silviu_marian_2005 Postat Noiembrie 26, 2005 Partajează Postat Noiembrie 26, 2005 Am un tv philips b2 despre care proprietarul zice ca a fost traznit Butul din sursa este dus, diodele din reresor, bc 369 de asemenea. Dupa schimbare , s-a ars butul , sig...Ce defecte tipice ati intlnit? Unde sa caut? Are ceva aparte sasiul asta? Link spre comentariu
Tavi Postat Noiembrie 26, 2005 Partajează Postat Noiembrie 26, 2005 optocuplor neaparat , absolut toate diodele din primar si de pe reglajul din secundar , lipituri si intreruperi de trasee in zona picioarelor pieselor ( nu se observa mereu cu ochiul liber ) , ai grija sa nu faci vreun scurt la diodele din primar, unele au picioarele foarte apropiate si cand refaci lipituri se ating , ca urmare bubuie instantaneu sursa... si nu in ultimul rand zennerelemulta rabdare , atentie si va merge :goodman: Link spre comentariu
Tavi Postat Noiembrie 27, 2005 Partajează Postat Noiembrie 27, 2005 si apropo, e sasiu 2B :rolleyes: Link spre comentariu
viorel.sadam Postat Noiembrie 27, 2005 Partajează Postat Noiembrie 27, 2005 Am intilnit si eu un asemenea defect cred ca in sursa sunt si doua tranzistoare smd schinbale , apoi verifica sursa si in partea externa zona optocuplor + diodele redresoare si rezistentele in serie cu ele ,vezi ca are un fuzibil pe tensiunea de 12v . Link spre comentariu
Tavi Postat Noiembrie 27, 2005 Partajează Postat Noiembrie 27, 2005 sasiul 2B nu are smd-uri , il confunzi cu G110 Link spre comentariu
Vizitator chimaera Postat Noiembrie 27, 2005 Partajează Postat Noiembrie 27, 2005 Da, in principiu trebuie verificat toate componentele,si mai verifica cond. din colector BUT, de obicei se crapa, vizibil cu ochi,si tensiunile din secundar mai ales cele folosite la comparator pentru stabilizare.Deobicei trasee intrerupte,mai ales pe ramura 147V care duce la circuitul comparator (optocuplor).Si cum a spus Tara Optocuplor neaparat. Link spre comentariu
silviu_marian_2005 Postat Noiembrie 28, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2005 byd33d este acelasi lucru cu ba157? de cat este zennerul of705-30? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum