Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pedala wah

Vizitator dani_rosu5

Postări Recomandate

Vizitator dani_rosu5

buna ziua

ma gandesc sa incerc sa fac o pedala de wah pentru chitara dar nu stiu cum pot construi o piesa-un inductor ( inductor din engleza,in romaneste nu is sigur ca asa ii spune)

tot ce stiu de inductorul asta e valoarea lui-660 mH-schema e urmatoarea

http://andenpundy.co.cc/wp-content/uplo ... ah-wah.jpg

imi poate explica careva cum sa il construiesc? in principal am vazut ca e o bobina pe un miez de ferita....si cam atat....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,

Cred ca te complici.

Inductor nu e altceva decat o bobina.

Miezul nu este in niciun caz din ferita pentru ca ferita are permeabilitatea magnetica prea mica fata de fier. Poti folosi primarul unui mic transformator audio. Daca potrivesti capacitatea care trebuie, apoi separi tolele, E-urile intr-o parte, cu bobina pe ele, cand apropii si departezi I-urile stranse in pachet, o sa obtii efectul wah-wah prin variatia frecventei de rezonanta a circuitului. Este un fel de filtru cu frecventa variabila ... DAR!

Mi se pare complicat. Eu m-as opri la un filtru cu T podit (bridged T) sau dublu T (twin T), la care variatia frecventei se face dintr-un potentiometru. Acum 150 de milioane de ani am facut o pedala folosind un potentiometru rectiliniu (translatie, nu rotatie). A fost foarte usor de facut mecanica.

Scheme: hhttp://www.google.ca/search?hl=en&sour ... +schematic Primul link, mai in josul paginii ai un T-podit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări