Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de masura M890+

vergil

Postări Recomandate

Am acest aparat de masura , multimetru , cu care mai fac si eu cate ceva , si pe care dintro graba nejustificata am reusit sa-l stric .Am masurat tensiune continua , de 800v , pe domeniul Mohmi . Acum nu mai masoara capacitati si tensiuni (masoara dar cu erori imense ex in loc de 220vca indica 125vca). Rezistente , si curenti , masoara pe toate domeniile pe care le are pentru acest scop .Daca puteti sa ma ajutati , sa-mi spuneti care este circuitul ptr tensiuni . Cred totusi ca e o cauza comuna .De ce masoara numai rez si curenti . Se poate sa se fi dus ICL-ul?Am verificat tote rez din divizoarele ptr tensiuni si condensatori .Am inlocuit IC4 si IC2 . Tot asa masoara . IC5 nu cred ca are trb cu tensiunile . Atasez si schema .Multumesc mult .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vergil

5

• SOLDAN CONSTANTIN

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Verifica divizorul de tensiune.IC2 este folosit pentru redresarea c.a.tensiunea de referinta trebuie sa fie de 100mV masurata cu un digital de precizie pe pinul 36 IC1,daca aveti toate acestea si nu functioneaza schimbati IC1.IC4 si IC5 sunt circuitele integrate pentru masurarea condesatoarelor.

Link spre comentariu

Pe Q1 9013 verificatil ,pune comutatorul pe 2v si cu o tensiune etalon vedeti cit indica . verificati din nou divizorul de tensiune ,rez. nu trebuie sa aiba abateri mai mari de 1 la suta.

Link spre comentariu

Q1 9013 e bun , verificat . Pe domeniul de 2v , am pus o baterie de 1,5v , noua . Aparatul indica 0,9v. Cu alt instrument , rusec indica 1,5v . Defectul a aparut dupa greseala pe care am facuto , dupa cum am spus .Rezistentele din divizor sant bune . Eu nu inteleg unde se inchide divizorul .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări