andreidaniel Postat Aprilie 30, 2011 Partajează Postat Aprilie 30, 2011 In topicul precedent despre Bloc UUS sau piese din acesta,din rubrica Bazar->Cumparari, am pus problema trimerilor (de la un rr Gloria 4care s-au defectat..unul de batranete,celalalt..din vina mea..oboseala) si a carcaselor a doua bobine.ei.. eu am luat pana la urma azi doi trimeri colorati verde cu mica,de valoare intre 2 si 22 pF (cu 9pF mai mult max decat capacit.nom.de 13pFmax).si i-am montat.Vin la fix in gauri,foarte putin 1mm daca trebuie intinse piciorutele,dar nu stau "cracanate",stau lipit de placa fiecare.Am dat cu diluant sa curat placa de fum..si de ceara si au venit la tanc.Am taiat doua terminale de la un led si le-am scos in sus dupa ce le-am indoit in forma de "L" si latura "_"a fost lipita"pe verso"iar "|"am scos-o prin gaura si e paralela si langa tija care trebuia lipita de fundu trimerului tubular si astfel voi face legatura cu o simpla boaba de fludor,fara sa deteriorez plasticul trimerului sau altceva.Singuru lucru la care ma gandesc e..diferenta termica..adica la asta cu mica daca scot radio si e cald afara sau e frig sa zicem..sa nu se"dezacordeze"pt ca la un emitator FM cand deschideam usa si era frig parca era oleaca de diferenta la frecventa..La ala ceramic nu stiu daca diferenta termica afecta...cert e ca in aparatura moderna mai vezi si trimeri ceramici mici,mai mici decat cei ceramici romanesti rotunzi..dar nu excludem si condensatorii variabili cu trimerii aferenti,evident,ambii cu mica..la care nu am vazut sa fie vreo problema..Un sfat ceva..va rog?Voi ce ziceti? Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 30, 2011 Partajează Postat Aprilie 30, 2011 Zic ca acei trimeri cu mica(daca-s intr-adevar cu mica) sunt incomparabil superiori calitativ fata de ceramici. N-ati facut prea bine cu terminalele acelea de LED, alea-s din fier(puneti un magnet pe un LED)-nu-i bine, fiindca lipitura fludor-fier dupa un timp se caseaza...adica lipitura rece. Link spre comentariu
andreidaniel Postat Aprilie 30, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2011 Pai am pus de proba..n-am facut lipitura definitiva..acu stau si se ating doar..astept de la doua persoane niste blocuri UUS ca sa schimb carcasele bobinelor,ca acu intra toata banda,dar am o carcasa belita rau.ailalta e asa si asa.L-am primit aparatu de la inceput asa si asa..iar la UUS o bobina era desirata rau,capac nu mai avea..o rezistenta pt alimentare MA era arsa..in fine.Mi-a placut ff mult aparatu incat vreau sa-l pastrez.La nevoie il mai repar,am pus piese noi in amplif audio..Electric merge ok acu ..n-am mai gasit BC171 si 253 cat avea..si am pus BC546 si 556..nu e mare diferenta.Oricum,dupa ce am schimbat toate piesele din amplif audio,mai putin cativa condensatori din corectoru de ton din aia..cilindrici cu stiroflex cred (transparenti...se vede un staniol)am putut regla tensiunea precisa ca la schema..difuzoru ma mai induce in eroare uneori pt ca cel original a murit nu -mi dau seama de cauza decesului si am primit cu greu altul,dar asta nu mai are membrana asa mobila,sa fie mai moale,sa vibreze mai usor si cam face urat uneori ,mai ales ca la inceput pinu de la pot de volum avea priza rupta pt vol fiziologic,iar cand am lipit fir prin acel inel siam refacut legatura a capatat un mic "Loud"si e altfel sunetu acu.Am sa dau curat cu bisturiu latura in f orma de "|"ca pe prima o curatasem si bagat cu sacaz si fludor,si apoi am sa dau cu fludor si sacaz..nu cred sa nu prinda in cazu asta...daca era doar cu fludor intelegeam.Oricum ledurile tot se lipesc..nu prea se desprind asa usor plus ca blocul e fix,odata si fixat.Daca nu iau o rezistenta de 0,5..1W si pun sarma de la terminalele ei nah...Ziceti ca n-o sa am problema cu temperatura si variatia capacitatii?Era in cazu ala un emitator cu 2tranzistori..posibil sa fi fost si de la faptu ca s-a trecut prin zona lui..etc.Referitor la BF214 din bloc..recomandati sa-i schimb cu BF506 sau 509 prin analogie cu http://electroschematics.com/wp-content ... -tuner.gif ?Cica ar avea 300mW conform catalogului IPRS Baneasa din 89..fata de BF214care au 200mW ..ma rog. Link spre comentariu
vio2007 Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Referitor la BF214 din bloc..recomandati sa-i schimb cu BF506 sau 509 prin analogie cu http://electroschematics.com/wp-content ... -tuner.gif ?Cica ar avea 300mW conform catalogului IPRS Baneasa din 89..fata de BF214care au 200mW ..ma rog.Nu merge inlocuit BF214 cu BF506, BF509 pentru ca BF214 este NPN iar BF506,BF509 sunt PNP!Trimerii verticali di blocurile de UUS sunt tot ceramici,au valori cuprinse intre 2-7pF ,2-12pF,2-15pF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum