Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mikroC DS1307

bercioiu

Postări Recomandate

Postez si eu aici poate ma ajuta cineva...

Am realizat ceasul din lin-kul: http://www.best-microcontroller-project ... ck-ic.html

Sunt foarte multumit de precizia sa, merge de o saptamana pe breadboard si a pierdut aproape o secunda. Schema are mici inadvertente, dar citind codul sursa m-am prins cum este cu legaturile la display-ul cu leduri. Am montat al 3-lea digit rasturnat ca sa formez acele doua puncte intre ore si minute si acum am nevoie de putin ajutor din partea unui cunoscator al programarii:

Vreau sa introduc o linie in program sa obtin semnal de 1 hz pe pinul 7 (SQW/OUT) al ceasului DS1307. Atasez in continuare fisierele dupa care am pus in practica acel proiect.

In speranta ca ma va ajuta cineva, va multumesc anticipat!

Codul este compilat in mikroC.[attachment=0]real-time-clock-ic-opi9.zip[/attachment][attachment=1]real-time-clock-ic.pdf[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bercioiu

3

• nooob64

1

• MatyC

1

Top autori în acest subiect

Ai in datasheet-ul lui DS1307 la pagina 8 si 9 tot ce titi trebuie ... vei folosii functia write_ds1307(adrsa,data) din fisieru acela de cod pentru a seta SQWE , daca nu ma insel va fii geva de genu write_ds1307(7,0x10);Cel mai bine te uiti si tu in datasheet sa vezi mai bine ce si cum , apelezi functia asta in init_ds1307 dupa write_ds1307(6,0x99);

Link spre comentariu

Ai in datasheet-ul lui DS1307 la pagina 8 si 9 tot ce titi trebuie ... vei folosii functia write_ds1307(adrsa,data) din fisieru acela de cod pentru a seta SQWE , daca nu ma insel va fii geva de genu write_ds1307(7,0x10);Cel mai bine te uiti si tu in datasheet sa vezi mai bine ce si cum , apelezi functia asta in init_ds1307 dupa write_ds1307(6,0x99);

Nu reusesc sa complez, nu ma descurc, de aceea am cerut ajutor poate ma ajuta cineva cu adaugarea acelei instructiuni si recompilarea codului. :cry:
Link spre comentariu

La mine a dat erori la fisierul bit.h si a trebuit sa fac o mica modificare. Incearca varianta compilata de mine si modificata pentru iesire pe pinul SQW un semnal de 1 Hz.

Link spre comentariu

La mine a dat erori la fisierul bit.h si a trebuit sa fac o mica modificare. Incearca varianta compilata de mine si modificata pentru iesire pe pinul SQW un semnal de 1 Hz.

:101 Merge domnule, iti multumesc mult! A facut un pic figuri la inceput, dar probabil nu resetasem eu bine DS-ul dar in final, merge! Sunt dator cu o bere mare! Daca te lasa discul de ambreiaj, apeleaza cu incredere la mine, ai o lucrare gratis!
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări