Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Revista radioamatorul

Vizitator gigel008

Postări Recomandate

Vizitator gigel008

Salutari,Posibil sa se mai fi intrebat deja, dar din cautari n-am gasit un raspuns satisfacator:Exista stocata undeva arhiva revistei Radioamatorul care sa poata fi downloadata in format electronic? Ma intereseaza numere vechi (in special din perioada 1957 - 1959).Va multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Exista stocata undeva arhiva revistei Radioamatorul care sa poata fi downloadata in format electronic? Ma intereseaza numere vechi (in special din perioada 1957 - 1959).

Sper ca cele de mai jos sa constituie o surpriza placuta pentru cei interesati de vremurile bune de demult!

Un bun amic s-a muncit si a scanat cea mai mare parte a numerelor din colectia revistei "Radioamatorul" dintre anii 1956 - 1958.

Se pare ca in anul 1956 a aparut doar un singur numar. S-ar numara astfel un total de 22 reviste.

Ne mai lipsesc numerele: 2/57, 3/57, 7/58, 8/58, si 9/58.

Ii rugam pe cei care eventual detin revistele care ne lipsesc, sa ne sprijine in vederea scanarii si includerii acestora in colectia actuala, care poate fi gasita si descarcata gratuit la urmatorul URL:

http://www.netxpert.ro/radioamatorul50/

Posted Image

Mentionez ca aceasta noua colectie va fi in curand disponibila si pe blogul JointTelecom, care, in colaborare cu site-ul "Tehnium Reloaded", gazduieste arhiva electronica a revistei "Tehnium", almanahurile acesteia si revista "Modelism",prin bunavointa lui Cristian (caruia multi ar trebui sa-i multumeasca pentru eforturile depuse!) .

Posted Image

Link spre comentariu

....gazduieste arhiva electronica a revistei "Tehnium", almanahurile acesteia si revista "Modelism, prin bunavointa lui Cristian (caruia multi ar trebui sa-i multumeasca pentru eforturile depuse!) . ..

Nu mi-e clar ceva referitor la Modelism si bunavointa lui Cristian? Adica vorbesti de Cristian Craciunoiu, inima si sufletul revistei?Multumesc anticipat pt lamurire.
Link spre comentariu

Superb!Multumim mult!Le-am savurat.Cel mai interesant mi s-a parut propunerea regretatului YO3RD de raportarea controlului in sistemul RSSSST sau RSSSSM,avand ca repere alte statii care lucreaza din aceeasi zona cu statia corespondenta.Tot aici il gasim pe ing.Stanciulescu in perioada in care era receptor.La fel si maestrul Pintilie.Un articol superb despre YO3KPA.O colectie fantastica.Felicitari pt initiativa.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

"In numarul 6-7/93 pg. 21 din revista Radioamatorul este o schema de transceiver mf pt banda de 2m a lui OK2PCH. Acolo gasiti tot ce trebuie pt a-l construi. Eu l-am construit si a functionat bine."

Eu am niste copii, cred ca-s din aceasta revista pt. ca pe colt, in partea de jos scrie Radioamatorul..Poate ne lamureste cineva.

Multumesc pentru aceste numere din "Radioamatorul".

Link spre comentariu

Eu am niste copii, cred ca-s din aceasta revista pt. ca pe colt, in partea de jos scrie Radioamatorul..Poate ne lamureste cineva.

Multumesc pentru aceste numere din "Radioamatorul".

Ma bucur daca am reusit sa starnesc amintiri placute! Cat despre copiile pe care le detineti, nu stiu ce sa zic. Ar fi OK sa faceti cumva sa vedem una dintre pagini, si poate asa sa recunoastem "stilul". Eu am cautat schema lui Petr Matuska, OK2PCH - dar n-am gasit-o. Daca mai aveti materialul, il pot posta pe site ca sa fie la dispozitia celor interesati.

Poate putin off-topic: cautand totusi dupa OK2PCH, am mai gasit cateva link-uri care ar putea prezenta interes pentru altii:

Site-ul RadioFanat al lui Nikolay Bolshakov, RA3TOX. Puteti gasi scheme, documentatii, fisiere si multe alte resurse, precum si link-uri catre principalele surse de documentare in (radio)electronica de la vecinii rusi:

Posted Image

Revista RADIOAMATER.sk online (vezi sectiunea "Download")

Link spre comentariu

Cum ajung acasa, dupa data de 13.07.2011, cu permisiunea dv. va voi trimite scan-urile pe mail.L.E. Acum am vazut ca nu aveti mail, poate mi-l trimiteti pe pm.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sper ca cele de mai jos sa constituie o surpriza placuta pentru cei interesati de vremurile bune de demult!Un bun amic s-a muncit si a scanat cea mai mare parte a numerelor din colectia revistei "Radioamatorul" dintre anii 1956 - 1958.Se pare ca in anul 1956 a aparut doar un singur numar. S-ar numara astfel un total de 22 reviste.Ne mai lipsesc numerele: 2/57, 3/57, 7/58, 8/58, si 9/58.Ii rugam pe cei care eventual detin revistele care ne lipsesc, sa ne sprijine ....

Nea bobina, ma bucur ca te intilnesc si aici, la fel de entuziast si de saritor. Pai daca m-am chinuit si am scanat revista Modelism, desi nu mai am Adobe, voi scana nr 7/58 si 3/57 (din pacate ultima nu mai are coperti) din revista Radioamatorul. Sa vad cit de mare va iesi fisierul si atunci voi alege metoda de trimitere. Daca nu mai este nevoie de ele fiind expediate de altcineva, te rog sa imi spui. Multe salutari si spor la treba. Si, sa nu uit, invitatia la Curtea de Arges ramine valabila!
Link spre comentariu

Domnu' mosu20, am niste foi, copii ale revistei "Radioamatorul" numerele 6-7/93 si 9/93 si, cu ajutorul lui nea bobina, voiam sa lamurim daca acele numere sunt continuarea celor trimise de dv.Cititi, va rog, mai in urma si va veti lamuri. Sanatate.Nea bobina, se pare, si-a gasit o capacitate (condensator!) acum si oscileaza; nu mai are timp de noi! :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări