Vizitator TRAIAN. Postat Noiembrie 26, 2005 Partajează Postat Noiembrie 26, 2005 orice incinta trebuie captusita cu material fonoabsorbant cea pt. subwoofer cu ce ar fi mai bine ,daca pun vata de sticla ce grosime?incinta este din pal 1,6 Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 26, 2005 Partajează Postat Noiembrie 26, 2005 nu pune vata de sticla, deoarece se sparge in fragmente minuscule si suunt inhalate de cei din camra cu rezultate f periculoase.foloseste vatelina, sau burete cofrat (cu tepi) daca nu ai burete cofrat, nu pune normal deoarece nu are acelasi efect. Link spre comentariu
Vizitator TRAIAN. Postat Noiembrie 26, 2005 Partajează Postat Noiembrie 26, 2005 dar trebuie neaparat captusita Link spre comentariu
Vizitator karDon+ Postat Noiembrie 26, 2005 Partajează Postat Noiembrie 26, 2005 mda trebuie captushita ti-o spun din experientza mea ca daca nu o "captusheshti" o sa se auda ca un butoi Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 27, 2005 Partajează Postat Noiembrie 27, 2005 Incearca cu vatelina, minet, lana. Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Noiembrie 27, 2005 Partajează Postat Noiembrie 27, 2005 In general un subiect de acest gen se termina cu intrebarea"Dar cat fonoabsorbant sa pun".Chiar nu exista o formula ,doua legat de cantitatea de material absorbant si volumul pe care ea il substituie intr-o incinta?Ptr.vatelina(Polyi-fil stuffing) am gasit totusi ceva pe internet:Recomandarea unei firme ce vinde accesorii audio este ca, punand intre 1-1,5 pounds vatelina /1 cubic foot, difuzorul vede un volum cu 25% mai mare decat in realitate.Deci daca calculam o incinta cu un program care nu include si aspecte legate de materialul fonoabsorbant(WinIsd) de exemplu atunci volumul care ti-l dau ei,si care in general e gabaritic,tu faci o incinta de doar 75% din volumul lor,punand vatelina in raportul de mai sus.Chestia este cu dimensiunilea acelea englezesti,dar luind un dictionar si traducand a rezultat ca trebuie 20 grame/litru vatelina.Chestia este ca daca am sti densitatea vatelinei am putea,la o grosime data, spune in metri patrati,ceea ce este mult mai folositor.Daca am sa iau eu vatelina,o cantaresc si va spun atunci varianta cati cm2/litru trebuie pus.De la mine:daca vrei o boxa cu 35% mai mica decat cea calculata atunci folosesti rapoartele corespunzatoare.(cred ca nu gresesc). Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 27, 2005 Partajează Postat Noiembrie 27, 2005 la boxele pe care le fac eu, pun vatelina minima necesara pt eliminarea undelor stationare, dupa care mai modific "dupa gust" in cazul in care este nevoie. :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Noiembrie 27, 2005 Partajează Postat Noiembrie 27, 2005 Eventual in varianta finala a boxei pe care o faci si daca ti cont de cant.de vatelina pe care ai pus-o poti verifica daca sta in picioare formula celor care au prezentat-o,calculand incinta initiala intr-un program genWinIsd. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 27, 2005 Partajează Postat Noiembrie 27, 2005 Parca s-a mai discutut de chestia cu volumul vazut de difuzor ...Eu zic sa urmezi sfatul lui nexus, stie el ce zice. :goodman: Link spre comentariu
Vizitator ttt Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 la boxele pe care le fac eu, pun vatelina minima necesara pt eliminarea undelor stationare, dupa care mai modific "dupa gust" in cazul in care este nevoie. :rolleyes:Traian, sa stii ca asta e cea mai buna metoda. Din cate stiu si eu, "acordul" fin se face "la ureche". Mai scoti, mai bagi etc. ;) Link spre comentariu
TBone Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Pai deci e mai buna vatelina decat buretele cofrat?Si vatelnia de unde se poate procura? Link spre comentariu
Vizitator TRAIAN. Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 dar la bassreflex Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Buretele cofrat e mai bun.Vatelina gasesti pe la magazinele ce vand materiale de tapiterie(paturi,coltare,etc toate trebuie dotate cu vatelina inainte de a fi tapitate). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum