Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filme care merita vazute

Blacksmith

Postări Recomandate

eu sunt de parere ca LISTA LUI SCHINDLER este de departe cel mai bun film al tuturor timpurilor..pt cei mai tineri, nu l ratati..

Discutabil care ar putea fi cel mai bun film, cel mult s-ar putea vorbi despre cel mai bun film dintr-un anumit gen...poate ca ar fi intr-adevar unul din marele filme despre holocaust si nu e de omis Steven Spielberg ca mare regizor...filmele mai bune se stiu ele...Probabil cel mai bun film romantic ar putea fi Casablanca cu Bergmann/Bogart...Mi-am mai amintit de un film, nu neaparat valoros, dar categoric merita vazut, fie ca esti fan al genului sau nu. Eu nu ma dau in vant dupa SF-uri, dar ideea de aici mi se pare teribila...sau e vreo "scapare" a serviciilor secrete? :da http://www.imdb.com/title/tt0096256/
Link spre comentariu

Si eu sunt de parere ca Schindler's List e probabil cel mai bun film al tuturor timpurilor. Cred ca a fost singurul film la care nu m-am uitat cat mai este din el pe parcurs, totul se imbina perfect, de la coloana sonora pana la actori. Nu mai pomenim de Liam Neeson care parca s-a nascut pentru rolul asta. Dupa ce am vazut filmul de vreo 3 ori am citit si cartea si iar am vazut filmul :da si tot nu m-am saturat de el. Pentru cei care cred ca Holocaustul a fost doar un zvon probabil filmul este indezirabil. Pentru mine filmul este de nota 10 alaturi de Pianistul , Escape From Sobibor si celelate capodopere despre ww2.PS: Si Casablanca e un film bun insa nu se compara cu Schindler's List ! :nebun:

Link spre comentariu

Pentru cei incepatori in lumea filmelor bune recomand un top, fara indoiala discutabil, dar un bun punct de plecare pentru o colectie de filme bune:

http://www.imdb.com/chart/top?tt0034583

Sunt listate filmele in ordinea notei de pe IMDB, iar intre filmele cu aceeasi nota sunt clasate mai sus cele cu un numar mai mare de votanti...

Personal as scoate filmele dupa 2000 - sunt prea noi si la majoritatea nota va scadea in timp - cu cateva exceptii, evident. Ce ramane, cred ca e un top cat se poate de realist. De remarcat absenta filmelor horror de pe locurile fruntase, iar primul care apare e de Hitchcock, iar filme cu adevarat bune gasim aici chiar daca sunt produse inainte de WW2...

Am mai primit odata un top foarte bun, nu mai stiu de unde, amicul respectiv mi l-a dat ca tabel pe hartie, tot de pe ceva site de filme, coincideau multe titluri cu IMDB, in special in primele 50 de pozitii, din pacate nu imi amintesc de unde era si nici nu mai gasesc hartia...invit pe cine stie mai multe sa ne spuna si noua...

Link spre comentariu

Ar mai fi de mentionat ceva - sorry pt. double post:Se vede din alcatuirea topului ca publicul este preponderent american, lipsesc multe filme europene, iar cele care apar aici sunt in top pentru ca au primit si ceva premiu sau recunoastere americana/ internationala.Un top paralel al filmelor europene remarcabile ar fi binevenit...

Link spre comentariu

Interesant top ,nu ma asteptam la "Inchisoarea ingerilor",mai ales dupa discutiile de mai sus despre "Lista lui Schindler" :rade:

Uite si alt top http://www.filmsite.org/mrshowbz.html

LE top 250 euro movies imdb http://www.imdb.com/list/O-pz2re0hTQ/?s ... 6454781294

Dupa mine nu are relevanta ca sunt in ordinea asta sau aia,fiecare cu ce-i place,chestia e ca daca un film e in mai multe topuri "merita vazut".

Sa mai adaug ca "merita sa te uiti" oricand la un film cu Charlot,fie ca vrei sa razi sau sa plangi..sau sa filozofezi..

Link spre comentariu

Stiam de acel top 250 al filmelor europene, dar e facut dupa clasamentul deja existent pe imdb...si contine prea multe filme facute dupa 2000...Leon e un film foarte bun, e printre preferatele mele, dar nu e chiar de locul 2...de asemenea, Dekalogul...ce sa zic, mie imi place, sunt fan Kieslowski, dar e un film de nisa, greu de crezut ca ar intruni suficiente voturi intr-un sistem de votare accesat de un public larg...dintre primele 10 filme mie mi se pare demn de locul 1 Cinema Paradiso, despre care am vorbit deja...As putea face si eu un top bazat pe gusturi personale, dar nu va fi apreciat decat de cei care au aceleasi gusturi ca mine...Sustin ce am spus mai devreme, imdb e un site excelent, dar ar trebui gasit altceva pentru clasificarea/aprecierea filmelor europene. Ar fi interesant de alcatuit in primul rand un top al regizorilor europeni...de aici se poate pleca pentru alcatuirea unui top cat-de-cat realist...Nu am nimic cu gusturile americanilor, pur si simplu sunt diferite, probabil un rezultat la fel de nerealist ar fi daca am face clasificarea filmelor americane exclusiv dupa voturile date de europeni...ce e cert e ca multe din filmele cu mafioti ar fi mult mai slab cotate...de exemplu mie seria The Godfather nu imi place asa de mult, cu toate ca imi place foarte mult Al Pacino...sunt filme bune, bine realizate, cu mari actori, dar sunt multe altele mai bune...De asemenea filmele western, chiar cele bune, nu sunt la fel de apreciate de publicul european...@laurex: si eu tot "Lista lui Schindler" as alege inainte de "Inchisoarea ingerilor", dar ce putem noi face impotriva atator votanti? Cel putin la nr. de voturi conduce detasat acest film...cu peste 150.000 de voturi fata de urmatorul clasat....O sa revad Pulp Fiction tocmai datorita rezultatelor, data trecuta nu m-a convins...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

-Trilogia The Cube-Trilogia The lord of the rings-variantele Extended-Avatar-varianta Extended-Seria Harry Potter-The lords of war-Silent hill-Sunshine-The mist-1408-Seria Rose Red-Seria Storm of the century-Seria Nightmares & Dreamscapes-I robot-The island-Seria Resident evil-Stay-Constantine-Minority report-Artificial inteligence-Equilibrium-Vidocq-Simone-Seria Matrix-Seria Underworld-Seria Blade-Doom-Day of wrath-El laberinto del fauno-Troll hunter-Leiska-Deja vu-White noise-Seria Iwo Jima-Bridge to Therabithia-Pathfinder-Fearless-Stardust-The deads of Ian Stone-Apocalypto-I am legend-The golden compass-August Rush-Michael Clayton-Final fantasy - The spirits within-Sin City-The mothman prophecies-The village-Noise-Wanted-Pathology-Hellboy-The last winter-Seria Piratii din Caraibe-City of Ember-Seria Tin Man-Mirrors-Eight below-etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări