jean Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Cu o tastatura zecimala, un circuit integrat, trei tranzistoare si un optocuplor se poate construi acest cifru electronic. Codul este o combinatie de trei cifre obtinut cu o matrice programabila. Codul de activare este in acest caz 295. Codul de activare poate fi schimbat daca se muta conexiunie intre liniile si coloanele de la matrice. Montajul a fost facut de mine si am fost foarte multumit de functionarea lui. Explicatii privind modul de functionare si constructie puteti citi aici: http://dfi57.blogspot.com/search/label/Electronica In imaginile atasate se poate vedea schema si placa cu montajul si tastatura. Bateria de tip AA a fost pusa langa montaj pentru a se putea compara dimensiunile, nu are nicio legatura cu el. Schema este luata din cartea ,,302 Circuite Electonice’’ aparuta la Teora. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Frumos facut!Vezi ca mai e o varianta cu CD4022 care suporta pana la 7 cifre sau poate fi adaptata la 9 cu 4017. Am facut-o si eu mai de mult, e printr-o carte din seria de 300 de circuite. Si pe net daca o cauti... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum