Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectare eoliana verticala

susanu_pisu

Postări Recomandate

salut....sunt la inceputul de proiectare al unei eoliene, dar verticala...momentan vreau sa fac partea vant...am vazut undeva (sper sa fac si o poza curand) ceea ce se vede in poza de mai jos, dar cupele erau jumatati de sfera, si pareau nichelate, dar nu stiu din ce erau confectionate...as dori sa stiu materialul, ai daca randamentul este mai bun sau mai rau ca al unei turbine orizontale....cupele erau in numar de patru...

stiu ca mai este deschis un subiect de colegul nostru arcadius, dar as vrea sa am propriul topic, ca sa nu le amestecam...

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• susanu_pisu

2

• vfp_mihai

2

• CATA2003

1

• aygun

1

Top autori în acest subiect

salut....sunt la inceputul de proiectare al unei eoliene, dar verticala...momentan vreau sa fac partea vant...am vazut undeva (sper sa fac si o poza curand) ceea ce se vede in poza de mai jos, dar cupele erau jumatati de sfera, si pareau nichelate, dar nu stiu din ce erau confectionate...as dori sa stiu materialul, ai daca randamentul este mai bun sau mai rau ca al unei turbine orizontale....cupele erau in numar de patru...

stiu ca mai este deschis un subiect de colegul nostru arcadius, dar as vrea sa am propriul topic, ca sa nu le amestecam...

Posted Image

vecinu-l meu are ceva identic....dar de cate ori ies pe afara si ma uit la ea ...nu se invarte , cred ca e slaba eficienta , sau a blocat-o el, materialul e fier , cel putin eu am vazut urme de rugina pe ea , vopseaua fiind slaba , mai mult d e1-2 ani nu are si deja rugineste...
Link spre comentariu

salut, domnule susanu, mai bine dupa parerea mea ati opta modelul lenz ca mai jos , e mai usor de facut iar acest model imbina clasicul savonius si darieus asa ca tot cei mai bun , ca in filmul de mai jos :

Link spre comentariu

multumesc....intradevar interesanta cea din video...dar sper sa fac poze la ce vreau eu, si este f simpla de facuta fata de acestea 2...o sa revin cu pozele si mai discutam...Stima

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

cu ajutorul fortei centrifuge , cu contragreutati si arcuri . dar numai la modelul savonius, la lentz nu se face , sau prin frana dinamica punand in scurt statorul

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

As vrea sa incep constructia la o eoliana verticala , nu stiu ce randament ar avea fata de cea orizontala poate mai mic dar imi place acest proiect :

sa vad unde gasesc mai multe despre el poate a mai incercat cineva !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări