Barbu Andrei Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 In locul filamentului ala eu am folosit un proiector de 150W. Dar becul ala nu l-am folosit la stergere, ci la altceva. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) ma intereseaza sa mearga o ora pina se sterg memoriile, nu mult timp. si a mers fara ca filamentul sa incalzeasca lampa cu quartz in vederea initierii descarcarii? Editat Ianuarie 19, 2017 de misu ploiesteanu Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 (editat) Filamentul ala e "balastul" care limiteaza curentul prin tubul cu descarcare (mecanismul de aprindere e altul, exista un electrod auxiliar pentru aprindere, inseriat cu un termistor CTP (nu-i Cristian Tudor Popescu ci coeficient termic pozitiv). Becul de proiector a preluat rolul filamentului (care se arde in aer, dar altfel ultravioletele produse in balonul acela nu ajung la eproamele "de sters". PS folositi cumva eproame din epoca Z80? Ca mai am si eu cateva.... Editat Ianuarie 30, 2017 de blazeu Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 dj_ando_83 multumesc pentru lamuriri, am reusit sa il aprind in serie cu unproiector cu halogen... blazeu multumesc, da folosesc la un proiect eproame din era Cobra z80 etc... daca aveti sunt bine venite(astept pm). Link spre comentariu
Vizitator Christiann Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 Salut! La o lampa cu vapori de Sodiu pe langa droser de 70W, ignitor mai trebuie si condensator. Stie cineva ce indicative trebuie sa aiba condensatorul? Aparatajul lampii cu Sodiu trebuie legat la retea respectand faza si nulul din schema sau se poate lega oricum? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum