manely Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Vreau sa pun un rezistor la iesire din transformator. Din 16 V sa fac 4 V cati ohmi trebuie sa aiba rezistorul? Multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
Jimmy Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 mai exact ce vrei sa alimentezi din transformatorul ala?daca pui un consumator care are nevoie de un curent fix (de exemplu un bec, led, motor, etc) , se poate rezolva cu o rezistenta inseriata, care se calculeaza simplu: stii ca ai nevoie sa scazi 12V. si atunci, cu legea lui ohmi (R=U/I) poti calcula simplu valoarea rezistorului in functie de ce curent ai nevoie. R este in ohmi, U in volti si I in amperi.pe de alta parte, daca vrei sa alimentezi altceva care nu consuma constant, nu mai merge treaba cu rezistorul. Link spre comentariu
manely Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Am un radio pe baterii si vreau sa-l alimentez la priza. Am un transformator care scoate 16V. Si pentru radio imi trebuie 4,5 V. Link spre comentariu
Jimmy Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 in cazu asta nu merge cu un simplu rezistor.traful scoate curent alternativ, sau e defapt un alimentator care contine si redresare si filtraj?in orice caz, dup-a redresare si filtrare ai nevoie de un LM7805 si o dioda 1n4007 inseriata pe iesire care o sa aduca tensiunea in jur de 4.3V. Link spre comentariu
Jimmy Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 in cazu asta nu merge cu un simplu rezistor.traful scoate curent alternativ, sau e defapt un alimentator care contine si redresare si filtraj?in orice caz, dupa redresare si filtrare ai nevoie de un LM7805 si o dioda 1n4007 inseriata pe iesire care o sa aduca tensiunea in jur de 4.3V. Link spre comentariu
manely Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Eu vroiam sa bag pe alternativ. Are radiou in placa lui diode. La alimentarea diodelor cu AC vroiam sa-i bag rezistor. Atunci fac altfel: scot puntea din radio si o fac in alimentator si pun rezistor la iesirea DC din diode. Asa este bine? Multumesc mult! Link spre comentariu
Jimmy Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 nu e bine...poti sa muti puntea de diode si condensatorul de filtraj in alimentator (ai grija sa aiba condensatorul macar 25V tensiunea de lucru) apoi, intre alimentator, care acum scoate CC si radio trebuia sa intercalezi un stabilizator de tensiune, de exemplu un 7805 care o sa faca 5V din tensiunea de intrare. dupa 7805 mai pui o dioda in serie pe care o sa cada aprox 0.7V, si o sa ramana tensiunea de 4.3V necesara pt radio. Link spre comentariu
manely Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 Ce este acel 7805? Link spre comentariu
Reynolds Postat August 20, 2009 Partajează Postat August 20, 2009 ci stabilizator Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 -pentru calculul transformatoarelor Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Cel anterior e in Word 2007. Mi s-a sugerat alt format.In Word 2003 si PDF: Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Revin cu o varianta completata cu flyback si cu exemplu concret flyback si forward, plus grafice. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 E bun materialul,pe intelesul tuturor. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Mersi, incepusem sa cred ca nu intereseaza pe nimeni. Link spre comentariu
moro Postat Septembrie 13, 2010 Partajează Postat Septembrie 13, 2010 Inca un document de referinta pentru proiectarea transformatoarelor "chopper" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum