Vizitator ying Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 In primul rand va salut si va spun "Hristos a inviat" asa cum se spune cu ocazia Pastelui. Trecand direct la subiect va rog sa ma ajutati si pe mine in cele ce urmeaza: De curand am primit un aparat de sudura de la un amic si mi-a spus ca functioneaza la 380V si ca, daca vreau sa il folosesc la 220V, trebuie citez: "tre sa schimbi tu un fir". L-am desfacut sa vad cum sta treaba si: Din ce pot spune despre primar este ca are doua bobine legate in serie, una pe o coloana a miezului, una pe cealalta. L-am conectat la retea(220V ) si am masurat tensiunea pe fiecare in parte, ca sa ma asigur. Am @110V pe ambele. La iesirea din secundar am @30V(masurat). Despre ce fir vorbea respectivul, si care ar fi modificarea despre care vorbea el. In afara de a pune bobinele din primar in paralel eu nu cred ca am ce-i face, dar mi-e teama sa fac asta sa nu se incinga in timpul utilizarii. E ok daca il folosesc asa, fara nici o modificare ? Cum ma sfatuiti sa procedez, as dori sa discut fiecare aspect in parte. Cateva poze aici. Link spre comentariu
gcom61 Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 In principiu bobinele de pe primar pot fi puse in paralel.Ai grija de [fazarea ]lor pt ca daca nu sunt corect legate nu va mai scoate nimic.Totusi este posibil ca odata ce le legi in paralel,tensiunea din secundar(cei 30V) sa se dubleze si astfel sa ai un amperaj cam mare pt sudura,dar va merge bine cu 3,25 Link spre comentariu
Mindware Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Nu.Cum l-ai incercat prima data e perfect.Nu pare a fi bobinat pentru 380V.Da-i cu tupeu cu 220V cu bobinele puse in serie.Spor la sudura! :bere: Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 ...Da-i cu tupeu cu 220V ...Cu doar 30V in gol si tupeu, nu faci nici o branza. Link spre comentariu
Mindware Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Eu stiam ca e important curentul la un aparat de sudura...nu tensiunea....dar cine stie....s-o fi schimbat principiul de functionare de cand cu chinezismele astea... Cati volti ai vrea tu sa ai la un aparat de sudura? Si cati amperi? Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Electrozii supertit au tensiunea minima de amorsare a arcului electric de 35V iar electrozii bazici de 45...50V. Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Sa inteleg ca, daca incerc sa il folosesc asa-serie, pot avea surpriza "sa nu sudeze" deoarece nu sunt suficienti cei 30V.Dar nu are ce sa se intample daca fac o proba practica asa-i? In cel mai rau caz ce se poate intampla, sa nu "se aprinda" ?Daca voi conecta in paralel cele doua infasurari din primar tot ma tem sa nu suga prea mult curent din priza. Bine, in cel mai rau caz banuiesc ca o sa sara siguranta. Am uitat sa mentionez anterior, aparatul are montata o siguranta de 25A inainte de primar deci ori aia, ori la panoul electric al casei tot sare una.Daca masor tensiunea in gol din secundar in cazul acesta, imi puteti da niste valori orientative ? sau o tensiune maxima pe care sa nu o depaseasca? DPDV fizic, aparatul credeti ca este apt pentru o tensiune de 220V in paralel pe cele doua infasurari din primar ?Sper sa nu deranjez pe nimeni cu intrebarile mele mai insistente, dar vreau sa ma asigur ca nu fac vre-o prostie. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 Cu supertit-fin de 2,5 sigur va merge, dar cu un curent exagerat de mic. Link spre comentariu
TESSLA Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 Daca ai 30 V in "gol", in momentul cand o sa faci "scurt" intre piesa si electrod tensiunea o sa scada cam la jumate...poate chiar mai putin ..iar 15 V nu cred ca sant suficienti pentru mentinerea arcului electric. Pe de alta parte...spuneai ca traful a fost construit pentru trifazic....avand in vedere pozele..mie mi se pare ca traful se lega intre doua faze...totusi...bobinele "primare" inseriate mi se par cam mici pentru 380 V...in fine...poate ma insel eu.Cat despre tensiune....majoritatea trafurilor de sudura au o plaja de tensiune in secundar de la 48 V pana la 60 V. Iar depre dimensiuni....puterea pe care o poate "duce" un pachet de tole nu depinde de tensiunea la care se alimenteaza traful...asa ca daca a mers la 380 V trebuie sa mearga si la 220, cu bobinele altfel conectate sau...rebobinat. Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Am inteles, multumesc de raspuns. Voi face cateva probe si voi reveni cu un raspuns sau eventuale intrebari Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Gata baieti. Le-am pus in paralel, am tras o masuratoare in gol pe secundar si aveam in jur de 53V. Alta treaba.Am si topit doi electrozi de 3.25 merge bine. Ce-i la el ca este cam galagios. Vibreaza oarecum mai ales cand nu este in sarcina. Este ok ? Link spre comentariu
TESSLA Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Este si nu prea...daca sarma e izolata cu textil sau ceva de genu..nu e nici o problema...chiar daca o sa vibreze un pic spirele , nu o sa se strapunga izolatia. Daca e cupru emailat....e cam la ghici...da s-ar putea sa vibreze mai mult tolele...si ca atare nu cred ca e o problema prea mare...decat ca e posibil sa se incalzeasca un pic miezul din cauza vibratiilor...oricum...cred ca asa a vibrat si cand era legat intre doua faze .... asa ca merge! Link spre comentariu
Vizitator ying Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Sarma este izolata cu textil in primar, nu stiu in secundar, chiar nu am dat imporanta, probabil acelasi material.Cat despre vibratii.. sper sa nu cauzeze probleme. Oricum nu v-a fi utilizat "in industrie" ci pe acasa. Nu stiu ce as putea face sa-i mai reduc din vibratii. Cadrul este asezat pe 4 roti cauciucate, nu pica direct pe sol, mai atenueaza si alea ceva. Daca spui ca ar fi ok, il las asa oricum nu-mi prea trec idei prin minte. Nu stiu cum vin prinse infasurarile pe tole, de-ar fi surubareala ceva as mai strange la ele. O sa verific Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Probabil suntul magnetic e cel care vibreaza, amplitudinea depinde probabil de pozitia lui.Trebuie verificat si sistemul de strangere, ca sa nu formeze spira in scurt, pt asta ar fi mai indicat sa-l vada un meserias. Poti trage si singur niste concluzii daca ai un clampmetru si faci niste masuratori de curent, in gol si in sarcina, in toata plaja de reglaj a suntului. Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Probabil suntul magnetic e cel care vibreaza, amplitudinea depinde probabil de pozitia lui.Trebuie verificat si sistemul de strangere, ca sa nu formeze spira in scurt, pt asta ar fi mai indicat sa-l vada un meserias. Poti trage si singur niste concluzii daca ai un clampmetru si faci niste masuratori de curent, in gol si in sarcina, in toata plaja de reglaj a suntului.Dupa cum se vede in poze are sunt magnetic si sigur la mersul in gol ala vibreaza daca sistemul de culisare nu este precis ai daca are joc si in surubul de reglare al pozitiei.Trebuie masurat neaparat curentul de mers in gol ca acel curent spune multe in functie de valoarea pe care o are.Masoara acel curent si pune valoarea lui si dupa aceea mai vorbim. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum