Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filme care merita vazute

Blacksmith

Postări Recomandate

• 6 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Peste 1 milion de ani, daca vor mai exista mamifere pe aceasta planeta(putin probabil...), poti conta ca vor trai intr-o societate colectivista, comunista, nu neaparat una bazata pe acele teorii de la sf. sec XIX numite "marxism-leninism", dar ceva similar... Crezi ca albinele sau termitele traiesc in "capitalism"?

La un moment dat, omenirea va fi pusa in fata unor incercari pe care nu le va mai putea depasi cu principiile de azi, va fi nevoita sa se schimbe rapid, sau sa dispara.

Filmele romanesti din anii `50-`90, daca poti face abstractie de propaganda politica inerenta(de altfel, nu intodeauna nefireasca) sunt chiar reusite, merita vazute urmatoarele, care chiar sunt difuzate frecvent de multe posturi de televiziune:

-trilogia "Brigada Diverse", scenariu minimalist, actori de clasa intai, destul de comice;

https://ro.wikipedia.org/wiki/Brigada_Diverse_%28serie_de_filme%29

-"Secretul lui Nemesis/"Secretul lui Bachus", in prezent au si mai multa substanta si mai multe intelesuri decat atunci...

-O zi in Bucuresti" (1987)-

-Serenada pentru etajul XII -Toma Caragiu isi dovedeste valoarea-probabil filmul unde se exprima "autobiografic"(originea sa greceasca, conceptia despre viata, despre viata de familie).Tocmai datorita scenariului slabut a avut sansa sa se produca la maxima sa valoare, Toma Caragiu! Ironia draceasca a sortii, daca ar fi locuit acolo, la etajul XII, precum in film, un an mai tarziu nu si-ar mai fi gasit sfarsitul, asa cum stim ca s-a intamplat!!!

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

actori de doi bani, prea teatrale, nu tu efecte, nu tu investitie ...parca ai fi pe scena la teatru de papusi in majoritatea filmelor.

este parerea mea , dar celor care vor sa incerce n-au decat.

cu tot respectul dar aici chiar avem parerile altfel. chiar si in sensul comunismului. un stup nu e comunist, este doar ceva involuat care actioneaza in grup, fara sa gandeasca ca si individ. apoi....asta nu pare evolutie...

singurul lucru care-mi place la stup, si pot vedea o paralela in asta cu omenirea, desi o sa fiu privit evident, un ciudat, ceea ce sunt de fapt...este cresterea copiilor la comun in asa zisele crese speciale. tare mult cred ca daca n-ar mai exista Familiile, ar fi mult mai bine. copii la comun, fiecare individ este si ramane individ tot restul vietii sale. procreearea se face, in laborator, cu materie genetica de la persoane care societatea considera ca "merita". oameni inteligenti sau cu anumite aptitudini.

relatii exista dar fara "sanu` familiei". stiu....SF-uri...dar tot vorbeam de filme.. :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca pentru dumneata Toma Caragiu si Dem Radulescu sunt "actori de doi bani", e clar ca esti fan "Avatar" si "American Pie"...no comment!

Un alt film romanesc demn de colectie este "Explozia"(1972) inspirat din fapte reale, petrecute cu un an inainte.

http://www.cinemagia.ro/filme/explozia-316/

http://193.231.136.4/opac/bibliographic_view/368469;jsessionid=B3830C82833DB2EE4D1E8891482A8DBE

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

La vremea lui a fost. Dar oamenii prin evolutia lor devin altfel. La fel era pe vremuri Louis de Funes, care la vremea lui reusea sa fie indragit si starnea rasul. Uita-te acum la un film cu el si spune-mi, ce e de ras ? Ce e spectaculos. In general mie nu-mi plac filmele cu tone de dialoguri. Actiune tata, explozii, cladiri daramate, elicoptere facute praf...aia e fonduri. Aia e film. La momentul de fata nu conteaza foarte mult actorii, ci povestea, fondurile si emotia transmisa, eventual 3D/4D..

Dara eu ...cu iertare sa-mi fie, ce sa samtasc la un dialog cu o cucoana ?

Avatar a fost ok, American Pie....ma iei peste picior? (nu ca ar conta) :)

In fine, iar am nimerit intr-un perimetru interzis mie...credeam si speram ca lucrurile merg cu privirea inainte. Poate ar trebuii sa merg cu spatele, privind inainte... nu stiu..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Fara suparare!Fiecare generatie cu filmele ei!Asa cum multi trecuti de 45-50 ani inca sunt fanii filmelor aparute cand erau ei tinerei asa si noi astia mai mici avem filmele generatiei noastre!De curand am re-vazut seria Terminator!1 mi se pare nasol,efectele lasa de dorit,dar 2-3-4-5 sunt foarte bune!

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

da...asa gandeam si eu..dar mi-am dat seama ca e vorba de varsta. ei au crescut cu ei, i-au amuzat, i-au tinut cu sufletul la gura in felul in care abia aveai acces la un film bun...

nici eu nu sunt Tineretea in persoana am 39, dar probabil sunt dus cu pluta. Nu pot vedea un film daca nu e "ametitor" si plin de actiune. Adorm la dialoguri. Noroc ca exista butonu de "derulare"

Si mai e ceva. Nu ma atasez de lucruri, nu devin Sentimental cu Trecutul...Sau Nostalgic.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Emil a punctat bine. Filmele cu "efecte" sunt bune o perioada tare scurta, filmele cu actori sunt nemuritoare.

A vazut careva Sunflower a lui V. de Sica ?

Recunosc spasit, imi plac filmele, chiar si cele de doi bani, sunt fan s.f. chiar si la cele slabe si vad filme in cantitati periculoase pentru sanatate. Mai nou pot sa iau editii de colectie, remasterare, imbunatatite, recolorate, etc. Asa am luat seria Alien (cele 4), sa o am si sa o revad in liniste. Ridley Scott e un geniu. Pai sunt filme mai noi decat Sunflower, dar cat de greu le-am vazut pe primele 3, deabia al 4-lea a fost digerabil.

Pe urma au scos Prometheus, aceeasi poveste, in 2012 si s-a umplut de praf deja incat o sa apara alt alien in 2017. Filmele cu efecte rezista tot mai putin. Supereroii trebuie primeniti anual.

De exemplu District 9 mi-a placut tare mult, era un pic iesit din rutina filmelor americane.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

La vremea lui a fost. Dar oamenii prin evolutia lor devin altfel. La fel era pe vremuri Louis de Funes, care la vremea lui reusea sa fie indragit si starnea rasul. Uita-te acum la un film cu el si spune-mi, ce e de ras ? Ce e spectaculos.

Nu au fost bune nici la vremea lor. Au fost doar bagate pe gat.

Sa nu uitam ce filme existau deja pe vremea aia, filme adevarate:

Casablanca, Gone with the wind, Lawrence of Arabia, The Godfather, It's a wonderful life, Singing in the rain, Once upon a time in the west

si multe multe altele, filme adevarate, filme pe langa care toate "filmele" astea teatrale romanesti filmate intr-o camera cu o masa cu mileu crosetat pe ea, nu valoreaza nici 2 bani cu tot cu actorii lor celebrii (pentru noi, in afara nu a auzit nimeni de ei).

Ca va convine, ca nu, nu puteti sa imi dati nici un exemplu de film mai bun decat astea citate de mine, si eu pot sa mai adaug inca 100 de filme bune la lista aia.

Un film este mai mult decat o simpla camera de filmat intr-o camera plina cu "actori" care recita teatral niste replici.

Asta e realitatea.

Si ca sa fiu putin ontopic, toate din lista de mai sus merita vazute.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări