciloscopul ce se vede în poze, pot apare comentarii. Eu m-am lecuit. :rade:

Nu am nimic de ascuns........e realitatea gol-goluta :rade: Ampul merge brici...la orice nivel,deja am 4 ore de cind il ascult, trafo retea nu depaseste 50 grade(asta e sigura grija....)
Forma semnalului la 100hz si 10Khz arata un comportament foarte bun al amplificatorului, neindoielnic suna frumos, bun si osciloscopul la ceva...
Link spre comentariu

Zal, nu fi rau. Oscilogramele si comentariile corecte sunt foarte utile. De exemplu in cazul asta, tinind cont ca oscilograma e la 10KHz, acel ring la peste 100KHz vizibil nu afecteaza cu nimic sunetul. In mod normal, adica pe muzica NU apare deoarece muzica nu contine acea frecventa. Doar semnalul dreptunghiular o contine. (oscilatia "ringing" apare numai daca semnalul de intrare contine o armonica apropiata de frecventa de ringing. Daca aceasta frecventa nu e prezenta, fenomenul "ringing" pur si simplu nu apare)De asemenea tot din acea oscilograma reiese si frecventa maxima pe care amplificatorul o poate reproduce fara atenuari...(Cine nu crede, sa masoare sau sa mai invete)Cealalta oscilograma (100Hz) e foarte buna. Daca vrei iti spun si cum stiu frecventa minima fara atenuari pe care acest amplificator o pate reda, numai din acea oscilograma...Aceste 2 oscilograme arata aproape in totalitate caracteristicile tehnice ale amplificatorului, si sunt indiscutabile, adica dupa ce ai pus aceste poze trebuie sa ai grija ce afirmi...Cred ca la asta te referi dom' Zal. Nu discutam aici despre eventuale comentarii rautacioase sau in necunostinta de cauza. Niste oscilograme corect interpretate sunt aur curat pentru reglaje si imbunatatiri. Nu inteleg de ce iti e asa frica sa participi la asemenea discutii si de ce nu, sa intrebi si sa inveti ce nu stii.Oricum, te rog nu mai sfatuii userii sa nu puna oscilograme. Numai dom' "Bas" a sfatuit poporul sa NU mearga la vot! Nimeni nu e obligat sa puna oscilograme dar nici interzis nu e.Gabriele, apreciez biasul separat pe fiecare lampa in cazul conectarii in paralel. Am studiat si eu aceasta metoda si de atunci nu as mai face altfel. E singura metoda ca lampile legate in paralel sa functioneze perfect echilibrat.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Zal, nu fi rau. Oscilogramele si comentariile corecte sunt foarte utile. De exemplu in cazul asta, tinind cont ca oscilograma e la 10KHz, acel ring la peste 100KHz vizibil nu afecteaza cu nimic sunetul. In mod normal, adica pe muzica NU apare deoarece muzica nu contine acea frecventa. Doar semnalul dreptunghiular o contine. (oscilatia "ringing" apare numai daca semnalul de intrare contine o armonica apropiata de frecventa de ringing. Daca aceasta frecventa nu e prezenta, fenomenul "ringing" pur si simplu nu apare)De asemenea tot din acea oscilograma reiese si frecventa maxima pe care amplificatorul o poate reproduce fara atenuari...(Cine nu crede, sa masoare sau sa mai invete)Cealalta oscilograma (100Hz) e foarte buna. Daca vrei iti spun si cum stiu frecventa minima fara atenuari pe care acest amplificator o pate reda, numai din acea oscilograma...Aceste 2 oscilograme arata aproape in totalitate caracteristicile tehnice ale amplificatorului, si sunt indiscutabile, adica dupa ce ai pus aceste poze trebuie sa ai grija ce afirmi...Cred ca la asta te referi dom' Zal. Nu discutam aici despre eventuale comentarii rautacioase sau in necunostinta de cauza. Niste oscilograme corect interpretate sunt aur curat pentru reglaje si imbunatatiri. Nu inteleg de ce iti e asa frica sa participi la asemenea discutii si de ce nu, sa intrebi si sa inveti ce nu stii.Oricum, te rog nu mai sfatuii userii sa nu puna oscilograme. Numai dom' "Bas" a sfatuit poporul sa NU mearga la vot! Nimeni nu e obligat sa puna oscilograme dar nici interzis nu e.Gabriele, apreciez biasul separat pe fiecare lampa in cazul conectarii in paralel. Am studiat si eu aceasta metoda si de atunci nu as mai face altfel. E singura metoda ca lampile legate in paralel sa functioneze perfect echilibrat.

Ma bucur ca unii constructori sunt convinsi ca singura cale pentru a avea un bias perfect este BIAS PENTRU FIECARE TUB FINAL IN PARTE,eu asa lucrez de foarte mult timp,unii mai cred in marea DUMA de MARKETING "tuburi perechi". E timpul sa facem un club "BIAS PENTRU FIECARE FINALA" icon_jook Felicitari pt dl Moldovan :aplauze :da
Link spre comentariu

La ultimul amp....am luat un quarttet de KT88 si tot sunt diferente desigur mici sub 5% chiar si asa nu sunt multumit si aduc mici ajustarii cu semireglabile bobinate in cazul meu de 50ohm pt echilibrare curent biass,din fericire am si semireglabil pt echilibrare pe drivere,in ultimul timp folosesc mai la toate ampurile pilotarea finalelor cu driverul din schema prezentata mai sus ......... cea cu 4 PL36/canal.,

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Revin in forta cu o noua versiune de PP 2x46w cu mult indragita....PL36 ca finala :rade: o vedere "sub capota":

..............................................................................................................................

Posted Image

................................................................................................................................

Inca in faza de montaj...de remarcat biasul reglabil pt fiecare finala in parte asa cum ai place lui Viorel :rade: si mie desigur.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Revin in forta cu o noua versiune de PP 2x46w cu mult indragita....PL36 ca finala :rade: o vedere "sub capota":

..............................................................................................................................

Posted Image

................................................................................................................................

Inca in faza de montaj...de remarcat biasul reglabil pt fiecare finala in parte asa cum ai place lui Viorel :rade: si mie desigur.

Bine ai revenit,esti ok??

Sa facem club "bias pe fiecare finala" :da

Pune schema,oscilograme,diametru conductor,etc.

Incearca sa folosesti

fir de argint sau aur

fludor cu argint

socluri cu contacte aurite

condensatori de 100euro bucata

rezistente de minim 5 euro bucata

tuburi criogenate in cosmos

altfel nu o sa ajungi la rezultate bune

A fost un pamflet si trebuie privit ca atare

Sunt curios sa vad ce faci cu " borcanele" stabilizatoare :freaza:

Link spre comentariu

Posted Image

Bine ai revenit,esti ok??

Sa facem club "bias pe fiecare finala" :da

Pune schema,oscilograme,diametru conductor,etc.

Incearca sa folosesti

fir de argint sau aur

fludor cu argint

socluri cu contacte aurite

condensatori de 100euro bucata

rezistente de minim 5 euro bucata

tuburi criogenate in cosmos

altfel nu o sa ajungi la rezultate bune

A fost un pamflet si trebuie privit ca atare

Sunt curios sa vad ce faci cu " borcanele" stabilizatoare :freaza:

.......................................

"Borcanele" au ramas in stby la Bucuresti din cauza unor evenimente .....total neprevazute.............!

Intre timp urmez linia "clasica"........ care v-am obisnuit deja...!

Schema in linii mari e aceasi....

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări