Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

idei pt un subwoofer de un om meseriash :D

Vizitator karDon+

Postări Recomandate

Vizitator karDon+

salut va rog shi eu sa ma ajutatzi cu o schema de subwoofer ca mi am luat de curand un difuzor shi nu stiu cam ce cutie iar trebui seria difuzorului e SA 1069 2x40iar parametrii: Dif Joase 25 cm Magnet 140mm-40Oz Bobina 2x2"x4O Fr:40~2400HZ SPL:82dB nici nu stiu cat e de bun sunt sigur ca voi mi atzi fi recomandat alt difuzor mult mai bun dar am dat bani pe asta ca nu dispun de prea multzi bani in fine deci vreau sa fac din el un subwoofer pt camera mea :smt003 am shi o poza cu el :weedman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Silviu26

4

• Mircea Bartic

2

• FIXVID

2

• luc

1

Top autori în acest subiect

pai in primul rand gaseste ( masoara ) parametrii t/s al difuzorului .......... dupa iti facem cutia sa sune bine.........

altfel apeleaza la http://www.mamaomida.org ..........

daca nu poti sa faci rost de t/s poti sa incerci asa :

membrana care se misca relativ usor - cutie inchisa ( 40-60 litri )

membrana se misca relativ greu - incinta bas-reflex 40-60 litri acordata pe la 50 hz

Link spre comentariu
Vizitator karDon+

din cate am inteles tu esti al mai priceput in domeniu asha ca o sa ma tin de tine sa ma ajutzi itzi dau shi o bere :drinkers: numai sa mi mai dai cate o idee ici pe colo nexus ms mult pt intelegere :rolleyes:

Link spre comentariu

prima idee cemi vine in cap e sa faci o cutie la plesneala (circa 25l)...1) o faci prima oara inchisa 2) daca nuti place cum suna bagi nishte tuburi bas reflexiei prima oara nishte tuburi mai lungi si apoi tot tai din ele cate un pic pana vei fi multumit de sunetu scos3)daca nici cum nu ajungi sa le faci sa sune k lumea faci nishte incinte si mai mari circa 50 l si reiei pasul 1

Link spre comentariu
Vizitator karDon+

ms de aprecieri la dif (cucusound) lol :)) e adevarat ca e luat de la kon dar sa ti spun ceva: am luat mai de mult un dif la 200 de mii (dYDD 200LPP 8O) shi iam facut o boxa bass reflex cu dimensiunile urmatoare: inaltzime 55 cm adancime 26 cm latzime 30 cm am obtzinut rezultate f bune cu el in boxa respectiva deoarece am reushit sai zgudui usha la vecinu dedesupt shi patu la vecinu de alaturi :weedman: iar bassu cobora destul de jos pt un dif de teapa lui iar ca putere tinea 100 de wattzi cei drept era cam cald difu :smt003 shi ce vreau sa spun ca sunt unele difuri de la kon care ishi merita banii nu toate cei drept .. shi dupa mintea mea de gaina :smt003 eu zic ca difu care l-am luat ultimu ar trebuie sa suporte vreo 80 de wattzi shi sa coboare oleac mai jos in frecventza pt ca de asta l-am luat pana la urama ar fii bine sai fac o boxa de vreo 50 de litri (numai ca nu le am cu litrii ashtia) dupa sfaturile voastre ms mult de sfat :yawinkle: fixvid :yawinkle: :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator karDon+

finalul pe care am pus difu daca il stii este unu pe mosfeturi ,ampli mosfet simple e pus shi pe forum shi ala pe 4 ohmi scoate 100 de wattzi iar timpu in care am forjat finalul shi difu a fost in jur de 35-45 de minute la maxim (avea timp desul sa se arda difu :weedman: )

Link spre comentariu

sa intelegi ca ai pus lpp-ul la 50-60 de wati, nu la 100 ( puterea in functie de impedanta se modifica !! )oricum, fa si tu o cutie intai inchisa de 50 - 60 de litri din pal de 18mmdaca iti place cum se aude e bine , daca nu pune-i un tub si joaca-te cu lungimea lui ( ia si tu un tub de 10 cm diametru 10 lungime si taie din el pana iti place cum se aude

Link spre comentariu
Vizitator karDon+

da asha m-am gandit shi eu sa fac o incinta de 50 de litri ar fi cel mai bine shi oleac de chinuiala la tub :rolleyes: iar cu lpp !! nu l-am pus la 50-60 ci la 100 de wattzi ca difu e pe 4 ohm iar tensiunea obtinuta la bornele difuzorului au fost shi de 28 de voltzi in C.A. shi din cate shtiu eu la 20 de voltzi pe 4 ohm ai 100 de wattzii iar la 14.4 v pe 4 0hm ai 50 de wattzi in fine difu l-am pus la o putere mai mare fatza de cum zici tu 50 60 de wattzi :rock:

Link spre comentariu
Vizitator karDon+

pai eu maine am sa dau comanda sa mi faca cutia din pal de 18 inca nu mam hotarat la dimensiuni dar unde ash putea gasii burete tip cofrag prin iasi probabil nexus m-ar putea ajuta :weedman: daca nu am sa ma rezum la vatelina

Link spre comentariu

buretele tip cofraj este scump, vatelina este la fel de buna si este mult mai ieftina :rolleyes: burete gratis gasesti pe la firmele de pc-uri, sunt unele componente care vin invelite in asa ceva

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări