Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare surubelnita electrica

Vizitator marianmihai1

Postări Recomandate

Vizitator marianmihai1

sal am o surubelnita electrica Gt power nu imi alimenteaza cu ,curent alimentatorul.Am masurat in capatul mufei si am 0,56 v Atasej si o poza :jytuiyu mare lucru nu este in alimentator decat 4 diode si un condesator

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

3

• miron1947

2

• dan cod

1

• ionionel

1

Top autori în acest subiect

Se pare ca atasul a ramas pe undeva.Daca nu are decat 4 diode si un cond e clar ca este un alimentator simplu.Masoara tensiunea pe condensator (tensiune continua) si tensiunea de la iesie din traf (tensiunea alternativa) si revino cu ce ai gasit acolo.

Link spre comentariu

Daca ai desfacut alimentatorul masoara tensiunea de pe secundarul transformatorului, daca este ok verifica puntea de diode.Daca nu scoate tensiune in secundar (si ai verificat ca ai 220 pe infasurarea primara) atunci desfa cu grija izolatia transformatorului si cauta o siguranta termica inseriata cu primarul. Poti sa suntezi aceasta siguranta pana gasesti alta.Spor la lucru !

Link spre comentariu

va multumesc cum atasez o poza aici?

Salut.Urmează următori paşi ca să pui o poză.Click pe Răspunde după care click pe browse şi va apare un patrat.În partea de sus în acest patrat dai click acolo unde poţi să intrii în computer în D dau C şi dai click pe poză.Cînd ai dat click pe poză în dreptul unde scrie Browse trebuie să apară numele pozei(dacă ai dat un nume pozei).Dai click pe Adaugă Fişierul şi aştepţi să se încarce fişierul(poza).Şi click pe trimite.
Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1

Multumesc sa rezolvat era rezistenta termica :aplauze .Multumesc inca odata aaa si unde gasesc acea rezistenta scrie asa A4-02 130 GRADE CELSIUS JET 2 A 250 V

Link spre comentariu

totusi cu ce as putea sa ii mai reduc din volti da cam 16 V si imi fierbe acumulatori :nas:

La ce tensiune sunt acumulatorii ? Cat de tare se incalzesc ? Oricum tensiunea alimentatorului mai scade in sarcina, totusi daca vrei neaparat poti sa inseriezi diode cu acumulatorul, o sa ai o cadere de tensiune de cam 0.5V pe fiecare dioda. Totusi cred ca asa a fost proiectat incarcatorul, majoritatea acumulatorilor se incalzesc la incarcare.
Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1

Sa iau acumulatori de 1,2 V de 3000 mah?sau , sa pun diode pe incarcacator sa mai reduc din cei 16,8 V .Pentru ca , banuiesc ca,incarcatorul nu este de la surubelnita (marfa luata din obor) :jytuiyu

Link spre comentariu

Daca aveti 4 acumulatori (inseriati) de 1.2 V si folositi pentru incarcare un alimentatorcare furnizeaza aproape 17 V, atunci este normal ca acestia sa se supraincalzeascapana la distrugere. Va recomand sa construiti o sursa simpla de curent constant decirca 60 mA (acumulatorii pe care ii aveti sunt de 600 mAh).Diferenta de tensiune este prea mare ca sa puteti recurge la metoda diodelor inseriate,chiar si daca ati utiliza acumulatori de 3000 mAh.Cautati aici : viewforum.php?f=41,veti gasi foarte multe scheme care se preteaza pentru asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări