mosu20 Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 Ei, nu poate omul sa fie mereu prezent. Mai este si perioada concediilor...Astept sa vad ce va spune. Oricum, nu prea sunt in efervescenta lucrativa pe caldura asta.....Mai fac citeva voltmetre cu batrinul C520 sa imi echipez sursele plus niste frecventmetre ca sa nu imi ies din mina. Incolo, poate rezonam cu nea bobina Link spre comentariu
nea_bobina Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Ei, nu poate omul sa fie mereu prezent. Mai este si perioada concediilor...Salutari!Corect. Am fost plecat la mare saptamana trecuta. M-am intors abia azi, duminica, dupa pranz. N-aveam cum sa vad ce se posteaza pe aici, ptr. ca oricum am vrut sa fiu total deconectat de la sarme. Am stat tolanit pe plaja si nu mi-a pasat nici macar de telefonul mobil, pe care l-am inchis. Nea bobina, se pare, si-a gasit o capacitate (condensator!) acum si oscileaza; nu mai are timp de noi!Revenind on-topic, ptr. Gica70: Nu se pune problema sa "nu mai am timp de ....", intrucat fac parte dintre pasionatii domeniului. Totusi, nu mai frecventez forumul atat de des si pe de alta parte, am si treburile mele de mesterit, in afara de a scrie, hi! Am raspuns pe mail, inainte de a pleca in concediu, pe 17 iulie, confirmand primirea materialului scanat de dvs. Asa cum am spus, e vorba de un montaj publicat in numerele 6 si 7 din 1993 (tiparite intr-unul singur, la comun) din revista "Radioamatorul" editata de Federatia Romana de Radioamatorism. Exista o arhiva electronica a revistei respective, dar care nu contine si numerele mentionate mai sus. Intrucat arhiva e intretinuta de FRR, nu voi incerca sa ma ocup si de aceasta, dar ii pot trimite dlui Ciobanita eventualele numere lipsa scanate, daca exista entuziasti care sa faca acest lucru. Cat despre "Radioamatorul" din anii 50' , desigur, voi completa colectia in masura in care voi avea cu ce. Tot dl. Ciobanita m-a informat ca dispune de toata colectia, asa ca ramane sa trec si pe la FRR si sa vad cum preiau numerele care lipsesc din ceea ce am postat pana acum. Raman pe receptie ! Link spre comentariu
nea_bobina Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 voi scana nr 7/58 si 3/57 (din pacate ultima nu mai are coperti) din revista Radioamatorul. Sa vad cit de mare va iesi fisierul si atunci voi alege metoda de trimitere. Daca nu mai este nevoie de ele fiind expediate de altcineva, te rog sa imi spui. [...] Si, sa nu uit, invitatia la Curtea de Arges ramine valabila!Buna seara si bucuros de revedere!Multumesc pentru reiterarea invitatiei, pe care o voi onora cu placere daca voi reusi sa ajung in zona!Referitor la numerele mentionate de dvs., eu as propune sa mai asteptati un pic, intrucat am vorbit cu dl. Ciobanita, YO3APG, care mi-a spus ca detine toata colectia. In aceasta situatie, voi recupera de la domnia sa numerele lipsa, urmand sa le prelucrez eu. Va voi tine la curent si va voi deranja doar in cazul in care colectia dlui. Ciobanita nu include si numerele oferite de dvs. Multumiri inca odata! Link spre comentariu
mosu20 Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 OK, este in regula. Acum ma straduiesc sa bag la cutie BITX-ul. Am pierdut timpul ciulind urechea in banda in loc sa lucrez. Se pare ca lenea devine cronica la anumite temperaturi Ma straduiesc sa pun un pic de ordine prin hirtoage deoarece vreau ca multe din ele sa le fac cadou celor care doresc sa faca ceva cu ele. La mine, din pacate, nu prea are cine sa imi continue munca asa ca sunt convins ca este mai bine sa le foloseasca cineva decat sa ajunga pe post de maculatura. Voi vedea ce se va mai intimpla... Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 "Exista o arhiva electronica a revistei respective, dar care nu contine si numerele mentionate mai sus."Nici n-are cum; revistele din arhiva FRR se refera la "Radioamator YO" si "Radiocomunicatii si radioamatorism" (si inca 2 variante) iar noi discutam despre revista "Radioamatorul". Eu ma mir ca aceasta revista a aparut din nu stiu ce an cu cateva numere in anul 1993 (atat stiu eu!) si aproape nimeni nu stie nimic de ea. Este aceasta revista continuarea revistei "Radioamatorul" din anii '50? Si daca da (doar are exact acelasi nume!) unde sunt atatea numere dintre '60 si '93? Link spre comentariu
nea_bobina Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Nici n-are cum; revistele din arhiva FRR se refera la "Radioamator YO" si "Radiocomunicatii si radioamatorism" (si inca 2 variante) iar noi discutam despre revista "Radioamatorul". Si ce va veti face daca chiar are cum ? Evident, daca cineva ar citi cele scrise pe Hamradio.ro -> Revista ...Revista noastră este Radiocomunicaţii şi Radioamatorism şi este editată de FRR. Numele purtat anterior a fost Radioamator YO. ...nu va face prea curand o legatura cu subiectul dezbatut aici. Totusi' date=' pe site-ul Hamradio.ro, cine a scris cele citate mai sus, a uitat sa precizeze ca aceasi revista, s-a mai numit la inceput si ... Radioamatorul. In principiu, nu ma hazardez sa afirm ceva inainte de a ma fi informat, dar pot uneori sa mai si gresesc, hi! In vederea argumentarii afirmatiei anterioare, precum si a intaririi acesteia, puteti privi mai jos doua snapshot-uri preluate din ... PDF-ul revistei 3/93, care poate fi consultata chiar in link-ul anterior publicat. Repet, numerele cu pricina exista in colectia mea, dar inca n-am ajuns sa scormonesc dupa ele. Eu ma mir ca aceasta revista a aparut din nu stiu ce an cu cateva numere in anul 1993 (atat stiu eu!) si aproape nimeni nu stie nimic de ea. Este aceasta revista continuarea revistei "Radioamatorul" din anii '50?Ba cam toti radioamatorii vechi stiu de ea. In ceea ce ma priveste, am fost autorizat prima oara prin 1987. Si ca un raspuns ferm, *NU*, *NEGATIV*, varianta scoasa dupa 89' de catre FRR, nu este continuarea celei din anii 50. Poate doar in spiritul hamradio... Inainte de '90, FRR emitea periodic niste brosuri numite "Buletin informativ YO", din care mai am cateva. Sper ca explicatiile de mai sus au dizolvat confuzia creata. Link spre comentariu
sebi_c Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Eu nu am stiut de aceasta revista! Mi se pare o revista excelenta, destul de bine structurata si mai diversificata, chiar ca unele contemporane. Ce mai, imi place la nebunie! Am urmarit ariticolul cu vizita navei scoala din DDR, Wilhelm Pieck, din revista cu nr.8 din 1957, care de fapt are imaginea navei pe coperta si am descoperit QSL folosit aici http://www.dm5mm.de/HISTORY/history.html . Tot in acelasi numar am citit despre vizita lui George Pataki (atunci, YO2BO) WB2AQC, la tovarasii din Ucraina. Se pare ca era in gratiile puterii de atunci! Poate am fost un pic rau! PS: Nu inteleg de ce s-a oprit publicarea in continuare a revistei. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Multumesc frumos, m-am lamurit acum. Draga noastra federartie (FRR) a schimbat numele revistei de cel putin 3 ori! dar a continuat numaratoarea ca si cum ar fi aceeasi revista..tipic romanesc. Chiar nu mi-am dat seama, am citit si conspectat toate numerele din arhiva federatiei (am si arhiva personala a unor ani buni). Nu inteleg, in continuare, de ce nu s-au publicat, alaturi de celelalte, toate numerele in arhiva FRR. L.E. "Ma bucur daca am reusit sa starnesc amintiri placute! Cat despre copiile pe care le detineti, nu stiu ce sa zic. Ar fi OK sa faceti cumva sa vedem una dintre pagini, si poate asa sa recunoastem "stilul". Ma bucur si eu ca v-am ajutat un pic la buna dv. informare..stiu, sunt malitios . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Pentru cei care au "frunzarit", imi poate spune cineva in ce numar se gaseste un liniar UKW cu tubul QQE06/40 ? Link spre comentariu
nea_bobina Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Pentru cei care au "frunzarit", imi poate spune cineva in ce numar se gaseste un liniar UKW cu tubul QQE06/40 ?Salut,Regret, dar nu-mi amintesc. Stiu ca s-a publicat, dar n-am mai frunzarit de f multa vreme. Daca gasesc, postez sau te anunt. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Nu inteleg, in continuare, de ce nu s-au publicat, alaturi de celelalte, toate numerele in arhiva FRR.Pentru ca efortul de a le scana era prea mare. Revista a fost tiparita folosind mai multe firme si din acest motiv, nu s-a pastrat formatul electronic decat de ceva vreme incoace. S-au pierdut o tona de fisiere intr-un anumit moment in care calculatorul FRR-ului a crapat; partial, au fost recuperate, dar putine. Reintregirea colectiei se mai poate face doar scanand numerele vechi, iar ptr. asta trebuie sa existe amatori. Dupa cum observi, lumea e inebunita dupa ideea asta, asadar in prezent, colectia nu e reintregita datorita unui numar prea ridicat de .... ofertanti, care se inghesuie zilnic sa bata la usa FRR in acest scop. Cred ca dl. Ciobanita va trebui sa deschida o procedura de licitatie publica... he he he!Ma bucur si eu ca v-am ajutat un pic la buna dv. informare..stiu, sunt malitios .Aiurea... sa fim seriosi, monsher. Asta imi aminteste de bancul ala, cu olteanul si ardeleanul in tren; olteanul se apuca sa cante "M-o facut muma oltean, mai.... !" - la care ardeleanul zice: "No, iart-o ma!" Noi sa fim sanatosi, sa apucam sa mai scanam reviste... ca de rest, avem parte, vad, numai de lucruri bune si de realizari marete. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Nu inteleg de ce s-a oprit publicarea in continuare a revistei.Probabil, din motive politice. Aici e nevoie de putina istorie...Sa nu uitam ca fratii nostri de la est, care ne-au scolit parintii si bunicii, cu cizma pe grumaz, au avut grija sa-si implementeze si cainii de paza, prin intermediul sistemului de securitate controlat de Komintern. Desi acesta a fost dizolvat oficial de insusi Stalin, prin 1943 (ca un gest impaciuitor fata de Puterile Aliate), existenta acestei organizatii perfide s-a prelungit pana prin 1956, sub sigla Biroului Comunist de Informatii - Cominform. Teoretic, si acesta a fost dizolvat prin 1956, dar caracatita agenturilor s-a intins mult dupa. Ceausescu, venit la putere in 1965 (imediat dupa moartea lui Dej), a reusit pana la urma sa curete in mare parte sistemul de trepadusii bolsevici, dar epurarea acestora s-a finalizat in timp, cam pana prin 1968. De fapt, Ceausescu a devenit popular prin 1968, cand a refuzat sa implice Romania in invadarea Cehoslovaciei de catre aliatii din cadrul Pactului de la Varsovia. Din acest motiv, cazaciocii moscoviti nu au vazut cu ochi buni dorinta de independenta romaneasca, dar n-au mai avut prea multe de facut pe fata. De aceea si-au infiltrat spionii in toate ramurile politico-economice ale tarii, pentru a supraveghea "mersul lucrurilor" ... E posibil ca "Radioamatorul" sa fi fost scoasa de la tiparnita, tocmai datorita textelor pro-sovietico-staliniste cu care era incarcat in acele vremuri. Pana cand s-a ajuns la un consens... a mai trecut apa pe Dunare. "Buletinul informativ YO" mi-l amintesc cam de prin anii 80, dar il voi ruga pe dl. Vasile Ciobanita sa scrie un scurt istoric al publicatiilor pentru amatori din tara, alaturi de motivele reale pentru care au existat intreruperi, ca sa nu mai facem presupuneri... si sa fim cu totii lamuriti pe deplin . Link spre comentariu
mosu20 Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Pentru cei care au "frunzarit", imi poate spune cineva in ce numar se gaseste un liniar UKW cu tubul QQE06/40 ?Din cite imi amintesc, intr-unul din ultimile numere ale revistei Sport si Tehnica, revista care si-a dat obstescul sfirsit pentru a face loc aparitiei celebrului Tehnium ( celebru prin colectia incredibila de greseli voite ). In treacat fie spus, cine facea un motaj sa functioneze asa cum era publicat insemna ca a facut mult mai multe greseli decit autorul Cred ca daca s-ar merita scanat si pus la dispozitia tuturor continutul unei reviste, acea revista este Sport si tehnica. A fost cu adevarat ceva deosebit.Sic transit gloria mundi! ( nu am injurat pe nimeni ) Link spre comentariu
nea_bobina Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Cred ca daca s-ar merita scanat si pus la dispozitia tuturor continutul unei reviste, acea revista este Sport si tehnica. A fost cu adevarat ceva deosebit.Ei bine, anunt ca arhiva electronica a revistei "Sport si Tehnica" este in formare, si o vom lansa la toamna, probabil prin octombrie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum