vergil Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Am acest aparat de masura , multimetru , cu care mai fac si eu cate ceva , si pe care dintro graba nejustificata am reusit sa-l stric .Am masurat tensiune continua , de 800v , pe domeniul Mohmi . Acum nu mai masoara capacitati si tensiuni (masoara dar cu erori imense ex in loc de 220vca indica 125vca). Rezistente , si curenti , masoara pe toate domeniile pe care le are pentru acest scop .Daca puteti sa ma ajutati , sa-mi spuneti care este circuitul ptr tensiuni . Cred totusi ca e o cauza comuna .De ce masoara numai rez si curenti . Se poate sa se fi dus ICL-ul?Am verificat tote rez din divizoarele ptr tensiuni si condensatori .Am inlocuit IC4 si IC2 . Tot asa masoara . IC5 nu cred ca are trb cu tensiunile . Atasez si schema .Multumesc mult . Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Verifica divizorul de tensiune.IC2 este folosit pentru redresarea c.a.tensiunea de referinta trebuie sa fie de 100mV masurata cu un digital de precizie pe pinul 36 IC1,daca aveti toate acestea si nu functioneaza schimbati IC1.IC4 si IC5 sunt circuitele integrate pentru masurarea condesatoarelor. Link spre comentariu
vergil Postat Aprilie 28, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Puteti sa-mi spuneti care divizor ? Din ce e alcatuit . Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Ati inteles gresit .IC2 redresor fara prag de precizie.iar divizorul de tensiune este realizat din R5 ,R6,R7,R8,R9,R10 care fac in total 10Mo. Link spre comentariu
vergil Postat Aprilie 28, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Pe pinul 36 al IC1 am 100mv pe tensiuni , si 525mv pe rezistente . E bine ?Sa inteleg ca IC1 nu e dus ? Alceva e prb ?.Divizorul de care vb e bun .Multumesc mult . Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Pe Q1 9013 verificatil ,pune comutatorul pe 2v si cu o tensiune etalon vedeti cit indica . verificati din nou divizorul de tensiune ,rez. nu trebuie sa aiba abateri mai mari de 1 la suta. Link spre comentariu
vergil Postat Aprilie 28, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Q1 9013 e bun , verificat . Pe domeniul de 2v , am pus o baterie de 1,5v , noua . Aparatul indica 0,9v. Cu alt instrument , rusec indica 1,5v . Defectul a aparut dupa greseala pe care am facuto , dupa cum am spus .Rezistentele din divizor sant bune . Eu nu inteleg unde se inchide divizorul . Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Daca doriti va trimit o carte ruseasca de depanare multimetre digitale.Adresa mea de e-mail [email protected]. Link spre comentariu
vergil Postat Aprilie 28, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Multumesc . Astept pe adresa [email protected] . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum