Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electronica vs.Tehnoton

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreidaniel

5

• JAD

2

• Spitfire

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Parca numai parerea Dvs...fireste ca cele de "Electronica"...la '"Tehnoton" erau mari probleme cu personalul, muncitorii erau orgoliosi, nu acceptau sfaturi, furau semifabricate, care apoi trebuiau inlocuite cu ceva, altfel se oprea banda, aduceau de acasa(!) componente proaste si le puneau in aparate, sustragand componentele bune, erau draci, nu oameni... :bataie

Link spre comentariu

Dupa mine aparate bune de medii dimensiuni portabile au fost: NEPTUN,MAMAIA,ALBATROS,Gloria...cam toate..chiar si de Tehnoton am acasa un Gloria 4..chit ca a fost mesterit de cine nu trb l-am repus binisor pe picioare pe MA merge bine pe toate gamele,pe MF l-am tras in banda..dar trebuie sa schimb 2carcase la niste bobine ca-s cam belite,in rest..e ok.Imi pare rau de difuzor..ca a murit,nu inteleg de ce,iar am primit altul,dar membrana nu e asa flexibila ca la originalu,asa moale sa fuga usor..e tot de la un Gloria..iar la volum sau unpic bass cam face urat.daca ii pun alt difuzor tot eliptic din TV doar ca nu incape..ca e cam mare,se aude mai bine.Am refacut integral amplif audio ca la carte cu piese toate valorile noi ca nu il mai puteam regla altfel..Singura modificare in loc de BC171 si 253 am pus BC546 si 556...si am putut sa-l echilibrez,merge ok.chit ca mai ok s-ar auzi cu un integrat BTL TDA7052 cand am facut o proba.Un esec dupa mine a fost IRIS de tehnoton cu un oscilator suntat de o rezistenta iar circuitul de intrare pt medii se suprapuneau bobinele in paralel..o porcarie....jaf,jeg..scuze de lexic :bataie si apoi ma rog..Pescarus a fost asa si asa si a fost ceva scos iar de tehnoton un radio de buzunar..alb..care se scotea"fata"era pe"verticala"si se scotea din niste dinti de plastic..avea o rozeta si frecventele erau trecute in cerc.Nu mai stiu cum se chema..mergea la transf sau la 3xbat.AA 1,5V si a fost disponibil in doua variante cu integrat si cu tranzistori..o panarama..

Link spre comentariu

Buna seara.As dori sa aflu si eu..care au fost produse mai bune:cele de electronica sau cele de TEHNOTON?Parerea mea e ca cele de electronica.

Electronica au lucrat mai bine dar trebuie sa recunoastem ca si tehnotonul au avut si ei unele aparate fiabile.Ca si aparat aiurea facut nu voi uita niciodata tvul an facut de tehnoton o porcarie mai mare nu am vazut niciodata pe cand cele de electronica erau ok inclusiv exportate prin alte tari.
Link spre comentariu

Electronica cred ca da..N-a mai scos nimic.Tehnoton iasi inca mai exista dar s-a cam reprofilat..Mai face inca transformatoare,cablaje..dar s-a unit si cu alte asociatii...alte proiecte.vezi pe site.

Link spre comentariu

Ce s-a intamplat cu cele doua fabrici, au fost curatate ?

Electronica a fost curatata, la propriu. Toate cladirile au fost rase, copacii taiati (aveau in fata cladirilor, la strada, un parculet cu banci unde ieseau oamenii in pauza de masa), terenul este nivelat, la cota zero, gata pentru un nou proiect imobiliar.Tehnoton exista, dar s-a reprofilat. Fabrica aragaze (al doilea producator roman, ca volum), interfoane de bloc, inductoare de cale pentru semnalizari la calea ferata, etc.http://www.tehnoton.com
Link spre comentariu

Stiam ca electronica nu mai e..dar in ce an s-a inchis si din ce motive?

Greu de spus cand. Cred ca de prin anul 2000 n-a mai produs nimic sub marca proprie. In aceeasi incinta functiona si firma Nei care a avut aceeasi soarta (in ultimii ani importa produse turcesti Vestel si Profilo in regim OEM (sub marca Nei)). Un timp au incercat sa supravietuiasca inchiriind spatii si prestand servicii pentru terti (asamblare de tv pentru importatori). Erau oricum faliti, ramasesera de stat (nimeni n-a bagat bani in asa fabrica) asa ca au fost cumparati doar pentru terenul de sub fabrica. Aveau datorii enorme, practic dupa revolutie nu stiu sa fi fost profitabili decat pe termene scurte. Neavand bani si nici conexiuni in China au intrat in afaceri in care altii au luat profitul si ei au ramas cu pierderea. In ultimii ani locul a fost complet parasit, probabil de prin 2004-2005.
Link spre comentariu

Naspa.Stiu TV Nei.Eu am avut si mai am si acu un FREEDOM is..asemanatoare in functii,performante si meniuri.Il am din '94 sau '95.A fost reparat in 2004...2005..de vreo 2x..nu mai mere chiar asa bine si din cauza unui mester idiot da na..a fost un tv bun.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări