H Robert Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Am un motor de masina de spalat si vreau sa fac din el polizor,dar turatia lui e de pana la 15000 RPM, si dupa parera mea e cam mare turatia pt piatra de polizor(piatra nu o sa il prind direct pe ax,o sa vina pe un angrenaj cu,curea),daca are cineva o schema pt reglarea turatiei a unui motor monofazat sa ma ajute si pe mine. Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 O solutie ar fi achizitionarea unui convertizor de frecventa.Ce putere are motorul? Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 25, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2011 puterea este de 1850W Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 La piatra de polizor trebuie sa ai 1500 de turatii pe minut. De asemeni trebuie sa ai aparatoare pentru piatra si pentru transmisia curelei. Sunt cateva masuri de protectie pe care trebuie sa le faci. Petrica Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 La piatra de polizor trebuie sa ai 1500 de turatii pe minut. De asemeni trebuie sa ai aparatoare pentru piatra si pentru transmisia curelei. Sunt cateva masuri de protectie pe care trebuie sa le faci. Petricamai bine cred ca minim se poate ajunge la 3000 rpm deoarece frcventza retelei e undeva in jurul 50 hz 1500rpm doar cu un reductor , dar poate ne spune si ce fel de motor este , pe inductie sau pe perii desi cred ca pe perii ar fi la 18k rpm , iar daca e pe perii gen aspirator ar fi bine sai pui un bec mai baban in serie sau o sarma de nichelina faci un reostat cu cursor si ii dai bataie.spor la treaba Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 25, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Mersi pt raspunsuri, sunt interesat de constructia acestui reostat cu cursor niste informati despre constructie, sarma de nichelina am,motor este cu perii Link spre comentariu
mad79 Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 cel mai bine folosesti un dispozitiv alaturat antrenat cu o curea trapezoidala si ai rezolvat.Nu o sa ai eficienta, am un polizor facut din motor de masina de spalat si nu are putere.acum daca vrei sa polizezi materiale usoare merge, trebuie sa ai rabdare sa nu te infigi in el ca se opreste. Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 25, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2011 cel mai bine folosesti un dispozitiv alaturat antrenat cu o curea trapezoidala si ai rezolvat.Nu o sa ai eficienta, am un polizor facut din motor de masina de spalat si nu are putere.acum daca vrei sa polizezi materiale usoare merge, trebuie sa ai rabdare sa nu te infigi in el ca se opreste. Asa am si de gand sa folosesc am deja mecanismul pe care vine piatra si la capat o fulie, care va fi pusa in miscare de o curea trapezoidala care vine si pe o fulie care este prinsa de axul motorului,dar eu zic ca si asea turatia motorului este mare. Link spre comentariu
gcom61 Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Cauta pe google dimmer.Este foarte simplu:un triac+un diac+un condensator 0,1Microfarazi/400Vca+o rezistenta de 30kohmi+un potentiometru 1megaohm.Te joci cu tensiunea in plaja 40V-230V.Triacul ar fi bine sa fie la 25A. Link spre comentariu
mad79 Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 daca vei reduce curentul nu vei mai avea putere.Il poti folosi modificand fuliile, pui una mai mica la motor si una mai mare la piatra. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 cel mai bine folosesti un dispozitiv alaturat antrenat cu o curea trapezoidala si ai rezolvat.Nu o sa ai eficienta, am un polizor facut din motor de masina de spalat si nu are putere.acum daca vrei sa polizezi materiale usoare merge, trebuie sa ai rabdare sa nu te infigi in el ca se opreste.da numai ca motorul de masina de spalat nu are 1850 w merge si cu un regulator de turatie de printrun aspirator e cu tiristor s-a zis mai sus , dar atentie mare la puterea tiristorului, genul de regulatore se gasesc si la bormasini la buton e de foarte slab 500w, intradecar daca umblii la curent nu vei avea putere se modifica doar turatia dar dac ai deja piatra pe alt ax si fulii e bine sa folosesti fulie mare la axul cu piatra si mica la motor .spor la treaba paste fericit la toti Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 25, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Pe motorul masini de spalat nu scria puterea m-am uitat pe carcasa iei si scria 1850W si nu am confundato cu puterea rezistentei,domnule vfp_mihai de ce spuneti ca motorul nu are acesta putere? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Pai motorul nu are mai mult de 400W. Rezistenta are puterea cea mai mare intr-o masina de spalat Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 25, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Pai motorul nu are mai mult de 400W. Rezistenta are puterea cea mai mare intr-o masina de spalatSunt de acord cu dumneavoastra dar aceste 2 valori erau notate separat. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 robert daca motorul tau cel de care discutam este recuperat dintro masina de spalat fii sigur nu are 1850w asta sa fie clar , cel mai bine te uiti pe indicatiile atasate de motor , si mai vb .in cazul asta poti folosi cu succes un regulator turatie de aspirator , pune ceva poze cu motorul daca poti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum