teslina Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Sigur ca da, pasiunea mea de viata este sa construiesc transformatoare rezonante....alt nick nu mi-a venit pe atunci in cap. Daca vrei sa vezi cam in ce consta hobby-ul asta cauta in profilul meu pe forum. Apropo de aparatul pentru tantari. Cred ca este vorba de un asa numit "bug zapper". Traful poate scoate cativa kV (probabil intre 1-5 kV) dar este de putere mica (sub 10 VA). Gasesti cateva informatii aici: http://www.reference.com/browse/wiki/Bug_zapper cam cum arata aici (vezi in josul paginii): http://www.electronixandmore.com/tesla/1.html cum functioneaza http://home.howstuffworks.com/bug-zapper1.htm Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Tipule, esti omul meu!!! TESLA este idolul meu!!! Tot ce se spune oficial despre viata si activitatea lui cred ca stii ca este o mare mistificare. Cind se va dezvalui publicului toate inventiile acestui supraom,lumea se va schimba radical si din temelii. Ar trebuii sa mai tinem legatura. Pentru ca esti fan TESLA , iti fac o reducere la pretul trafului ,sa bei si tu o bere, doua in memoria lui NIKOLA TESLA , astfel ca pretul devine 50RON + cheltuielile, care am sa fac tot posibilul sa fie cit mai mici. Nu stiu daca ai vazutin revista CONEX nr7-8/2005 la paginile 21-22 este schema unei instalatii TESLA COIL. Am vrut sa ma apuc si eu de o asemenea instalatie , dar singur imi este extrem de greu. Transformatorul de ultrainalta tensiune de 450.000 de volti estre extrem de greu de confectionat , ca si condensatorul se rezonanta. Sa traiesti. :partyman: Link spre comentariu
victor_wts Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 de functionat stiu cum functioneaza dar nu am cu ce sa il masor asa ca de aia v-am intrebat daca va intereseaza pt ca are sigur mai mult de 1kv si poate e cineva interesat de el Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Mai am un traf. de aprindere dar cu tensiunea se 5.000 Vef, de putere mai mica decat cel de 9500 Vef, dar pe care l-am scos din cutia metalica de protectie , pentru a-l studia,l-am lasat un timp asa pentru ca au intervenit alte prioritati, iar acum cand i-am cautat cutia de protectie nu o mai gasesc. Oricum bobinajul secundar si iesirea de inalta tensiune sint atent izolate si incastrate intr-o rasina speciala probabil rezistenta la acele tensiuni mari. Eventualii interesati sa ma contacteze. :drinkers: :partyman: Pentru <>: N-ai incercat sa-ti calculezi un divizor de tensiune pe care sa-l adaptezi la instrument? :yawinkle: Link spre comentariu
teslina Postat Noiembrie 8, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Pentru victor wts Conecteaza secundarul la 220 V si masoara tensiunea la bornele primarului (in felul asta va functiona ca un traf coborator de tensiune).Vei stii raportul de transformare apoi inmultesti raportul cu 220 V si ai tensiunea nominala de iesire. Eu aflu in felul asta tensiunea de iesire de la transformatoarele de la cuptoare de microunde pe care reusesc sa pun mana.Le folosesc atat pentru trafuri tesla cu eclator cat si pentru cele cu tuburi. Se gasesc ceva mai usor decat altele. In primavara asta am reusit sa construiesc o unitate tesla alimentata cu doua trafuri de microunde (4800 V max), cu limitare inductiva de curent, cu care ma mai joc din cand in cand cand sunt stresat. http://www.geocities.com/livvasil/4kvtc.html Mai sunt cativa pasionati de domeniul tesla prin tara (unul la Timisoara si unul la Iasi) dar contactele sunt destul de sporadice. Am o scurta biografie a lui Tesla scrisa aici http://www.geocities.com/teslina/biografie.html Multumesc dalu, dar daca am stabilit ca iti platesc pretul cerut, asa ramane. teslina Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Doc. n-ai incercat sa dai o aplicatie practica instalatiei TESLA COIL, de exemplu fotografia kirliana, care din punctul meu de vedere te-ar ajuta enorm in munca. Abia acu la ora 17,10 , m-am intors acasa, dupa ce-am umblat toata ziua dupa burete si polistiren. Ma apuc de ambalat. Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Doc. n-ai incercat sa dai o aplicatie practica instalatiei TESLA COIL, de exemplu fotografia kirliana, care din punctul meu de vedere te-ar ajuta enorm in munca. Abia acu la ora 17,10 , m-am intors acasa, dupa ce-am umblat toata ziua dupa burete si polistiren. Ma apuc de ambalat. Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Nu stiu ce naiba are serverul ala!!! Link spre comentariu
teslina Postat Noiembrie 8, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Ba sigur ca da. Am incercat ceva aici: http://www.geocities.com/teslinasite/rte.html Cu tesla coil nu as prea incerca, pentru ca ultima fotografie ar fi si ultima. Cu un simplu transformator de linii de la televizor cu un driver de putere (peste 200 wati) se poate obtine un rezultat foarte bun. Metoda mea poate fi folosita atat pentru observarea imaginilor in timp real, cat si pentru fotografiere. M-am gandit eventual sa obtin un intensificator de imagine folosind pulbere fluorescenta de la tuburile cu mercur de joasa presiune (nu conteaza foarte mult imaginea in sine cat intensitatea coronei in anumite puncte ale palmei). Aplicatie practica in oncologie insa nu am gasit. Nu pare fi buna nici in diagnostic , nici in supravegherea pacientilor.Nu am observat diferente intre cele ale pacientilor si cele ale oamenilor normali. Daca este sursa de bias, nu cred ca are vreun viitor in diagnoza. Dar ca si hobby sau distractie e mishto. Se pare ca sntem cam off topic, din moment ce vanzarea s-a incheiat. Daca vrei sa mai discutam pe chestia asta, vezi ca este un subiect "Tesla Coil " la rubrica "dye" Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Ok, man. La diverse atunci. Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 Mai am unul de 5.000 Vef , asta ar merge inclusiv la instalatiile de ionizare negativa a aerului cu efecte deosebit de benefice asupra sanatatiiin general. S-a discutat in vreun post despre efectele aeroionizarii negative asupra organismului uman? Daca sa sorry..,daca nu haideti s-o facem. :drinkers: :partyman: Link spre comentariu
luc Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 face somn ,ionii astea negativi,facusem eu un astfel de aparat cu o sarma in camera si dormeam tot timpul,pana l-au aruncat parintii. Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 Si eu am avut acum citva ani un asemenea aparat cu multiplicator de tensiune, care intr --adevar pe linga un somn relaxant, adanc si linistitor m-a ajutat mult si la o gastrita in sensul ca mi-au disparut arsurile la stomac fara tratament. :smt001 Link spre comentariu
teslina Postat Noiembrie 12, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2005 Da, ionii negativi sunt creditati ca avand un efect tonifiant asupra sistemului nevos central de unde si somnul bun.Teoretic ar trebui sa dorm bine, dar la arcurile pe care le produc prin camera, ozonul si oxizii de azot predomina. La un minut de functionare a teslelor, trebuie sa tin geamul deschis cel putin 2 ore :rolleyes: Link spre comentariu
dalu Postat Noiembrie 12, 2005 Partajează Postat Noiembrie 12, 2005 Da , cind in atmosfera sint descarcari ,, corona,, oxigenul din zona descarcarilor , devine foarte activ combinandu-se cu el insusi rezultind ozonul si cu azotul , rezultand oxizii de azot, ambele gaze in concentratii mari fiid nocive pentru organismul uman. De aceea intodeauna se cauta solutii pentru evitarea fenomenului corona si obtinerea concentratiei optime de ioni negativi/cm cub de aer, caz in care efectele aeroionizarii negative sint spectaculoase. Este o terapie ieftina si cu bune rezultate in conditiile de stress ale civilizatiei actuale. Eu am construit primul acest ionizator dupa tehnium , dar nu mai stiu ce an (cred ca prin `82) si ce numar , schema e buna numai ca trebuie cam multe diode si condensatoare. :smt001 :smt001 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum