Vizitator Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Acest tub 6p3s ca tub final in clasaAB2(B) pentru o putere maxima la anozi(47W) in conformitate cu specificatiile rusesti/producator lucreaza intr_un regim avansat curent grila-1.Rusul a ales Raa=3K8 pentru 47W ,asa cum se poate observa , mai indicat ar fi Raa=6k2(aproape similar cu versiunea 6K data de rus) chiar daca puterea scade la 30W(curentul grila-1 fiind relativ redus),etajul defazor in situatia 30W putind fi unul obisnuit(nu necesita curent mare de atac grila-1). rezolutie mai mare in arhiva zip. __Personal consider ca tubul 6P3S in Push-Pull pentru auditii trebuie folosit in clasaA ,chiar daca puterea in sarcina la iesire scade undeva la 15W-16W(Nu prea mi_a placut vre-o-data acest tub ,am preferat EL34 -Push-Pull , acest tub EL34-Push-Pull nu ajunge in regim curent grila-1 nici chiar pentru Pa_a=100W ! ). __Ce ar mai fi "interesant" de stiut este ca Raa scade intr_un regim dat pentru o abtine mai multa putere la anozi(aviz amatorilor "de crestere Raa" pentru puteri mari intr_un regim dat-clasaB). Link spre comentariu
iulidan2 Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 E perfect de inteles, motivul pentru care preferati EL 34, dara daca nu se urmaresc puteti mari, din spusele colegilor de pe forum, 6P3S scoate un sunet placut, iar faptul ca poate fi gasita la preturi modice, inca, o face preferabila inabordabilei EL 34. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Eu am realizat de curind un head avind ca finale acest tub (6p3c) si am optinut 100w curati dar....cu 6 finale 3+3 in PP clasa B alimentat la +400V G2 380V deci" dus" la limita ...varianta militara suporta mai mult Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Probabil gabriele a avut Raa in jurul a 2k ?(cred ,poate va preciza) pentru 6 finale 6p3s (100W) ,oricum banuiesc ca NU ajungea cu grila de comanda in regimul pozitiv "precizat" de rus.Pentru 6k2 doua finale regimul devine lejer si regimul curent grila mic dar se obtin doar 30W la anozi circa 25W-27W in sarcina/secundar ,18W-20W fara curenti de grila comanda.De fapt pentru auditii se recomanda Raa=6k6 clasaA PP-UL in cazul 6p3s (negativare automata), desigur se poate miza pe circa 18W-20W in sarcina secundar in aceasta situatie si nu trebuie intinsa "coarda" adica Ua-Ug2 in jur de 350V ca sa nu mai complicam traful de iesire cu infasurare separata g2.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 Probabil gabriele a avut Raa in jurul a 2k ? pentru 6 finale 6p3s (100W) ,oricum cred ca NU ajungea grila de comanda in regimul pozitiv "precizat" de rus.Pentru 6k2 doua finale regimul devine lejer si regimul curent grila mic dar se obtin doar 30W la anozi circa 25W-27W in sarcina/secundar ,18W-20W fara curenti de grila comanda.De fapt pentru auditii se recomanda Raa=6k6 clasaA PP-UL in cazul 6p3s (negativare automata), desigur se poate miza pe circa 18W-20W in sarcina secundar in aceasta situatie si nu trebuie intinsa "coarda" adica Ua-Ug2 in jur de 350V ca sa nu mai complicam traful de iesire cu infasurare separata g2..Ra 1,8Kohm ......si 25cm2 initial am alimentat G2-urile cu 200v iar puterea nu depasea 48w ...sinus in schimb cu 400v pe g2 prin reezistenta de 470 ohm sa schimbat radical situatia (bineinteles si biasul a fost modificat corespunzator) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2011 Partajează Postat Mai 25, 2011 O rezolutie mai mare a primei img. http://oi53.tinypic.com/sy6vd0.jpg unde se poate distinge cu usurinta -Ug1 , dreptele de sarcina(trei variante , Raa=3k8 albastru ,Raa=5k violet si Ra=6k2 portocaliu) etc. Puterea 14W cu verde(din img.) se obtine pina la aparitia curentilor grila comanda in versiunea Raa=3k8 ,puterea 30W cu portocaliu usori curenti grila comanda in versiunea Raa=6k2. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Documentul urmator are mai bine de 75 de ani, oare merita inramat?!: http://www.tubezone.net/pdf/6l6-kr.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Nu se mai vede nimic _.pdf , _.gif , _.zip ,etc (on line) ,s_ar parea ca_i o problema...,urc ceva de curiozitate...,aa img. noi se vad deocamdata. Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Nu se mai vede nimic _.pdf , _.gif , _.zip ,etc (on line) ,s_ar parea ca_i o problema...,Pai aveti dreptate, chiar e o problema. Elforum a fost dat in judecata pt niste drepturi de autor din cauza unui link catre o carte scanata. Teoretic elforum nu are nici o vina, pt ca nu gazduia materialul respectiv, avea doar un link si atat dar niste judecatori dusi cu pluta au acceptat cazul asa ca s-au suspendat toate atasamentele. Forumul urmeaza a fi relocat pe un server extern (probabil Suedia zicea Vasile). Atentie va rog sa va salvati MP-urile daca aveti ceva date importante pt s-ar putea sa fie sterse si ele in procesul de relocare.Mai multe detalii aici viewtopic.php?f=40&t=87552Scuze pt offtopic dar era necesar pt clarificarea situatiei. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Ar fi interesant de vazut si o schema care sa exemplifice situatia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum