Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lacat ieftin cu CMOS 4066

jean

Postări Recomandate

Cu o tastatura zecimala, un circuit integrat, trei tranzistoare si un optocuplor se poate construi acest cifru electronic. Codul este o combinatie de trei cifre obtinut cu o matrice programabila. Codul de activare este in acest caz 295. Codul de activare poate fi schimbat daca se muta conexiunie intre liniile si coloanele de la matrice.

Montajul a fost facut de mine si am fost foarte multumit de functionarea lui. Explicatii privind modul de functionare si constructie puteti citi aici: http://dfi57.blogspot.com/search/label/Electronica

In imaginile atasate se poate vedea schema si placa cu montajul si tastatura. Bateria de tip AA a fost pusa langa montaj pentru a se putea compara dimensiunile, nu are nicio legatura cu el.

Schema este luata din cartea ,,302 Circuite Electonice’’ aparuta la Teora.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

• jean

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Frumos facut!Vezi ca mai e o varianta cu CD4022 care suporta pana la 7 cifre sau poate fi adaptata la 9 cu 4017. Am facut-o si eu mai de mult, e printr-o carte din seria de 300 de circuite. Si pe net daca o cauti...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări