Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare turatie

H Robert

Postări Recomandate

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• H Robert

18

• leoncris

6

• vfp_mihai

6

• miron1947

5

Top autori în acest subiect

posibil sa fie remanenta magnetica in circuitele magnetice ale motorului(stator+rotor),iar aceasta sa induca o tensiune in infasurari.

Eu spuneam ca poate s-ar putea sa induca infasurarea statorica tensiune in stator. Eu am tensiune si pe stator!!! nu exista nici o remanenta magenetica pe stator si rotor cat timp nu e alimentat, deci cum sa induca acea tensiune si in infasurari?Ce legatura are una cu alta? Vorbesc aici de tensiunea indusa de catre infasurare si nu invers.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am tensiune pe cele 2 conductoare ale dimmer-ului, adica am tensiune pe amandoua conductore care merg spre motor, ce ar putea cauza un astfel de defect?

Are cineva vreo idee despre ce ar cauza asta?
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Buna ziua,

Vreau sa utilizez tl494 (schema aici Posted Image si aici Posted Imagepentru controlul unui motor ac (masina cusut 60w), m-am gandit la o solutie pentru separarea partii de putere, dar pentru partea de sesizare curent (R12 Q1), as putea folosi un "transformator" bobinat pe un inel de ferita? Iar comanda pad1 si pad 2 o aplic la un optotriac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări