gica70 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Multumim frumos. Mosu, cred c-ai luat teapa cu montajele PD1A ! Link spre comentariu
mosu20 Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Multumim frumos. Mosu, cred c-ai luat teapa cu montajele PD1A !Nici chiar asa.... Chestia este ca pe vremea cind a disparut Sport si tehnica si si-a facut aparitia vijelioasa Tehnium, nu mai eram chiar asa de dispus sa inghit orice glumita tehnica. In acest context, in perioada care a urmat, ma distra sa vad la ''posta redactiei'' intrebarile intrebarile ciudate referitoare la montjele care, din avion se vedea ca nu vor functiona. Acum, intre noi fie spus ( tot nu ne aude nimeni ) eu unul, chiar daca mai glumesc pe tema Tehnium, pot spune destule lucruri bune despre publicatie si oamenii care se straduiau sa faca posibila aparitia ei. A fost un adevarat fenomen si daca nerozia tipica a celor care se scarpina undeva chiar daca nu au mincarimi, doar asa, ca sa fie ei mai cu mot, nu ar fi dus la scandaluri intre cei care faceau posibila o revista de popularizare a electronicii (si chiar mai mult decit asta) poate ca revista ar fi continuat sa apara. Oricum, eu unul am cumparat revista pina in 2005 cind, din motive diverse nu am mai avut aceasta posibilitate. In concluzie, chiar sunt un fan al fenomenului dar ma deranjeaza micimea caracterului unor oameni care au maculat lucruri care puteau fi foarte frumoase. Sunt adeptul respectului fata de ceilalti, a educarii in spirit tehnic a celor tineri, a ajutarii acestora, a promovarii valorii reale si din acest motiv oamenii care murdaresc tot ce este in jur din dorinta de a acumula bani ma cam deranjeaza. Cam asta este motivul pentru care mai iau in bete revista Tehnium, draga Gica.Nea bobina, se pare ca cei batrini au ramas pe aceeasi frecventa... Nu stiu daca este de bine sau de rau treaba asta dar eu cred ca ar fi bine ca undeva, pe un site sa se adune toate aceste (comori tehnice, as zice daca nu mi s-ar parea exagerat) stradanii depuse de o comunitate destul de vitregita de autoritati, comunitate care si-a dovedit valoarea de nenumarate ori. Spun treaba aceasta deoarece sunt foarte multe informatii disipate si este destul de greu sa faci explorari. Vorba lunga Link spre comentariu
yo2mhj Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Desii poate parea acum depasita revista Tehnium la vremea ei a facut asa cum a putut educatie(exceptia schemelor gresite intentionat sau nu ). Si acum caut cu placere unele articole care mi se par foarte instructive. Cat despre Radioamatorul,tot respectul ,atat pentru realizatori cat si pentru cei care ne-au pus la dispozitie aceasta revista,73! Link spre comentariu
mosu20 Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Bineinteles ca marea majoritate a lucrurilor erau de un real folos, inclusiv pentru educarea unei intregi generatii. Faptul ca erau abordate subiecte din domenii diferite, la un nivel accesibil, a fost un lucru extraordinar, raspuns al unor necesitati reale privind educarea in spirit tehnic. Eu vorbeam de acele ''greseli'' intentionate, practicate de unii autori, in scopuri destul de obscure. Acesta era lucrul deranjant, nu faptul ca cineva a gresit la desenarea unei scheme. Ca sa fim sinceri, se mai practica si la case mai mari... Asa cum spuneam, am cumparat constant revista si recitesc si acum cu placere anumite articole deci, in niciun caz nu eram si nu sunt un dusman al fenomenului pe care l-a reprezentat revista. Despre revista actuala editata de federatie, ce sa spun, este o revista in spiritul vremii, remarcabila prin tematica abordata. De remarcat si eforturile depuse pentru a asigura aparitia ei. Pe scurt, jos palaria! Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Cred ca daca s-ar merita scanat si pus la dispozitia tuturor continutul unei reviste, acea revista este Sport si tehnica. A fost cu adevarat ceva deosebit.Ei bine, anunt ca arhiva electronica a revistei "Sport si Tehnica" este in formare, si o vom lansa la toamna, probabil prin octombrie.Am gasit pe un forum revista Sport si tehnica,scanata in format jpg,in folder revista are in medie 330Mb, iar per an 3-4Gb! Am convertit in djvu,cu Djvu Solo 3.1 si am obtinut reviste de 10-13,5MB.Procesul de conversie merge foarte greu,o revista intr-o ora si douazeci-treizeci de minute,cred ca renunt! Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Ma amestec si eu in vorba. Cand am inceput sa fiu interesat de electronica era pe piata doar Tehnium.Am incercat o multime de scheme, unele mi-au dat multa bataie de cap. I-am injurat atunci pe autori.Prin '90, m-a pus Aghiuta sa le trimit si eu vre-o doua mici articole. Spre bucuria mea s-au publicat, dupa ce uitasem de ele.Unul il recunosc, era asa cum l-am trimis, exceptand vre-o doua greseli de tipar si niste omisiuni. Oricum, utilizabil. Celalalt fusese forfecat, redsenat si aiurit iremediabil.Doar numele mai era corect.Mi-a parut rau ca pana atunci injurasem pe autori.Nici nu am mai publicat ceva de atunci. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 S-a mai discutat despre Tehnium ... cu bune si rele ... ce pot sa zic , mi-aduc aminte de nerabdarea cu care pindeam la chiosc aparitia , si faptul ca vedeam destui tineri cu revista in mana , nu neaparat sa se apere de muste sau soare cu ea ... cred ca important a fost spiritul care s-a creat in epoca ... acum nici macar o revista on-line nu-i tine locul ... Link spre comentariu
tiovidiu Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 revista Tehnium a fost ceva bun la vremea ei cand nu exista internet sau alte surse de informare. Eu pe vremea aceea mainteresammaimult de partea cu audio,nu mi-au iest chiar toate montale facute dupa revista, unele nu mergeau altele mergeau ca dracu dar important era ca era singura revista de profil si deabia asteptam sa treaca luna sa o cumpar. Nu stiu daca eu eram nepriceput, sau erau greseli in scheme dar important era ca uneori o nimeream si mergea montajul. Despre partea cu scanatul revistei RR daca sunt persoane din jud. Iasi si au colectia revistei eu o pot scana in cateva duminici, nu le am cu prelucratul imaginilor dar astea sunt amanunte, cel mai greu este sa o scanezi, mananca mult timp. Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 6, 2015 Partajează Postat Noiembrie 6, 2015 Vă salut cu stimă, Nu reuşesc să accesez linkul cu descărcarea colecţiei de reviste Radioamatorul:http://yo3kxl.netxpert.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=63:colectia-integrala-a-revistei-qradioamatorulq-1956-1958&catid=49:reviste&Itemid=67 Mă poate ajuta cineva cu un sfat. Cu stimă, Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Noiembrie 6, 2015 Partajează Postat Noiembrie 6, 2015 (editat) Link ul merge foarte bine. Editat Noiembrie 6, 2015 de Rx-Tx Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 6, 2015 Partajează Postat Noiembrie 6, 2015 Merge, dar aţi încercat să şi descărcaţi vreo revistă Radioamator?! Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Da, link-ul merge. Se pot descarca revistele fara nici o problema. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Nu reuşesc să accesez linkul cu descărcarea colecţiei de reviste Radioamatorul:http://yo3kxl.netxpert.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=63:colectia-integrala-a-revistei-qradioamatorulq-1956-1958&catid=49:reviste&Itemid=67 Buna seara, Serverul pe care era gazduita colectia si-a incetat existenta, asadar au fost niste probleme incepand cu luna septembrie. Azi dimineata, problema a fost remediata de colegul YO3FHM. Colectia poate fi descarcata fara nici o problema, pe numere individuale. Cu stima, Nea Bobina Link spre comentariu
elctropan Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Da, acum merge descărcarea şi transmit multe mulţumiri. Cu stimă Link spre comentariu
sandu2010 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Le-am descarcat si eu, va multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum