Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am probleme cu soareci si alte rozatoare

Dumitrache_S

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

6

• vfp_mihai

6

• Spitfire

5

• wally_gatter

5

Top autori în acest subiect

saridice 2 degete sus cel care a folosit sata si nuca , eu sunt primul , :da cu ultrasunete cred ca o sa fuga doar cateva zile apoi dupa ce se obisnuiesc o sa fie ca o simfonie de motzart. :ras:

Link spre comentariu

Eu zic sa nu te complici cu d`astea, ca nu functioneza. Un prieten a incercat la tara, vre-o 4 scheme, si un aparat din comert, si efect zero! pana la urma a infiat 2 pisici si n`a mai ramas nici urma de soarece. Nici macar nu se mai apropie soarecii, de casa. :da

Link spre comentariu

Ba la mine a functionat iarna asta de nu s-a putut...cred ca au fugit rozatoarele si din cartier :rade: ...nu cu ultrasunete, ci cu un...greiere electronic.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator babossilviu

Dispozitivele electronice ar fi bune, dar tre' sa prinzi un soarece viu, sa-l tii intro cusca si sa vii cu aparatul si sa reglezi frecventa (pe care tu n-o auzi) pana vezi ca soarecele o ia rasna prin cusca. Atunci esti sigur ca va avea efect .Cum sunt reglate din fabrica ei aud tiutul ca pe o simfonie si mai aduc si neamurile in curtea ta.

Link spre comentariu

salut ovidiu , problema este ca prin castron nu poti vedea nimik, asa facea bunica , si dedesupt punea o bucata de sticla prin care privea intorcand castronul cu tot cu sticla , in schimb eu ma uit prin sata care este pusa pe o placa de gresie(si cu sticla risti sa se sparga atunci cand cade castronul ) .daca vreti va fac si o poza :rade:metode sunt multe altele , intro bucata de lemn de circa 5 cm de gros (zis si dulap) se dau cateva gauri de circa 3cm in diametru in plan orizontal de circa 6cm lungime fara a stapunge materialul (gaurile vor fi infundate )apoi la circa 4 cm de la intrare se dau alte 2 gauri transversale de sus in jos pe gaura mare de circa 2-3 mm . inaintea celor 2 gauri mici se executa o mica fanta transversala pe gaura mare de circa 2 mm la circa 1-2 cm de la intrare, prin care va trece un lat din sarma de marimea gaurei mari sau mai bine zis tunelului in care intra soarecul . apoi acel lat este actionat de un arc tip lamela care actioneaza latul spre sus , se apasa latul si se introduce in fanta legandu-l cu o ata trecuta prin cele 2 gauri mici se leaga atza la capete, in gaura mare se introduce initial o bucatica de mancare din ce le place mai mult prietenilor rozatori , soarecul intra dar nu poate ajunge la mancare ,mancarea fiind dincolo de ata (spre fundul gaurii mari)care este ca si o bariera, dar trace cu capul de latzul din sarma , nestiind fomistul roade atza care tine arcul si cand se asteapta sa i-a pranzul este gatuit miseleste pe la spate, , spor la treaba :rade:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Asta mi-a placut! (chestia cu "miseleste"!!)Si eu sunt pasionat de electronica! (Iar socru-miu are n-spe mate, da' si soareci cat cuprinde!)Va doresc distractie placuta la dresat soareci!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări