Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filme care merita vazute

Blacksmith

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...

Super filmuletul!

Cel care l-a facut sigur a trait la tara in vremurile alea...imi amintesc ce fascinat eram in copilarie cum masura nenea la rece filamentele lampilor...la televizoarele din serioa miraj-venus, ca in film. Pentru cine nu stia ce face, nenea parea un fel de guru, care masura direct in cateva puncte si depista problema...lampa cutare sau cutare. Era ceva sa stii unde sa masori pe ditamai placa...acum stiu si eu, de fapt prin clasa a V-a cred ca am bagat prima data nasul intr-un TV pe lampi.

Multi faceau greseala iarna - si erau ierni cu zapada mare in anii 80 - sa duca repede acasa televizorul incalzit bine - stat de proba cateva ore in atelier - prin frig, umezeala si in ciuda avertismentului, le bagau aproape imediat in priza....pana la urma au ajuns mesterii sa puna un afis, ca prea multi se intorceau cu televizoarele defecte sau injurau ca a luat foc imediat ce a venit de la mester...si pentru asta, patura aia era binevenita :)

In ultimii ani inainte de revolutie dar si cativa dupa am avut de reparat mai multe tv-uri pe lampi pt. ca mesterii nu le mai faceau, nu mai aveau nici lampi, nici chef de ele...apoi au venit valurile de TV color SH din occident si cel mai des "defect" era modificarea normei de sunet din 5.5 in 6.5...dar se montau convertoare din alea adaugate, cu cuart de 1Mhz, ca mai era nevoie si de 5.5....se mai uita lumea si la sarbi...

Link spre comentariu

Multumesc d-le Traian pentru filmuletul asta!

Aveam 16 ani cand m-am apucat de experiente -nu pot sa-i zic depanare!- pe Rubin 102 cumparat de tata in 1965....asa am facut cunostinta cu lampile...grea viata aveau multi dintre semenii nostri in acele vremuri....

Link spre comentariu

Ieri am vazut : Ultimul samurai  cu Tom Cruze barbos/pletos in rolul principal, un film fain, care te mai pune pe ganduri.... 

Recomant pt cine nu l-a vazut inca. 

Link spre comentariu
La 04.11.2020 la 18:33, flomar60 a spus:

Multumesc d-le Traian pentru filmuletul asta!

Aveam 16 ani cand m-am apucat de experiente -nu pot sa-i zic depanare!- pe Rubin 102 cumparat de tata in 1965....asa am facut cunostinta cu lampile...grea viata aveau multi dintre semenii nostri in acele vremuri....

Ma bucur ca v-a placut. Chiar si dupa jumatatea anlor '90 inca se foloseau (si am reparat) la tara TV cu lampi, imaginea TV-ului plimbat cu patura este binecunoscuta. Bineinteles, erau folosite de catre unii dintre taranii CAP-isti sau fosti CAP-isti ce eventual ofereau ca plata pentru reparatie doo kile de branza si 10 oua... si care niciodata nu au dus-o bine, nici inainte si -mai ales- nici dupa '89.

Iata inca un scurtmetraj romanesc interesant, cu alte realitati ale vremurilor, si care a fost premiat la un festival de film international, atat subiectul tragic-comic cat si prestatia actorilor fiind deosebite:

https://ok.ru/video/1651842550387

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări