Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fum din boxa?

Vizitator GEORGE SAVU

Postări Recomandate

Vizitator GEORGE SAVU

...ajutoor- mi-a iesit fum din boxa (magnat quantum 557),dar totusi functioneaza,am sistem format din nad 326 bee+2 magnat q 557 , mentionez ca boxa a fost legata invers +la -,poate cineva sa-mi explice? -cineva...?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Putz

3

• kappa_ii

2

• CBI

1

• djdansmart

1

Top autori în acest subiect

Ce anume sa-ti explice? N-are nici o treba ca a fost legata invers..fumul nu de la asta se trage..trebuie vazut daca a iesit fum din filtru sau din vreun difuzor! Cel mai probabil driverul de inalte..

Link spre comentariu

sensul firelor nu au importanta in cazul de fatafum aproape sigur a iesit din filtru .din difuzoare sunt mici sanse ca dupa ce iese fum sa mai functioneze - cel de inalte cu siguranta nu - dar cel de bas in cazul supraincalzirii in exces daca nu se arde se descentreaza .prin urmare sa zicem ca a iesit din filtru - bobina sau rezistenta .se poate ca amplificatorul sa fi ajuns in clip ,astfel bagand curent continuu arde tot .

Link spre comentariu

Da. E aceeasi izolatie si pe sarma de la traf si pe sarma din bobina difuzoarelor. Dar totusi desfa-le si uita-te la filtre cum a zis colegu' de mai sus pentru ca si bobinele din filtru se poat incinge si scoate fum .

Link spre comentariu
Vizitator GEORGE SAVU

da asa am sa fac,oricum s-ar putea sa am noroc sa nu fie ceva grav,cum am spus mai sus n-am observat diferente de sunet intre boxe o sa revin dupa ce verific filtrul,din pacate numai vizual , nu-l pot testa...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator GEORGE SAVU

filtrul arata bine,dar tweeterul era cauza fumului,a mai iesit fum odata si am vaz clar ca din tweeter este,cred ca in curand ma va lasa ,am observat ca este si putin deformat fata de cel de la cealalta boxa,repara cineva asa ceva??are cineva de vanzare ?? help please...

Link spre comentariu

cauta cu gogu' si afla cine este importatorul produselor magnat si un centru serios de service /garantiiNu esti si nu o sa fii primul sau ultimul cu acesta pbma.Dupa cateva telefoane ar trebui sa gasesti piese de schimb si preturile aferente. in ultima instanta,le schimbi pe amandoua altceva de calitate asemanatoare ,cu mici modificari

Link spre comentariu

Magnat Quantum , din cite tin minte , se constitue in clasa de mijloc a lui magnat . Este absurd ca sa fie o gresala de fabricatie . Cauza este ca peste baxa , a venit un senal de fercventa inalta , foarte puternic . Nu cred sa fie din amplificator . De unde ai injectat semnalul ? parca tot tu te-ai mai plins ca nu merg prea bine dind vina pe boxe . Daca te tineai de noi , poate rezolvai cauza si nu plezneai tw . tw chiar daca mai merge , evident ca nu mai este echivalent cu celilalt . daca nu gasesti cauza , o sa schimbi tw si se va arde din nou . Tw nu prea se arde de la muzica , unde frecventele inalte au permanent diverse nivele si valori diferite ; astfel cam are timp sa se raceasca . A venit peste el o frecveta de valoare fixa , care la un volum mai mare l-au plesnit .Reparatie:-varianta 1-gasesti tw original ; trebuie sa studiezi totusi daca nu cumva si cealalta boxa este efectata.-varianta 2-schimbi ambele tw cu ceva decent , care gasesti pe piata .

Link spre comentariu

-varianta 2-schimbi ambele tw cu ceva decent , care gasesti pe piata .

ar fi de preferat sa masori parametrii TS ai tw bun, si sa le inlocuiesti pe ambele cu unele cu parametrii TS asemanatori
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări