bercioiu Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Postez si eu aici poate ma ajuta cineva... Am realizat ceasul din lin-kul: http://www.best-microcontroller-project ... ck-ic.html Sunt foarte multumit de precizia sa, merge de o saptamana pe breadboard si a pierdut aproape o secunda. Schema are mici inadvertente, dar citind codul sursa m-am prins cum este cu legaturile la display-ul cu leduri. Am montat al 3-lea digit rasturnat ca sa formez acele doua puncte intre ore si minute si acum am nevoie de putin ajutor din partea unui cunoscator al programarii: Vreau sa introduc o linie in program sa obtin semnal de 1 hz pe pinul 7 (SQW/OUT) al ceasului DS1307. Atasez in continuare fisierele dupa care am pus in practica acel proiect. In speranta ca ma va ajuta cineva, va multumesc anticipat! Codul este compilat in mikroC.[attachment=0]real-time-clock-ic-opi9.zip[/attachment][attachment=1]real-time-clock-ic.pdf[/attachment] Link spre comentariu
nooob64 Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Ai in datasheet-ul lui DS1307 la pagina 8 si 9 tot ce titi trebuie ... vei folosii functia write_ds1307(adrsa,data) din fisieru acela de cod pentru a seta SQWE , daca nu ma insel va fii geva de genu write_ds1307(7,0x10);Cel mai bine te uiti si tu in datasheet sa vezi mai bine ce si cum , apelezi functia asta in init_ds1307 dupa write_ds1307(6,0x99); Link spre comentariu
bercioiu Postat Mai 1, 2011 Autor Partajează Postat Mai 1, 2011 Ai in datasheet-ul lui DS1307 la pagina 8 si 9 tot ce titi trebuie ... vei folosii functia write_ds1307(adrsa,data) din fisieru acela de cod pentru a seta SQWE , daca nu ma insel va fii geva de genu write_ds1307(7,0x10);Cel mai bine te uiti si tu in datasheet sa vezi mai bine ce si cum , apelezi functia asta in init_ds1307 dupa write_ds1307(6,0x99);Nu reusesc sa complez, nu ma descurc, de aceea am cerut ajutor poate ma ajuta cineva cu adaugarea acelei instructiuni si recompilarea codului. :cry: Link spre comentariu
MatyC Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 La mine a dat erori la fisierul bit.h si a trebuit sa fac o mica modificare. Incearca varianta compilata de mine si modificata pentru iesire pe pinul SQW un semnal de 1 Hz. Link spre comentariu
bercioiu Postat Mai 2, 2011 Autor Partajează Postat Mai 2, 2011 La mine a dat erori la fisierul bit.h si a trebuit sa fac o mica modificare. Incearca varianta compilata de mine si modificata pentru iesire pe pinul SQW un semnal de 1 Hz. Merge domnule, iti multumesc mult! A facut un pic figuri la inceput, dar probabil nu resetasem eu bine DS-ul dar in final, merge! Sunt dator cu o bere mare! Daca te lasa discul de ambreiaj, apeleaza cu incredere la mine, ai o lucrare gratis! Link spre comentariu
Vizitator mirela elena Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 buna,imi poti lasa o adresa de mail,as vrea cateva sugetii in legatura cu mikroc.ms mult Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum