Guevara Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Buna ziua,De curand m-a mancat "undeva" si fara sa stau sa analizez foarte bine situatia am cumparat un kit Arduino. Am zis atunci cu optimism exacerbat ca fac un efort si invat C++ pentru a programa kitul. De invatat am invatat ceva e drept, insa imi este scarba maxima de C++. Nu imi place sa programez in limbajul asta absolut deloc. Fiind incepator si nevand timp prea mult pentru a invata ASM a gasit pe net un kit asemanator cu ARDUINO de data asta facut pe platforma PIC numit AMICUS18 ce poate fi programat intr-un dialect de basic numit ProtonBasic. Cum BASIC-ul este limbajul meu de suflet, as zice ca asta este alegerea cea mai potrivita. Aveti cumva idee de unde se poate achizitiona asa ceva in Romania? Sau se poate face vreo interfata pentru un astfel de microcontroller (programarea facandu-se cu un limbaj gen basic?)P.S. M-am jucat ceva vreme cu un 16F84 in PIC SIMULATOR care are PIC BASIC incorporat. In final se poate compila codul in ASM. Daca se uplodeaza in PIC codul convertit va functiona??Multumesc frumos ! Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 daca se genereaza hex pentru acel pic anume, da, functioneaza. Link spre comentariu
MatyC Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 AMICUS18. Studiaza putin FreeJalduino care are IDE asemanator cu Arduino. Diferenta este ca se programeaza in Jal. Scopul este sa obtii un fisier inteligibil pentru procesor. Si tote variantele duc la un hex sau bin. Ca te folosesti de Basic, Pascal sau C ori derivate din ele este acelasi lucru. Scopul este sa obtii un fisier hex sau bin pentru microprocesorul disponibil. Link spre comentariu
francezu Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 Daca tot esti familiarizat cu limbajul Basic, uita-te si peste link-ul de mai jos. Un sfat: Citeste regulamentul , si nu mai pune titluri aiurea ! http://www.mikroe.com/eng/chapters/view ... ntrollers/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum