atupi Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 Salut,sunt la primul contact cu lampile si ma nedumereste un aspect. Costruind un etaj SRPP ptr un cd player am vazut ca filamentul este alimentat in CC si filtrat cu simt de raspundere chiar.Am mai vazut prin schemele de televizoare vechi ca filamentul era alimentat in curent alternativ.Cum este corect sa alimentez filamentul ?Folosesc niste 6N1P. Link spre comentariu
pusttiu Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 telvizorul nu e hi-fi si era alimentat in ca.la sculele de referinta preurile sunt alimentate de obicei in cc. filtraj serios si la unele firme chiar stabilizat f bine. eu la mine folosesc ca pt finali si preurile si atacul in cc. spor la treaba , poze necesare... ps .: mi se pare corect ca un preu de cd sa fie alimentat in cc, reduce f mult brumul alimentarii si recomand si stabilizarea tensiunii anodice. Link spre comentariu
atupi Postat Mai 5, 2011 Autor Partajează Postat Mai 5, 2011 Am inteles ideea. Dar cum naiba scad eu acum tensiunea ca am bobinat secundarul de filament sa scoata 6,3 v si acum dupa redresare creste la 8v. Sa-i fac un stabilizator? :)L.E. ciudat dar in sarcina am chiar 6 v pe filament.Folosesc o schema de la binecunoscutul Lampizator. Deocamdata nu am ce poze sa pun caci montajul este imprastiat pe comoda ptr teste. Cand il mai organizez intr-o cutie promit sa pun poze.Cum as putea sa mai scad castigul acestui montaj caci imi aplifica mult prea mult.Din pacate nu vrea sa-mi ataseze si poza cu schema oricat resize i-as da. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Am inteles ideea. Dar cum naiba scad eu acum tensiunea ca am bobinat secundarul de filament sa scoata 6,3 v si acum dupa redresare creste la 8v. Sa-i fac un stabilizator? :)L.E. ciudat dar in sarcina am chiar 6 v pe filament....Cum as putea sa mai scad castigul acestui montaj caci imi aplifica mult prea mult.Din pacate nu vrea sa-mi ataseze si poza cu schema oricat resize i-as da.In gol e normal sa aveti 8V(C-filtraj se incaraca la virful tensiuni in lipsa sarcini , 6,3ca X 1,41 minus 1V tensiune prag punte adica un 7,9Vcc) daca in sarcina aveti 6V nu_i o problema(daca doriti sa aveti chiar 6,3V in sarcina majorati C-filtraj cam 50% sau schimbati puntea de diode redresoare puneti diode cu tensiune prag mai mica). Ca sa micsorati cistigul montajului eliminati condensatorul din catod(daca el exista) sau modificati rezistenta din anod si catod(fara sa depasiti puterea disipata suportata de anod) ,sau si mai bine modificati bucla de reactie negativa din amplificatorul final(in sensul micsorari cistigului amplificatorului final ,astfel incit sa obtineti cistigul dorit per total). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 ca sa pui poza mergi aici: http://tinypic.com incarci poza si apoi pui link-ul in topicul tau si asa poate fi accesata poza cu schema. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Nu ne arati si noua schema acelui srpp? Conteaza si unde conectezi masa ori plusul filamentului sau mediana alimentarii lui daca are asa ceva,Cum obtii acea tensiune continua ori daca separi alimentarea filamentului primului etaj de urmatorul, daca splitezi masele etajelor de intrare fata de urmatoare si unde anume, unde conectezi masa de semnal mic si unde cea de semnal mare, ce fel de condensatori folosesti pt filtare, etc...E o intreaga barbologie mai ales ca scopul acelei filtrari e acela de a reduce brumul si zgomotul de fond, deziderat greu de implinit de fiecare data.Mai inainte mi-a sarit si link-ul asta in ochi: http://www.clarisonus.com/Research%20Re ... yTest.html o sa-l citesc mai acusi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Varianta cu 15mH Choke pare superioara. Link spre comentariu
atupi Postat Mai 5, 2011 Autor Partajează Postat Mai 5, 2011 Aici aveti schema dupa care am construit montajul cu specificatia ca rezistentele sunt de 470 ohmi (asta am gasit prin casa) si asa arata montajul facut azi noapte in graba: Stau prost la cap filtrare dar o sa o rezolv in weekend si ma gandesc acum ca am niste socuri dintr=o sursa de dvd player insa nu stiu ce specificatii au. Deci cum micsorez castigul ? Oricum vreau sa va spun ca suna magnific. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Daca tot ai rezistori de 470 ohmi prin casa pune inca unul in paralel la fiecare rezistor de 470 de ohmi ai sa ai cam 235 de ohmi si va fi mai bine. Sau nu mai ai nici macar 4 rezistori de 470 ohmi? Link spre comentariu
atupi Postat Mai 5, 2011 Autor Partajează Postat Mai 5, 2011 Am cumparat azi ce-mi mai trebuia. Testul l-am facut aseara cu ce am gasit prin casa. Diseara voi face un nou test. Link spre comentariu
pusttiu Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 totusi, lucrati cu grija ca pe schema la anod vad 150v...si zguduie binisor.poate nu e vina amplificarii...ci a nivelului pe care il dati montajului la intrare... Link spre comentariu
atupi Postat Mai 6, 2011 Autor Partajează Postat Mai 6, 2011 In general scot din priza si descarc si electroliticii sa nu ma piste sa ma sperii cand mai fac vreo lipitura.Si in cateva zile il voi monta si izola frumos. Nu stiu daca am loc chiar in cd player caci numai toridale mari am gasit pana acum. Nimic micut ptr consumul meu f mic. Link spre comentariu
danzup Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Ca un amanunt personal eu folosesc la absolut toate amplificatoarele sau preamplificatoarele mele numai alimentarea in cc a filamentelor inclusiv lampile finale . E adevarat ca folosesc trafuri sau smps cu necesitati de ordinul 10 ... 30 de amperi dar asta e o alta chestie . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum