Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare amplificator in punte: serie sau paralel ?

Vizitator klausi

Postări Recomandate

Vizitator klausi

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu ceva sfaturi.

Am un amplificator BOSE OEM care are final cu TDA7575B de la ST.

http://www.st.com/internet/automotive/product/201849.jsp

Eu stiu ca in mod "normal" iesirile unui amplificator stereo pentru a cupla o sarcina mono erau in serie: conectarea + de la canalul 1 la + difuzor, - de la canalul 1 la plusul de la canalul 2 si - de la canalul 2 la - de la difuzor.

Insa in documentatia acestui CI exista un pin de control "1ohm" care activat scoate sarcina mono prin cuplarea in PARALEL (!!!) a iesirilor canalelor stang si drept.

Documentatia spune si ca poate duce sarcina de 1 ohm.

Eu voi folosi un sub-woofer de 4 ohmi.

Cum credeti ca e mai bine sa cuplez subwooferul ? In serie avand o tensiune mai mare sau in paralel cum recomanda producatorul avand mai multi amperi la aceeasi tensiune ca pe un canal ?

Datasheet-ul integratului:

http://www.st.com/internet/com/TECHNICAL_RESOURCES/TECHNICAL_LITERATURE/DATASHEET/CD00175174.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

3

• Dr.L

1

Sfatul meu este sa il cuplezi cum zice producatorul.Sincer eu inca nu am vazut nicaieri asazisa cuplare in serie.Poate altii au intalnit eu nu inca.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator p196hqv

salutare la toti am rugaminte la dumneavoastra. am un casetofon de origine ,,Grundic" e portughez. si imi arata la display numai si cind apas pe butoane numi reactioneaza deloc. spunetimi va rog ce sai fac shi cum pot sal repar?

Link spre comentariu

Aparatul asta este codat.Daca ai codul este simplu daca nu trebuie gasit codul.Ca sa iasa din starea asta de SAFE trebuie apasate simultan vreo 5 secunde tastele TA si TP si pe display va aparea 1000. Apoi se introduce codul si iar se apasa TA si TP pentru confirmarea codului.

Link spre comentariu

multumesc mult. dar nu stii cum sa ii aflu codul?

Da-mi toate datele de pe el (ce scrie pe eticheta) si poate ai noroc sa iti pot da codul(asta depinde de seria aparatului daca merge dupa serie sau nu)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări