adrianfasie2007 Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Pot trimite un PWM catre esc si merge? sau trebui un pwm anume? Daca trimit cu Labview pe portul paralel un pwm cu perioada de 40ms va merge? Link spre comentariu
manolo Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Cauta pe net dupa "rc servo signals" si vei gasi tot ce vrei despre despre semnal . Link spre comentariu
adrianfasie2007 Postat Mai 7, 2011 Autor Partajează Postat Mai 7, 2011 Multumesc, m-am lmurit. Pentru cine vrea sa comande un esc sau un motoras servo aici aveti un raspuns concret si simplu. Piesele pentru montaj sunt ieftine!!! Bafta!!As vrea sa mai stiu daca pot alimenta esc-ul la 6 acumulatori Ni-MH 1,2 v si 2700mAh? Dar la 8?Am vazut ca ca esc-ul detecteaza numarul de celule si tipul. Eu vreau sa fac un montaj ca cel din link pentru a comanda un esc, dar cu acumulatorii Ni-MH (ii am deja), intreb ca sa nu mai cumpar alt acumulator special pentru aeromodelism li-po. Stiu ca Ni-mh sunt mai grei dar vreau sa incerc. Link spre comentariu
adrianfasie2007 Postat Mai 9, 2011 Autor Partajează Postat Mai 9, 2011 Va rog, cine stie spuneti-mi si mie. Link spre comentariu
manolo Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Intrebarea este fara cap si fara coada,fara subiect si predicat,trebuie sa spui ce motoare folosesti ,la citi volti lucreaza ele,cit curent "sug" ,cite bucati ,am vazut ca ai pus problema si la PIC , ca sa faci un regulator de viteza. care nu inseamna numai sa mearga proportional cu variatia stick-ului de pe telecomanda,trebuie sa ai cunostinte solide de programare si sa intelegi fenomenul "ESC" ,eu nu cunosc nici un soft facut in Romania ,poate exista dar nu stiu.Parerea mea ca daca studiezi intens vo 2 ani poate reusesti ceva.Bafta! Link spre comentariu
adrianfasie2007 Postat Mai 29, 2011 Autor Partajează Postat Mai 29, 2011 Sunt inceptor in programare assembler si mikroC, dar cu toate astea te informez ca pe un singur pic am reusit sa comand 3 ESC-uri in mikroC. iar pentru cine vrea sa-si construiasca un esc il informez ca il va costa cu siguranta mai mult daca il cumpara din magazin si softul este pus la dispozitie pe site-ul de la microcip (gratuit), dar cu toate astea pot spune ca softul de la microcip este mult mai performant decat ce este acum pe esc-urile din comert. Parerea mea ca daca studiezi intens vo 2 ani poate reusesti ceva.Bafta! Aici nu ai dreptate! Nu descuraja lumea. Nu e chiar asa.... . In assembler e foarte greu, dar in mikroC lucrurile se simplifica mult pentru cine stie ceva programare C++. Intrebarea este fara cap si fara coada,fara subiect si predicat,trebuie sa spui ce motoare folosesti ,la citi volti lucreaza ele,cit curent "sug" ,cite bucati Ai foarte mare dreptate!!! Si completez scriindu-va ca folosesc 3 motoare http://phoenixmodels.ro/shop/motor-a220 ... -1530.html si as dori sa le conectez la 6 sau 8 baterii NI-MH de 2700mAh. Se poate? fac fata bateriile? sau le cauzeaza avand in vedere curentul mare? Iti multumesc foarte mult Manolo pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 In ce consta mai exact comanda asta? Ai reusit sa generezi pulsuri de 1ms, 1.5ms si 2ms pentru comanda unor esc-uri cumparate sau ai facut tu singur si esc-urile? Link spre comentariu
manolo Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Adica cum ai comandat 3 ESC-uri cu un pic?!!! ai realizat ceva practic,sau doar asa.....pe hirtie?Acumulatorii NiMh nu cred ca pot "scuipa" 7A cu ciocuri de vo 10-12A ,iar la 2700mAh nu stiu cit te vei juca cu ei.Lipo 3S -20C si vo 4-5000mAh sint recomandati.Vezi ca acel motor este brushlles si te rog sa ma crezi ca nu se merita sa faci unul,mai bine cumperi unul.Eu astept sa faci un ESC pentru periate ,cu ce procesor vrei,recomand Atmel si cu draivere. Link spre comentariu
adrianfasie2007 Postat Mai 31, 2011 Autor Partajează Postat Mai 31, 2011 DA, cu un singur pic 16f84a generez impulsuri pentru 3 esc-uri legate la 3 motoare ca cele prezentate anterior (brushless). Practic transfera orice PWM in semnal pentru ESC. daca pwm-ul are un puls de 60% atunci semnalul pentru esc are un puls de 1ms+0.6ms . Si merge pentru pwm-uri cu perioada mai mica de 30ms (aprox. 30Hz). Vezi ca acel motor este brushlles si te rog sa ma crezi ca nu se merita sa faci unul,mai bine cumperi unul.Nu am inteles ce vrei sa zici! Eu am cumparat 3 motoare http://phoenixmodels.ro/shop/motor-a220 ... -1530.html si 3 esc-uri de 30A. Nu vreau sa fac motorul!! Am facut telecomanda care genereaza PWN la 40Hz cu NE555 si pe tricopter cu un pic transform pwm-ul in semnal pentru esc.Deci nu merg 8 baterii NiMH de 2700mAh. Am gasit astfel de baterii si pe site-uri de aeromodelism. Ma gandeam ca poate merg. Ziceti ca problema ar fi ca nu poate sa-mi dea curentul necesar. Daca aveam un curent de 4 A (am estimat eu 4A) pe un motor imi trebuia o baterie care sa imi dea cam 12A pentru toate motoarele. Cam ce curent imi poate da 8 NiMH - estimativ? Credeam ca singurul deficient ar fi greutatea nu si curentul pe care il da in comparatie cu LiPO.Astept pareri. Link spre comentariu
emilemir Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 esc-ul accepta si baterii nimh , cel putin eu am un esc care a venit cu un card de programare Turnigy cu care din multele functii poate sa comute alimentarea esc-ului intre li-po sau nimh. Ca sa ridici ceva de jos(elicoptere sau tricoptere) iti trebuie forta pe care doar brushless o poate genera, dar din pacate iti trebuie li-po (greutate mica cu rata de descarcare mare)Se gasesc in afara si acumulatori LI-PO sub 10 dolari bucata DOAR ca iti trebuie si incarcatorul pentru ei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum