[i_unit] Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 Din nenumaratele pagini de pe net cu referire la capsulele panasonic wm60 sau wm61, de departe cea mai simpla metoda pare conectarea direct la intrarea de mic_in a placii de sunet, fara sursa de alimentare sau preamp, asa cum este exemplificat aici http://www.ctc-dr-weber.de/speaker/ARTA ... 0First.pdf sau aici http://www.johncon.com/john/wm61a/ O alta varianta, cu distorsiuni mai mici, o reprezinta moddingul lui Linkwitz http://www.linkwitzlab.com/images/graphics/microph1.gif cu schema aici http://www.linkwitzlab.com/sys_test.htm#Mic Numai ca se poate realiza o varianta mai simpla de preamp, folosind o singura baterie si se economiseste si un cond de cuplaj, cel de 2.2u din schema lui Linkwitz. Asa ca am realizat schema asta [attachment=1]untitled.PNG[/attachment][attachment=0]IMG_2054.JPG[/attachment] care imbina simplitatea cu performanta. Am folosit o capsula wm61a, modata si introdusa intr-o teava de cupru cu diametrul interior de 6mm. Lungimea cablului ecranat este de 10m si are un singur fir central, dar o tresa impletita des. Comparat cu ECM8000, este mai bun dpdv al zgomotului si al distorsiunilor la masuratorile nearfield. Link spre comentariu
costy Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 acum ne mai trebuie decat capsulele de microfon... Link spre comentariu
CBI Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 o varianta mufa cu 3 pini permite atat legarea capsulei direct la placa de sunet (care daca e de calitate da rezultate bune) cat si varianta modata(se unesc cei 2 pini la loc in mufa mama pt a folosi fet-ul intern) acum ne mai trebuie decat capsulele de microfon...de ar fi asa de simplu ... Link spre comentariu
costy Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 asta incercasem sa spun si eu, scheme sunt o groaza pe net, mai greu de procurat capsulele Link spre comentariu
Yoshiro Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 Am folosit o capsula wm61a, modata si introdusa intr-o teava de cupru cu diametrul interior de 6mm.Ma gandesc, in interiorul tevii nu trebuie pus ceva pentru a amortiza oscilatiile nedorite? Link spre comentariu
CBI Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 asta incercasem sa spun si eu, scheme sunt o groaza pe net, mai greu de procurat capsuleleeu la altceva ma refeream,la faptul ca micul e doar o unealta,la fel ca si softurile.Doar masurand asa niste grafice fara cunostinte in a le procesa si interpreta este fix 0.Trebuie ceva teorie ca poti face ceva cu graficele alea si cum sa le scoti cat mai corecte micuri se gasesc garla pe ebay si daca iei de la un user din Eu iti vine la posta din cartier fara nici o taxa in plus.Transportul este infim de mic.Un behringer e cam 2 mil nou,am vazut pe okzii si cu 1 jumate folosit,daca chiar vrei sa faci treaba nu trebuie sa astepti pomeni.Am vazut si la noi (la mivaro.m parca),daca nu sunt ceva facaturi,eu zic ca ar merita incercateMa gandesc, in interiorul tevii nu trebuie pus ceva pentru a amortiza oscilatiile nedorite?ar trebui ,dar la spl-uri scoase in camera la 2,8v sau sub 100db(care deja devine deranjant) nu prea.Am incercat si nu mi-a dat diferente.Mi-a dat diferente mai semnificative la montarea capsulei in teava,am vazut ca unii o monteaza in mufa jack de 3,5mm la rasul ei si desi nu ar trebui,se schimba zona peste 8khz ,cu pana la +2db la 15khz.Este departe de Ft in general deci nu e ceva grav,dar ca ideeTotusi se poate umple teava cu ceva lipici de tip silicon, sa fie.. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 Am folosit o capsula wm61a, modata si introdusa intr-o teava de cupru cu diametrul interior de 6mm.Ma gandesc, in interiorul tevii nu trebuie pus ceva pentru a amortiza oscilatiile nedorite? poate burete fonotransparent Link spre comentariu
CBI Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 Ma gandesc, in interiorul tevii nu trebuie pus ceva pentru a amortiza oscilatiile nedorite? poate burete fonotransparentnu e bun aici buretele ,de orice fel Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 dar la o anumita frecventa tubul nu va autoscila in prezenta sunetului ? sau e in asa fel proiectat in dimensiuni sa oscileze la o frecventa care nu afecteaza..? Link spre comentariu
CBI Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 buretele nu amortizeaza vibratiilede aceea se foloseste siliconeste totusi cam greu sa faci sa vibreze un tub metalic de 1mm grosime si cativa cm cu o boxa (poate doar la presiuni mari,dar nu am studiat de la ce distante sau db/frecv,deci nu stiu exact cat de mult) Link spre comentariu
CBI Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 cam asa ar arata in jack si diferentele intre jack(cel albastru) si in capatul de antena telescopica cu jack(cel rosu) Link spre comentariu
[i_unit] Postat Mai 5, 2011 Autor Partajează Postat Mai 5, 2011 In schema s-a strecurat o greseala, C3 este conectat invers. Tensiunea pe rezistenta de 10k din intrare este de 4.5-4.7v, ceea ce inseamna un curent de polarizare al fetului din capsula microfonului wm61a de 0.45-0.47mA, si o tensiune de polarizare a AO de aproximativ jumatate din tensiunea de alimentare (9v). Schema lui Linkwitz cu 2 baterii de 9v (alimentare diferentiala) permite o excursie de tensiune mai mare la iesire, dar total inutila, poate chiar periculoasa pt placile de sunet.Din poza atasata la inceput se vede ca am folosit un NE5532, pt ca a fost la indemana. Am conectat pinul 5 la pinul 1, iar pinii 6 si 7 impreuna. Se poate folosi orice AO dublu (LM833, TL082, etc) sau, mai bine, unul simplu, gen NE5534, TL071, avantajul fiind un consum mai mic. Chiar daca seria TL07x are zgomot mai mare, nu conteaza, caci zgomotul microfonului este oricum mai mare.@CBIIdeal ar fi ca teava sa fie ceva mai lunga, gen 20-30cm, pt o influenta cat mai mica. Daca teava are grosimea peretelui de 1mm (cum a fost in cazul meu), se polizeaza conic capatul unde va fi montat microfonul (atentie, inainte de a-l monta).@all Recomand citirea articilului de aici http://www.troelsgravesen.dk/measurements.htm micuri se gasesc garla pe ebay si daca iei de la un user din Eu iti vine la posta din cartier fara nici o taxa in plus.Transportul este infim de mic.Un behringer e cam 2 mil nou,am vazut pe okzii si cu 1 jumate folosit,daca chiar vrei sa faci treaba nu trebuie sa astepti pomeni.Am vazut si la noi (la mivaro.m parca),daca nu sunt ceva facaturi,eu zic ca ar merita incercateSa nu uitam ca, pt a folosi un ecm8000, trebuie si un preamp cu alimentare de 48v, deci lucrurile sunt mult mai complicate. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Poi ecm-ul nu e nici pe departe montat asa. Flansa aia e mai groasa.Eu l-am pus in jack, jacku bagat intr-un cablu jack jack mama/tata si apoi in preamp sau in placa de sunet, in functie de capsula care o aleg. Toata treaba sta prinsa de o antena telescopica de radio care o infig intr-un stativ de microfon, care urmeaza sa vina.Atasat calibrarea pt a meu. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Chiar daca seria TL07x are zgomot mai mare, TL072 e de zgomot redus Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Fata de 741 sau fata de ce?Man, zgomotul e suficient de redus pt cine stie sa il foloseasca corect, dar fata de altele tot la acelasi pret nu e tocmai grozav. Citeste si tu datele de catalog.Dar haideti sa nu divagam. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum