Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se pot conecta castile la un amplif cu 6p6s?

Vizitator iuliandumitru

Postări Recomandate

Vizitator iuliandumitru

Am un amplificator stereo pe lampi,cu 6P6,de la un prieten si as vrea sa stiu daca pot asculta si la casti la el,mentionez ca am o pereche de casti Landen pe 8 ohmi. :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kosmin

2

• +_Florin_+

2

• lorik199

1

• kuchta Petru

1

Top autori în acest subiect

Vizitator iuliandumitru

Si inca o intrebare:pot folosi si casti de 32 sau 50 de ohmi?Binenteles la un volum acceptabil,dar sa nu ard lampile.Ampliful e facut cu un ecc83 si 2 6p16,cu trafuri pe iesire si o rezistenta de 820 ohmi in paralel pe iesire.Multumesc.

Link spre comentariu

Se pot folosi astfel de casti dar in paralel cu fiecare element al castilor pui cate o rezistenta de 10 ...12 ohmi/7 ... 10W daca amplificatorul cu 6P14 este construit pentru o sarcina de 8 ohmi. Daca amplificatorul este un SE de 4.5 ... 5W pe canal, puterea maxima pe casti va fi in jur de 1W la maxim, deci atentie la volum!La tuburi nu se recomanda lucrul pe impedante mai mari decat cea pt care a fost calculat montajul, spre deosebire de tranzistoare unde acest lucru nu afecteaza.

Link spre comentariu

Se mai poate asculta din etajul prefinal la casti, sau chiar din etajul final din traful de iesire(primarul) cu o pereche de casti de 4000 de ohmi, decuplata de un condensator de 10 nf, si mai sunt si alte metode. Petrica

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Se mai poate asculta din etajul prefinal la casti, sau chiar din etajul final din traful de iesire(primarul) cu o pereche de casti de 4000 de ohmi, decuplata de un condensator de 10 nf, si mai sunt si alte metode. Petrica

cam nesigura aceasta varianta se poate curenta ,pe firele care merg la casti va avea 220..250v!!!!eu nu stiu sa existe casti de 4k si sa fie hi fi
Link spre comentariu
Vizitator iuliandumitru

Am spus ca am casti de 8 ohmi,de ce trebuie sa modific impedanta lor,ca amplifu merge in 8 ohmi.Difera cumva impedanta [in ohmi] intre casti si boxe.Nu e acelasi OM.MULTUMESC.

Link spre comentariu
Vizitator iuliandumitru

Ampu` e un SE in varianta stereo si daca vreau sa modific impedanta de iesire ce trebuie sa fac?Sper ca nu trafurile!!!!! :cry: ca nu prea ma pricep la bobinaje,diametru miez,nr.spire,etc....

Link spre comentariu

Se mai poate asculta din etajul prefinal la casti ...

De regula un 6P14 este atacat cu 1 trioda ECC83 sau 6N2P care are 100k ... 200k in anod. Nu merge sa conectezi casti de 2 ... 4k ca sarcina la anod prin condensator, practic sunteaza cele cateva sute de k compromitand castigul etajului, ca sa nu mai vorbim de distorsiuni.Metoda cu castile ca sarcina in etajul de atac merge cat de cat daca avem de exemplu un 6N1P, 6N6P, ECC85 la un curent anodic mare, 7 ... 10mA si o sarcina de valoare mica in anod, 10 ... 15k, lucru mai rar intalnit inainte de EL84 desi are destule avantaje. Personal am folosit acest fel de atac cu rezultate excelente, dar nu prea se poarta pentru ca necesita cate o dubla trioda pentru fiecare canal din motive de amplificare. @iuliandumitru: Nu modifici nimic la traf, am spus clar ca ai nevoie de 2 rezistente in cazul castilor de 32.
Link spre comentariu
Vizitator iuliandumitru

Amplificatorul are cate un traf pe fiecare iesire,fara masa comuna,castile au masa comuna[in jack].Ce sa fac?Sa tai mufa castilor[sa le despart],sau se poate face un artificiu sa le pot conecta direct,sa pun o mufa mama jack panou direct.Mufa mama jack panou are si ea masa comuna.MULTUMESC ANTICIPAT! :nas:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator iuliandumitru

Am un amplif stereo pe lampi cu 1*ecc83 si 2*6p14 si reau sa va intreb daca pot conecta o pereche de casti pe 8 ohmi,mentionez ca amplifu e construit cu trafuri de iesire pe 8 ohmi,dar iesirile sunt direct din traf,fara masa comuna.Castile au masa comuna prin jack.Trebuie sa despart castile[separat cate una pe fiecare canal],sau pot face un artificiu sa le leg tot pe jack,carcasa amplifului e din tabla si legata la masa montajuli.Multumesc. :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări