Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Copiere system de operare de pe alt CD

ionionel

Postări Recomandate

Bună ziua tuturor.Am un CD bootabil cu systemul de operare win....xp iar eu vreau să-mi fac o copie după acesta.Dacă ştie cineva cum să fac o copie bootabilă cu nero-iso ?Şi eventual ceva adrese bune cu programe PC. Mulţumesc.

Link spre comentariu

Deschideti programul Nero Burning ROM, apoi in meniul Extras alegeti Save Tracks, in josul ferestrei alegeti .iso, dati calea unde sa se salveze imaginea acelui CD.Dupa ce se creeaza imaginea pe hard, introduceti un CD blank un unitatea optica, in meniul Recorder gasiti "Burn image..." alegeti acea imagine cu extensia .iso, si dati Write.Asta-i tot, simplu...ati obtinut un CD bootabil, identic cu cel initial.

Link spre comentariu

Domnule Spitfire procedura dată de dumneavoastră e bună dar nu ştiu că de ce nu pot crea imaginea pe hard deşi am ales calea.Cînd dau click să creez imaginea îmi aruncă afară CD-ul şi scrie''The disc is blank or invalid''.Am încercat să fac o copie după un alt system de operare win....Home Server şi am reuşit dar cînd vreau să fac o copie după win....xp nu mai merge.Aveţi idee ce se poate face?

Link spre comentariu

Eu de obicei procedam mai simplu : Introduceam CD-ul bootabil in Cd-rom deschideam nero => Copy CD, arata ca se copiaza cd-ul apoi cand termina scoate singur cd-ul afara si il introduci pe cel blank il scrie si gata, ai un Cd Bootabil exact ca cel "original". :da

Link spre comentariu

Am încercat şi aceeastă variantă şi tot nu merge.Am observat că atunci cînd selectez iso la nero nu se vede în totalitate ci doar jumătate din systemul de operare care vreau să-l pun pentru inscripţionare.Poate e făcut întrun format pe care nu îl recunoaşte Nero.Am încercat şi cu un alt program: Ultra ISO şi nici aşa nu merge.

Link spre comentariu

Am încercat toate variantele propuse.Acuma mai rămîne să-l întreb pe cel care mia dat CD-ul cu XP că el cum mia făcuto pt.că şi aceeasta e o copie dar bootabilă cu care eu deja miam făcut din nou Systemul de operare.Mulţumesc tuturor.

Link spre comentariu

Pentru toata lumea care doreste clonarea unui CD cu sisteme de operare, care doreste sa cloneze un CD identic cu cele facute la nunta etc. folositi programul Blindwrite cu meniu in limba romana.

programul poate face clona identica cu a unui cd mp3, a unui cd track audio, a unui joc, etc.

Se introduce cd-ul ce urmeaza a fi copiat, se alege copy image, se alege locatia unde sa se salveze, faceti un folder pe desktop de exemplu si acolo, apoi dat citire.

Optiunea se numeste copere imagine de pe cd pe hdd.

La terminare introduceti un cd blank si alegeti copiere imagine de pe hdd pe cd, alegeti fisierul salvat in folderul acela, selectati automatic si click pe ardere.

Am folosit programul respectv de n ori, sa copiez cd-uri de la nunti si nu a dat gres niciodata, este bun si pentru cd-dvd dar si pentru cd.

http://www.dvd-software.biz/blind_write.htm

Link spre comentariu

Sunt insa Nero nu poate face ce face programul de mai sus, de exemplu aveam un cd pe care erau arhive si pentru ca era zgariat nu-l puteam copia, cu nero n-am reusit.Am folosit apoi blind write pentru a clona cd-ul si astfel ca am salvat un cd, evident ca sunt multe programe insa eu am recomandat ceva ce-am utilizat, deci testat personal.

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

La multi ani ! Am un CD original cu Win XP Profesional vreau sa ii fac o copie si am niste nelamuriri . Se poate face o copie bootabila cu Nero simplu sau Nero Esential ala care il stie toata lumea sau trebuie un program special

In al doilea rand cel mai important cred ca am sa ma duc la cineva sa mi-l faca eu n-am loc sa mai instalez si nero am pe partitia C cam 1 GB liber . Intreb si eu ca ala care nu stie daca unitatea optica a calculatorului ala e veche de tot adica are 2 doua dar amandoua au un car de ani cred ca 12 cam asa se poatesa imi strice CD-ul meu original .

Sunt prapastios ca e impecabil acuma nu stiu daca a fost folosit dr e super e ca nou in tipla l-am cumparat si nu vreau sa mi-l strice

Editat de VEF
Link spre comentariu

Va multumesc ! Deci l-ati probat si n-are virusi nu ? Si cu serialul si activarea cum e ? Adica va interb poate stiti serialul care l-ati folosit

Si varianta pe 64 biti e tot SP 3 ?

Editat de VEF
Link spre comentariu

Va multumesc ! Deci l-ati probat si n-are virusi nu ? Si cu serialul si activarea cum e ? Adica va interb poate stiti serialul care l-ati folosit

Si varianta pe 64 biti e tot SP 3 ?

Cum sa aiba virusi cand eu il folosesc de ani de zile,da,cel de 64bit este tot win-xp-sp3,eu recomand cel de 32bit,actualmente cu el lucrez la calculator.

nu este nevoie de serial,cel putin la cate pc-uri l-am instalat nu mia cerut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări