Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Beco Led Toshiba LDA6N

aygun

Postări Recomandate

Salutare tuturor !

Ieri am intrat in posesia unul Becoled cumparat de un prieten in vizitele sale prin Japonia.

Singura problema este ca acel beco led este la 110V si nu la cei 220V romanesti.

Am desfacut becoledul pentru a gasi o solutie sa il adaptez la 220V si ceea ce am gasit vedeti aici :

http://webhtb.ro/aygun/becoled_toshiba/

Acum ce nu inteleg este daca acel led este alimentat la o banala sursa in comutatie sau este un PWM ?

Din ce vad acolo imi pare mai mult o sursa banala in comutatie din moment ce are doua diode zenner pe iesire si un condensator de filtraj.

Tranzistorul este cel de aici :

http://www.datasheetarchive.com/datashe ... 24615.html

Asadar , ce parere aveti ?

Mentionez ca inca nu l-am alimentat din lipsa de transformator de la 220V la 110V .

Si daca stie careva japoneza sa ne zica ce scrie pe cutia in cauza.

Multumiri !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

4

• Dr.L

2

• The Stressmaker

1

Vizitator tyc

E un SMPS cu feedback in curent(nu in tensiune)=> scc. Banuiesc ca ai cautat produsul(scc de la Toshiba) LEK.............. si celalalte adrese (de pe ambalaj) ; pe cutie zice ce bun e produsul lor si ca acest bec e super si lumineaza mai bine ca unul de 40W,e cu fasung E26(potriveste cu E27 care-l avem in Ro),garantat la 40 000h functionare,becul asta e viitorul,blablabla.Fiind produs japonez,e o scula de scula!tot ce am din Japonia(nu numai MADE IN JAPAN) sant lucruri adevarate.Poti sa incerci sursa daca merge la 220 inlocuind ledul cu o rezistenta inseriata cu o dioda - daca pusca pierzi doar o rezistenta+o dioda+sursa... eu a-s cauta ledul in catalogul Toshiba si dupa ce-l gasesc ii trag o scc (cu LM/mc34063/317/2 tranzistori) adecvata.Cu asta sa incerci proiectorul,nu cu prosti chinezesti.Ma rog,un miniproiector.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

MP-L are 75V.Sant leduri inseriate in el.Facut un buck de curent constant cu un ic de PFC.Curent mare nu are de unde trage ledul,poti sa faci o stc la ~70V urmata de o scc cu doi tranzistori/LM317/LM431/ sau cu ce ai.

Link spre comentariu

MP-L are 75V.Sant leduri inseriate in el.Facut un buck de curent constant cu un ic de PFC.Curent mare nu are de unde trage ledul,poti sa faci o stc la ~70V urmata de o scc cu doi tranzistori/LM317/LM431/ sau cu ce ai.

O schema crezi ca imi poti furniza ? Merci frumos !
Link spre comentariu

Cred ca adaptarea de la 220 la 110v se poate face si cu un condenstor nepolarizat si o rezistenta in serie (1k de ex),puse in paralel cu un zenner de 100-120v

Link spre comentariu

Ai 2 variante din care una partial a fost mentionata, cea cu zennerul. De fapt zennerul trebuie pus dupa o punte, ca sa foloseasca ambele alternante tinand cont ca montajul este bialternanta. In acest caz zennerul trebuie sa poata prelua tot consumul (30W) in caz ca becoledul are consum variabil si tensiunea creste pana la intrarea zennerului in conductie. A doua metoda are la baza divizorul capacitiv la frecventa retelei. Adica la doua condesatoare identice, puse in serie si alimentate la 220V, pe unul din ele vei avea 110V. Acest divizor trebuie calculat de obicei la de zece ori curentul absorbit de becoled adica 10x0,11A ar insemna 1,1A si ar rezulta, ochiometric (las pe altii sa calculeze valoarea exact, corectia este binevenita, am luat echivalarea rapida de 75mA pe uF), valoarea unui condesator cam de 20 - 25 uF, nepolarizat. Mai este o varianta care poate avea un oarecare succes, prin prisma disiparii mai mici de putere pe zenner. Montajul cu un zenner (sau mai multe in serie) dupa o punte, montajul fiind in serie cu electronica becoledului. Astfel zennerul creeaza o cadere de tensiune de 120V, dar la maximum 14W putere pierduta pe zenner (15 zennere de 1W la 8V2 in serie). Aceasta metoda are dezavantajul ca, la cresterea tensiunii la 250V pe montaj va fi 130V.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

[attachment=0]impulz3.png[/attachment]La care recalculezi secundarul la 70V si 2xI necesar;modifica corespunzator si restul din secundar(dioda redresoare,zenner ,C,R). Dupa pui o scc(LM317).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări