Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am probleme cu soareci si alte rozatoare

Dumitrache_S

Postări Recomandate

Vizitator raduhoo

Salutare,dupa ce m-am distrat o vreme cu tot felul de solutii , am ramas la lipiciul pentru soareci. Am trasat pe o bucata de carton un cerc cu acel lipici, in mijloc am pus niste cas si dupa cateva zile aveam vreo 7 soricei stand in cerc. L-am aruncat cu totul si am facut altul in 5 minute.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

6

• vfp_mihai

6

• Spitfire

5

• wally_gatter

5

Top autori în acest subiect

Si la mine la tara e jale.Au intrat jivinele sub placa de beton,desi pe margini a fost sapat la 50 cm,tocmai pt a limita accesul.Cu partea chimica nici eu nu sunt de acord;au folosit la serviciu niste grausor si in tura de noapte umblau hai-hui fara a tine cont de prezenta umana si picau care pe unde apucau.Va dat seam ce s-ar intampla ca acesti ''purcelusi'' sa 'adoarma'' in cotetul porcilor;sigur i-ar manca.Am 2 pisici ,1 baiat si o fata care vin cu prada in fiecare zi,insa nu pot face fata,iar baiatul zilele trecute era bolnavior,probabil mancase ceva otravit.Daca cineva a folosit ceva montaje cu ultrasunete ar fi bine sa posteze,dar ,REALITATEA si nu doar pareri.

Link spre comentariu

Ba la mine a functionat iarna asta de nu s-a putut...cred ca au fugit rozatoarele si din cartier :rade: ...nu cu ultrasunete, ci cu un...greiere electronic.

Posted Image

Impreuna cu un tweeter din acesta, pe care il gasiti si cu 10 lei, garantat emigreaza rozatoarele...eu am folosit in podul unei case iarna trecuta montajul de mai sus, cu un tweeter muuuuult mai mic si slab, dar rezultatele au fost excelente, nici picior de soarec.Inainte de asta gaseam vata minerala ciufulita de rozatoare, cred ca le ustura pielea de la fibrele minerale, si faceau ca toate alea, dupa amplasarea montajului s-a lasat liniste, si vata minerala nu am mai gasit-o scarmanata.
Link spre comentariu

salutare; e mai simplu sa va duceti la un veterinar si sa va loati o solutie speciala [lipici] se pune pe gresie si o intindeti cu un bat puneti unpic de piine sa vina la ia si ramine lipit acolo bafta :da

Link spre comentariu

Lipiciul ala o fi bun ,insa acolo unde circula pasari ,nu cred ca este recomandat;de asemenea poti imprejmui cu lipici cativa metri patrati si nu [email protected] montajul care susti ca l-ai experimentat nu afecteaza si alte animale?pisici,catei,purcei,vitei?Nu as vrea ca toti cateii sa faca atac celebral de la piuitoarea aia.Este directional montajul?ce arie [protejeaza?]

Link spre comentariu

Lipiciul ala o fi bun ,insa acolo unde circula pasari ,nu cred ca este recomandat;de asemenea poti imprejmui cu lipici cativa metri patrati si nu [email protected] montajul care susti ca l-ai experimentat nu afecteaza si alte animale?pisici,catei,purcei,vitei?Nu as vrea ca toti cateii sa faca atac celebral de la piuitoarea aia.Este directional montajul?ce arie [protejeaza?]

lipiciul e bun la birou, nu la o gospodarie cu multe animale! partea cu ultrasunetele este cea mai nociva si pentru om si pentru celelalte animale, emitatoarele de fregvente de la 20khz la 70khz fac parte din domeniul armelor psihotronice care produc de la depresii si desprinderi sinapsale la deces, (greierul de ultrasunete e numai bun). de boabe otravite nu cred ca se poate vorbi intr-o curte cu gaini sau iepuri! un taran mi-a dat o solutie viabila, prinzi un sobolan cu o capcana care sa nu il omoare, dupa care cu niste manusi serioase prin care sa nu poata musca il iei si ii iseilezi 3-4 bolduri pe burta doar in piele sa nu il omori si indoi varful sa nu iasa dupa care ii dai drumul! in 2 zile nici tipenie de rozator! sobolanul intepat va emana feromon de panica pe galerii si face flota sa dispara, inclusiv femelele care isi abandoneaza puii!
Link spre comentariu

Dispozitivul din schema nu produce ultrasunete, iar cainii si pisicile nu sunt deloc deranjate(pisica n-am, dar cainele nu a dat semne de neliniste), montajul face pur si simplu "galagie", ceea ce soarecii si sobolanii se pare ca nu pot suferi defel, poate si datorita faptului ca cele trei oscilatoare din acest montaj au forma de unda a semnalului dreptunghiulara, deci multe armonici.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator FocusSAN

costinium6, cred ca niste ace de pescuit ar fi si mai bune :mort Nu cred sa aiba efect atat de puternic montajul propus de Spitfire incat sa iti mierleasca vitele din grajd, daca acest montaj este pus in magazie sau in beci chiar si daca acele frecvente ar face rau in mod normal si altor fiinte. Eu zic ca merita incercat.ctepeo, te inteleg perfect si sunt intru totul de acord cu tine referitor la sadismul fata de animale, insa pagubele produse de acele creaturi micute si dragalase pot fi mari, uneori chiar foarte mari. Cand scoti din buzunar 1000 lei pentru reparatii nu cred ca te mai gandesti "bine ca nu am pus lipici sau capcana sa ucida bietele vietati" :rade:

Link spre comentariu
Vizitator roinsect

costinium6, cred ca niste ace de pescuit ar fi si mai bune :mort

Nu cred sa aiba efect atat de puternic montajul propus de Spitfire incat sa iti mierleasca vitele din grajd, daca acest montaj este pus in magazie sau in beci chiar si daca acele frecvente ar face rau in mod normal si altor fiinte. Eu zic ca merita incercat.

ctepeo, te inteleg perfect si sunt intru totul de acord cu tine referitor la sadismul fata de animale, insa pagubele produse de acele creaturi micute si dragalase pot fi mari, uneori chiar foarte mari. Cand scoti din buzunar 1000 lei pentru reparatii nu cred ca te mai gandesti "bine ca nu am pus lipici sau capcana sa ucida bietele vietati" :rade:

incercati cu aparate cu ultrasunete. aceste aparate nu afecteaza animalele, sunt anumite frecvente pentru rozatoare-soareci, sobolani.

http://www.sire_reclama.ro/pesticide/ap ... ozatoare/8

Cred ca toata lumea stie de existenta acestor aparate, nu e nevoie de reclama, postati ceva util daca doriti sa ajutati.

Link spre comentariu

Vietatea poate fi capturată cu o capcană non-letală (gen clasicul castron) şi apoi eliberată într-un parc sau într-o pădure.

Si rugata frumos sa nu mai revina...Nici mie nu-mi plac violentele de nici un fel, insa uneori nu avem de ales.Repet, daca vreti sa nu mai vedeti urme de rozatoare, e necesar sa dispara orice posibila sursa de hrana. Chestie mult mai dificila decat pare la prima vedere...Si stati ca inca nu s-a deschis discutia despre patrupedele hamaitoare...
Link spre comentariu

Va pierdeti timpul, poate ca anumite dispozitive functioneaza dar este discutabila propagarea zgomotului, pana unde si cu ce intensitate etc. Eu stateam in camp si pot sa va spun ca am avut invazie de soareci. Solutia?... o pisica maidaneza infiata de pe strada. In 2 saptamani a fost bec. Am incercat si pasta si capcane... la un momet dat te scarbesc 10-15 soareci pe zi.Succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări