iulian_2233 Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 vreau sa cuplez niste boxe intre ele adica am o pereche de jazzuri romanesti o pereche de radiotehnika dinalea mici rusesti dar doar difuzoarele si filtrle si o pereche de boxe care habar nam ce marca sunt dar sunt negre mari carcasele de 650 mm inaltime iar baza lor este de 300 pe 300 pe difuzoarele lor scrie ca sunt de 60 de W la 8r ideea este ca vreau sa bag toate difuzoarele intro singura carcasa aicia s vrea niste sugestii si pareri cum sa leg intre ele filtrele si cam ce model sa fac plecand de la o baza de 400 pe 400ma gandeam eu sa calculez volumele de la fiecare boxa in parte sa le adun si sa imi fac o singura pereche acum nustiu ce sa zic astept si o parere de la cei care se ocupa de boxe Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 La noi in ardeal se zice ,,ghiveci,, la mancarea aia in care pui cam toate legumele mai pui si carne si alte cele.Cred ca ceea ce vrei sa faci cam asa va iesi.In primul rand ar trebui stiut puterea fiecarui difuzor care il ai ai spus doar la unul,ori asa nu se poate face treaba.Sincer nu-i inteleg nici rostul dar asta e alta problema.Totusi daca am sti puterea fiecarui dif ne-am putea da cu parerea. Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Mai 5, 2011 Autor Partajează Postat Mai 5, 2011 pai ar veni asa : difuzorul de bass de la jazz scrie pe el 40 de w la 4 r la alea mari 60 de w la 8 r ala de la radiotehnika rusesti nu mai am eticheta pe el dar nui grav ca as putea renunta la elpe difful de medii de la jazz la fel 40 de w la 4 r iar la alea mari 60 de w si 8 rla twetere sau cum so scrie elenu imi mai aduc aminte la jazzuri iar la cele mari le am arse pe amandoua deci ies din ecuatie deci pana la urma voi reduce ghiveciul ca asa se spune si la noi in muntenia la acea mancare se va reduce la cuplarea jazzului cu necunoscutele alea mari Link spre comentariu
icar Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Pai simplu, mai pune si niste marar, si treaba-i gata! Ca sa faci doar o cutie in care sa pui difuzoarele, nu-i problema, sase laturi, una cu gauri si gata.Daca vrei insa sa faci o incinta acustica, treaba se schimba radical. Trebuie sa stii puterea difuzoarelor, impedanta lor, frecventa de rezonanta, frecventa de taiere. Cu astea se face un calcul pentru a determina volumul cutiei, taietura pentru bas reflex, lungimea labirintului, etc, etc. Apoi trebuie sa vezi frecventele de separate pentru difuzoare, sa alegi reteaua de separare optima apoi sa faci calculul retelei de separare. In rest e apa de ploaie. Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Mai 7, 2011 Autor Partajează Postat Mai 7, 2011 pai pe difuzoare scrie ceea ce am scris mai sus acuma eu ma gandeam sa adun volumele boxelor si sa fac o cutie mare bass reflex nu cred ca mai am acum sa ii fac pentru ca din ce am citit daca difuzoarele sunt facute pentru incinta acustica fara bass reflex atunci si eu trebuie sa fac o incinta inchisa acuma nu sunt sigur ca sar comporta bine difuzoarele datorita diferentelor de putere dintre ele adica unele sunt de 60 W/8Riar cele de la jazz sunt de 40 de Wsi 4 R ideea este ca eu am un amplificator pe tranzistori care permite si 8 r si 4 r apoi filtrele cum le fac adica cum le leg? daca le leg in paralel ar insemna ca incinta mea ar avea 6 R daca leleg in serie as avea 12 R? in schimb nu stiu ce se intampla cu wattii in ambele cazuri Link spre comentariu
icar Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Iulian, bat-o soarele de ortografie! Ma chinui de o juma de ceas sa vad unde trebuie pus punct si unde virgula, sa inteleg si eu ceva! eu ma gandeam sa adun volumele boxelor si sa fac o cutie mare bass reflex Te-ai gindit prost, nu merge!daca difuzoarele sunt facute pentru incinta acustica fara bass reflex atunci si eu trebuie sa fac o incinta inchisa Nu neaparat, dar volumul si deschiderea trebuie calculate corect, altfel randamentul este scazut, ba mai mult, poti paradi difuzorul.datorita diferentelor de putere dintreDaca pui filtre de separare, nu este nici o problema. Daca nu, cel de putere mai mica se poate distruge.Filtrele de separare (cea mai mare parte a schemelor) mentin impedanta nominala. Adica daca pui doua difuzoare de 4 ohm, va rezultat tot patru ohm. "Watii" se distribuie conform retelei de separare, puterea incintei find data de puterea celui mai mare difuzor. Parerea mea: fara o documentare beton, lasa balta proiectul! Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 adica pana la urma sa inteleg ca mai bine ma las pagubas si vand boxele jazz........................ :cry: Link spre comentariu
zarra68 Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Daca dai difurile rusesti,anunta-ma si pe mine am nevoie. Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Noiembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 ok pai atunci le dau cu 50 de lei pe amandoua inclusiv filtrele si boxele jazz amandoua cu 150 de lei intre timp am achizitionat o pereche de boxe nu stiu exact ce firma dar toate difuzoarele sunt de 60 de W si 8 r sunt pe 3 cai iar in lateral au potentiometre pentru medii si inalte din pacate nu scrie pe ele nimic se vede ca au fost revopsite Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum