Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare turatie

H Robert

Postări Recomandate

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• H Robert

18

• leoncris

6

• vfp_mihai

6

• miron1947

5

Top autori în acest subiect

leo daca se vorbeste de noua tehnologie de masini de spalat te invit sa dai jos capacul de la spatele ei si sa vezi raportul de demultiplicare intre axul motorului si tambur , faci o rotatie la tambur si vezi de cate ori se roteste motorul apoi inmultesti cu numarul maxim de rotatii pe minut al masinii 1200 sau cat o avea ea, sper ca asa e mai convingator ca poate ajungi la 15000 totusi . sau poate la tine axul motorului e prins pe axul tamburului . direct drive adica spor la numarat :nas:

Link spre comentariu
Vizitator radu_cracu

Si pe mine ma bate gandul sa imi fac un polizor dintr-un motor de masina de spalat. Am un motor recuperat dintr-o masina indesit. Are statorul si rotorul bobinate, deci, doua moduri de a modifica turatia. Poate are cineva o schema, nu cred ca merge varianta unui variator de la instalatia de iluminat - dar nu ma bag ca nu este domeniul meu, am ceva cunostinte dar nu pot sa dau sfaturi. poate ne ajuta cei care stiu. :da

Link spre comentariu

Pe motorul masini de spalat nu scria puterea m-am uitat pe carcasa iei si scria 1850W ...

Valoarea inscrisa pe carcasa reprezinta puterea maxima, se refera la toata masina, ponderea cea mai mare in consumul masinii avand-o rezistenta de incalzire. Puterea motorului ar trebui sa fie inscrisa pe placa te timbru (eticheta) proprie.
Link spre comentariu

...Unde ati vazut motor de masina de spalat cu turatie de 15.000rpm? ....

Motoarele de tip universal (cu perii) care echipeaza masinile de spalat au turatii de zeci de mii rpm. Ele sunt echipate si cu tahogeneratoare, folosite la stabilizarea turatiei. Un variator de turatie pt un astfel de motor nu e greu de facut, se pot folosi scheme clasice, care merg pe principiul controlului de faza.
Link spre comentariu

vfp_mihai postarea ta nici macar nu merita un ...raspuns

leoane ti sau invartit ochii in jurul axului de la atatea ture , ba da destepti va mai credeti astia din bucale .pai nu merita raspuns pt,ca nai ce sa raspunzi , ai un raspuns oleaca mai sus .
Link spre comentariu

Ok,te cred pe cuvant.In cazul asta cu un variator poti varia turatia in plaja 480-....RPM,numai ca ,folosit ca polizor,la turatii mici vei avea nevoie de racire suplimentara.Ia in calcul un sistem suplimentar de racire

Link spre comentariu

Salut am si eu un motor de masina de spalat si vreau sa fac din el tot polizor doar ca motorul meu este fara peri pe rotor este de la o masina de spalat albalux 11 cum pot sa ii fac turatia reglabila la motor pentru a putea poliza si lucruri mai finute cu el?

Link spre comentariu

turatia reglabila la motor pentru a putea poliza si lucruri mai finute cu el?

Daca nu este cu perii, cu un convertizor de frecventa sau prin demultiplicare, dar acest tip de motor la reteaua de 50Hz, are cca. 2800 de rpm si majoritatea polizoarelor functioneaza cu aceasta turatie, piatra fiind direct pe ax.Pentru lucruri mai fine lucrati cu o piatra de alta granulatie.
Link spre comentariu

La piatra de polizor trebuie sa ai 1500 de turatii pe minut. De asemeni trebuie sa ai aparatoare pentru piatra si pentru transmisia curelei. Sunt cateva masuri de protectie pe care trebuie sa le faci. Petrica

mai bine cred ca minim se poate ajunge la 3000 rpm deoarece frcventza retelei e undeva in jurul 50 hz 1500rpm doar cu un reductor , dar poate ne spune si ce fel de motor este , pe inductie sau pe perii desi cred ca pe perii ar fi la 18k rpm , iar daca e pe perii gen aspirator ar fi bine sai pui un bec mai baban in serie sau o sarma de nichelina faci un reostat cu cursor si ii dai bataie.spor la treaba
Mare atentie la turatia motorului.Pietrele de polizor merg pina la 1500 rot/min.Cine vrea sa o pateasca poate tura piatra si cu 3000 de rot/min,dar ii recomand o casca cu viziera cu geam securizat si eventual o vesta antiglont.Cineva confunda pietrele de polizor cu discurile de polizoare unghiulare.Pietrele de polizor sint construite diferit fata de discurile de polizor unghiular.Discurile de polizor unghiular sint armate.La masinile de rectificat se folosesc pietre pentru rectificat interior unde se folosesc turatii pina la 18000 rot/min dar aceste pietre au diametrul mic.Pentru rectificarea exterioara se folosesc pietre la care turatia nu depaseste 1500 rot/min iar pietrele de rectificat sint pietre speciale pentru masini de rectificat,diferite de pietrele de polizor. kucta Petru are dreptate iar recomandarile lui trebuie luate in seama.
Link spre comentariu

Pietrele de polizor merg pina la 1500 rot/min.Cine vrea sa o pateasca poate tura piatra si cu 3000 de rot/min,dar ii recomand o casca cu viziera cu geam securizat si eventual o vesta antiglont.

Eu vad ca acesta se vinde fara vesta antiglont, chiar daca lucreaza la 2950 rpm, probabil conteaza si diametrul pietrei.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment]
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări