Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INCARCATOR AUTO

Vizitator robbinho

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luk81

1

• LARY

1

• Tudor Badescu

1

Ce vrei sa faci cu incarcatoarele auto? Un acumulator auto se incarca la 13,8-14v, chiar pana la 14,4v. Din cate imi amintesc, pt. a afla tensiunea de incarcare a unui acumulator, se inmulteste tensiunea acestuia cu 1.2. Daca vrei sa incarci acumulatorii tai nu ai ce face cu incarcatorul auto

Link spre comentariu
Vizitator robbinho

vrei montajele finalizate sau numai schemele?

am o baterie pentru o barcuta de naditsi vreau sa o incarc pe baltabateria are 6 volti, 10 amperiacelasi lucru vreau sa fac cu telecomanda barcutei, sa incarc bateriile (8 buc x 1,2 votli 2500 mili amperi)deci vreau montaje facute gata sa le folosescma intereseaza pretul pentru amandoua separatmultumesc
Link spre comentariu

Inteleg ca vrei sa le incarci de la masina.Cel mai simplu si rapid ar fi sa inseriezi rezistente cu bateriile.La cea de 6V/10Ah,una de7...8 ohm si minim 7W(dar ar fi bine de putere cat mai mare ca s-ar incalzi mai putin).Pe cele de telecomanda le inseriezi pe toate cu un rezistor de 4...6 ohm/1W.Daca le incarci cate doua,utilizezi 40...50 ohm/3W.In aceste cazuri incarcarea completa e in 12 ore la cel cu Pb de 6V si 15...16 ore ceilalti,dar pot fi uitati la incarcat fara probleme.Daca se doreste mai rapid,se scad rezistentele la jumatate dubland puterea,dar in niciun caz nu trebuie depasite 5 ore la cel cu plumb,respectiv 6 ore la ceilalti.

Link spre comentariu
Vizitator robbinho

Inteleg ca vrei sa le incarci de la masina.Cel mai simplu si rapid ar fi sa inseriezi rezistente cu bateriile.La cea de 6V/10Ah,una de7...8 ohm si minim 7W(dar ar fi bine de putere cat mai mare ca s-ar incalzi mai putin).Pe cele de telecomanda le inseriezi pe toate cu un rezistor de 4...6 ohm/1W.Daca le incarci cate doua,utilizezi 40...50 ohm/3W.In aceste cazuri incarcarea completa e in 12 ore la cel cu Pb de 6V si 15...16 ore ceilalti,dar pot fi uitati la incarcat fara probleme.Daca se doreste mai rapid,se scad rezistentele la jumatate dubland puterea,dar in niciun caz nu trebuie depasite 5 ore la cel cu plumb,respectiv 6 ore la ceilalti.

Aha, multumesc mult!
Link spre comentariu
Vizitator robbinho

Aha, multumesc mult!
eu sunt afon in electronica asta..... dumneavoastra imi puteti face aceste montaje finale, adica sa le pun la masina si sa incarc bateriile? si cam cat m ar costa?momentan am nevoie doar de cel pentru bateria de 6 volti 12 amperi, acum am citit si am observat ca are 12 amperi, credeam ca este de 10...
Link spre comentariu

Stai linistit, nu doar tu esti afon :nebunrau: .Acumulatorul pe care vrei tu sa il incarci (6v - 10Ah) este un acumulator Plumb-Acid ce necesita un timp de incarcare de pina la 24 de ore si un curent de incarcare de 1 Ah :dans: Deci, renunta la ideie si mai iati unul sau mai multi acumulatori care ii vei incarca acasa. :ciuda: Mai ai o varianta care costa 400 - 600 lei pe care cred ca nu te intereseaza, incarcator si acumulator LiPo cu un timp de incarcare foarte scuru +\- o ora. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări