Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

automatizare sistem irigare

Vizitator babossilviu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dekor

3

• Ticu

2

Salut,

daca nu ai ai mai avut de-a face cu Logo! si ai varianta cu display, trebuie sa incepi de la coada la cap.

Daca ai varianta fara display, iti trebuie neaparat soft-ul de programare si cablul adaptor.

Pentru varianta cu display:

Il treci in modul program si incepi cu iesirea.

EXEMPLU _____

CONSIDERAM IESIREAQ1: Q1 --|AND |--I0

|____|--I1

De fapt incepi din dreapta spre stanga.

Joaca-te putin si trebuie sa descoperi. Nu pot explica aici totul, dar este aproape intuitiv.

Si ia un manual de la Siemens, este gratuit.

Iata si un forum cu aplicatii doar pentru LOGO!

http://www.automation.siemens.com/WW/fo ... anguage=en

Mai jos este link-ul pentru soft-ul demonstrativ. Permite simularea, dar nu permite conectarea la CPU.

http://support.automation.siemens.com/W ... aller=view

Pentru inceput programeaza pe un PC si simuleaza programul folosind simulatorul inclus.

Apoi cand te-ai lamurit cum trebuie sa arate programul din CPU foloseste diagrama de pe ecran.

Ce fel de irigatii faci ? prin picatura? Sunt interesat si eu de acest subiect.

Spor la lucru.

Link spre comentariu
Vizitator babossilviu

Am instalat un sistem de irigat cu picatura .Este extraordinar din toate punctele de vedere.Usor de instalat, trebuie doar vointa si un minim de habar iar cu un LOGO cred ca se poate deschide /inchide diferite circuite de irigat la anumite ore si pe perioade determinate.

Link spre comentariu

Salut,si spor la treaba.Oferi mai multe detalii despre irigatia la care lucrezi?Lungime trasee, debite, presiuni de lucru...Ce furnizor ai gasit pentru tuburi? din ce material sunt facute? preturi....dekor.

Link spre comentariu
Vizitator babossilviu

Salut. Materiale convenabile la pret le-am luat de la Dedeman ,nu de Gardena ca sunt scumpe. Lungimea o configurezi in functie de gradina .Se pune un distribuitor la capat din valrom de 40 in care te intepi cu niste conectori , cam 1,5 lei bucata,la care se cupleaza furtunul pentru irigat cu dop la capatul rindului .Presiunea se regleaza la intrare in valrom la 1,4 bari.eu ud cam jumatate de ora in fiecare dimineata.Ideal ar fi sa uzi la ora 4 dimineata,treaba pe care tre so faca Logoul.

Link spre comentariu

Pana rezolvati cu releul, nu s-ar putea face treaba cu o priza "programabila" electromecanica la 220V? Din alea cu disc rotitor si indexoare care pot fi coborate la ora dorita. Se poate programa orice in 24 de ore, in trepte de 15 minute si costa vreo 12 lei.

Link spre comentariu
Vizitator babossilviu

M-am gindit la varianta, dar vreau sa montez instalatia in toata gradina si sunt necesare mai multe distribuitoare pe care trebuie sa le alimentezi separat,la ore diferite si cu timpi diferiti in functie de cultura.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator babossilviu

Salut! Releul meu este cu displey,teoretic simplu de programat; am descarcat de pe net si cartea de la Siemens,dar cu engleza pe care o stiu eu nu realizez cum sa aleg varianta de care am nevoie si cum sa urmez pasii pt. programare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări