Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul traf. SMPS (comutatie)

Postări Recomandate

• 4 luni mai târziu...
Vizitator fan7oma

Salutma tot chinui de ceva timp sa calculez un transformator pentru un amplificator audio si am ajuns intr-un final la aceste rezultate. Poate cineva care se pricepe sa isi dea cu parerea despre aceste calcule?U1=230VU2=50VP=75VA eu am nevoie de 60VA dar am pus un randament de 80%(in regim de amator)I1=P/U1=0.33AI2=P/U2=1.5AA=1.6*sqrt(P)=13.85 => 14cm2 acel 1.6 este un coeficient care arata cat de mult este folosit (sau ceva de genul nu prea am inteles de unde e) era intre 1.3 si 1.9am ales o tola EI E20 si mi-a iesit o grosime de 3.5 cmgrosimea tolei este de 0.35 mm iar nr de tole este de 100E=4.44*f*N*fluxulBm=0.9 Tnr de spire/volt=3.57N1=3.57*230=822N2=3.57*50=179d1=0.8*sqrtI1=0.46mmd2=0.8*sqrtI2=1mmMultumesc anticipat

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Razvan_TL

ma poate ajuta cineva sa refac trafu asta pe alt tip de Ferita. (mentionez ca cel prezentat e facut pe ferita tipu cel al televizoarelor vechi.As dori sa il fac pe ETD54-3C90 Ma poate ajuta cineva sa il recalculez ? si binenteles sa il fac mai puternic. multumesc anticipat

post-80089-139829708788_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator Razvan_TL

ma poate ajuta cineva sa refac trafu asta pe alt tip de Ferita. (mentionez ca cel prezentat e facut pe ferita tipu cel al televizoarelor vechi.As dori sa il fac pe ETD54-3C90 Ma poate ajuta cineva sa il recalculez ? si binenteles sa il fac mai puternic. multumesc anticipat

scuze pe cel original L1 erea 1,50 x18x2
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Pe internet sunt disponibile sute sau mii de articole despre SMPS , la acestea se adaugă zeci ( cel puțin ) de CĂRȚI ( mai mult sau mai puțin disponibile pe internet ) de teorie fundamentală. Deci :- ce anume te interesează concret din domeniu ?- care este nivelul de la care pleci ?- cum stai cu engleza ?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator baltatescu

Revin cu o varianta completata cu flyback si cu exemplu concret flyback si forward, plus grafice.

Buna ziuafisierele atasate nu mai apar pe site si simt ca sint exact ce am nevoie.Daca e posibil sa mi le trimiteti (in masura in care le mai aveti).In esenta acum .trebuie sa refac un traf de la o sursa cu TOP247. Cu stima :Baltatescu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va rog sa-mi spuneti si mie, daca poate fi utilizat un traf toridal pentru SMPS ce are la baza SG3525, TL494... :jytuiyu :scarpin intreb asta pentru ca in tot forumul gasesc calcule ce se refera la celelate tipuri de mezuri, insa pe mine ma intereseaza cum se comporta un traf toridal, de exemplu folosit in comutatie 12V DC la +-50V DC. Va multumesc!

Link spre comentariu

Dacă prin transformator toroidal înțelegi unul realizat pe miez toroidal de tablă silicioasă ( sau similar ) , pentru joasă frecvență ,răspunsul este NU . Dacă înțelegi un transformator realizat pe un tor de ferită , este DA. Sigur , în acest al doilea caz, trebuiesc îndeplinite mai multe condiții.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări