Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de schema unei statii electrice !

Vizitator CirnaruCosmin

Postări Recomandate

Vizitator CirnaruCosmin

Are cineva o schema a unei statii electrice reale ? Ma ajuta si pe mine careva ? nu stiu daca am postat bine asa ca imi cer scuze pentru eventuala greseala :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• cristian_draghiescu

1

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator CirnaruCosmin

da ! orice statie electrica de joasa sau inalta tensiune aflata in exploatare . trebuie sa fac un proiect pentru maine si nu gasesc pe nicaieri o schema .Analiza schemei electrice monofilare a unei statii electrice reale (20 puncte)Continut: Se prezinta :nume statie, localizare, destinatie (numele consumatorilor etc.)nivel de tensiuni, tip schema, elemente caracteristice. Schema electrica monofilaraObs: Daca se dispune de o schema operativa, se va desena schema mf completa (simboluri corecte) cu un soft dedicat, de ex. AutoCAD, SmartDrow,.etc.) Se identifica:numarul sectiilor de bare;numarul celulelor, tipul celulelor Se identifica echipamentele din statia respectiva (separatoare, întreruptoare, transformatoare de masurare, etc.…) precizându-se tipul si datele nominale. Se alege o celula si se prezinta:echipamentele constitutive si rolul fiecaruia; schema celulei (daca schema avuta la dispozitie nu contine toate elementele, aceasta se va completa corespunzator). Se va alege o tema de manevra ce poate fi efectuata în statia respectiva, un scop, o SOI si se va detalia o foaie de manevra. Se vor mentiona alte elemente caracteristice pentru statia respectiva (protectii, retehnologizari, etc.) Se prezinta dezavantajele schemei si posibilele îmbunata?iri ce i se pot Daca aveti ceva materiale si daca ma puteti ajuta va rog

Link spre comentariu

orice statie electrica de joasa sau inalta tensiune aflata in exploatare . trebuie sa fac un proiect pentru maine si nu gasesc pe nicaieri o schema .

D'zeu cu mila .. altceva nu am . . .

Dar, fara suparare, pana acum ce ati facut ?Ceea ce cereti dvs. se invata cam in trei semestre bune, daca nu chiar in doi ani, tinand contde multitudinea notiunilor cuprinse in proiect...Si, de curiozitate, in ziua de astazi o "statie" de joasa tensiune nu se mai numeste"Post de transformare" ?Multa bafta pentru maine, veti avea nevoie din plin de ea !
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator alex_n

Readuc la viata acest subiect:Legat de aceeasi tema am nevoie de de o recomandare de soft cu care se poate desena o schema electrica monofilara a unei statii electrice (intreruptoare, separatoare, transformatoare, generatoare, etc.- vezi poza).Am incercat cu AutoCAD Electrical si SmartDraw dar nu am gasit aceste simboluri (are doar pentru electronica si circuite de joasa tensiune).post-74728-13982958468_thumb.jpgMultumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări